BTS Travel Experts wil reissector nieuw leven inblazen

BTS Travel Experts wil reissector nieuw leven inblazen

De Belgische reisgroep BTS Travel Experts zoekt de geplaagde reissector heruit te vinden. Hoe? Door niet langer met de klassieke reisbureaus te werken, maar met zelfstandige thuiswerkers als persoonlijke ‘travel experts’ die hun klant door en door kennen.

Van kantoren naar thuisnetwerken

“De reissector is aan het veranderen. We moeten mee evolueren, we moeten ook in deze sector het businessmodel aanpassen. Net als in retail”, zegt oprichter Mickey Creyf overtuigd. “Tussen 2000 en 2012 is het aantal reiskantoren met name in de VS en het Verenigd Koninkrijk zeer scherp gedaald. Wat je er wel zag, was een enorme groei van het aantal zogeheten ‘home-based travel agents’.”


Het is precies dat concept dat Creyf nu ook in België heeft gelanceerd met Travel Experts. Veel eerder kon dat niet, omdat pas in 2007 het decreet voor de sector veranderd is, waardoor reisagentschappen niet langer verplicht een kantoor hoeven te hebben.


Travel Experts werkt vandaag met 65 zelfstandigen die van thuis uit een eigen klantennetwerk beheren. “De marges in de reissector zijn krap. Vraag is dus hoe het rendabel te maken. Het antwoord van Travel Experts is met zelfstandige agenten te werken. 70% van de marge gaat bij Travel Experts naar de ‘travel expert’ zelf.”


Alles voor de eigen klant

Volgens de zaakvoerder bedraagt de conversie in een traditioneel kantoor minder dan 55%, bij Travel Experts zou die veel hoger liggen. “Een mooie reis uitwerken is niet meer voldoende, dat is standaard. Wij moeten verder gaan. Een zelfstandige zal alles doen om zijn klant tevreden te houden, want het is echt zijn klant”, legt Creyf uit.


“Als man en vrouw beiden uit huis gaan werken, wanneer moeten ze dan nog een reis boeken? De kantooruren volstaan voor hen niet. Je moet je vandaag als reisagent echt schikken naar de klant. Dat betekent ook bereikbaar zijn bij problemen en je klant door en door kennen.”


“Per klant stellen wij een reisdossier op, zodat de ‘travel expert’ precies weet wat de klant interesseert en wat hij hem het best kan aanbieden”, aldus nog Creyf. “En in de toekomst gaan wij het accent nog verder verleggen naar de klant en diens belevenis voor, tijdens en na de reis. Daar zijn nog veel inventieve opportuniteiten.”


Jaarlijkse groei van 30%

“Google heeft onze wereld natuurlijk sterk veranderd. Dat is niet noodzakelijk slecht. Mensen zoeken zelf op het internet, maar online boeken is niet altijd goedkoper. Wij hebben een heel scherpe kostenstructuur en werken ook met lokale agenten ter plaatse. Eens mensen bovendien geproefd hebben van onze hoogst persoonlijke service, blijven ze ervoor kiezen”, vervolgt Mickey Creyf.


Travel Experts realiseert nu al een jaarlijkse groei van 30%, maar volgens de oprichter kan het dit jaar in een stroomversnelling geraken als het team verder blijft aangroeien. “Er zijn vorig jaar veel experts gestart. Het eerste jaar is het moeilijkste voor zo’n starter, dus nu zullen zij op volle toeren gaan draaien. Heel veel reiskantoren gaan ook sluiten, en voor de medewerkers is dit een leuk en goed alternatief.”

Heeft u vragen of opmerkingen? Neem dan gerust contact op met de redactie​


Colruyt Group opent 3 winkels op 1 plek

23/10/2017

De Colruyt Group opent in Mol binnenkort een vestiging van Bio-Planet, Dreamland en Dreambaby op één locatie. Het heeft daarvoor een volledig nieuw pand neergepoot op de voormalige locatie van Center Shop.

Meer dan helft Amerikaanse huishoudens in de ban van Amazon

21/10/2017

Liefst 90 miljoen Amerikanen zijn lid van Amazon Prime, het getrouwheidsprogramma van Amazon, op een totaal van 126 miljoen geschatte huishoudens in de VS. Amazon heeft zijn thuismarkt dus stevig in de greep. Wat kunnen we daar in Europa van leren?

Zooplus groeit met vijfde in derde kwartaal

20/10/2017

In het derde kwartaal van 2017 is de omzet van huisdierenwebshop Zooplus met 22% gegroeid naar 277 miljoen euro. Daarmee zet het bedrijf de groei van de eerste kwartalen verder.

"Kringwinkels hebben nood aan meer werknemers"

20/10/2017

Morgen is het de Dag van de Kringwinkel en die wordt door De Kringwinkels aangegrepen om er op te wijzen dat er dringend extra werknemers moeten worden aangenomen, om zo de OVAM-doelen te halen.

Regering past akkoord nachtwerk e-commerce aan

20/10/2017

De regering gaat de regeling die het eerder sloot rond nachtwerk in e-commerce aanpassen. Daardoor wordt nachtwerk vanaf 20u al mogelijk van zodra er een akkoord is met slechts één vakbond.

Action opent duizendste winkel

20/10/2017

Morgen is een belangrijke dag voor discounter Action: dan opent de keten in Gorinchem zijn duizendste vestiging. Het neemt daarvoor zijn intrek in een pand waar voorheen Charles Vögele en Aldi te vinden waren.

Back to top