Consument kan zich voortaan uitschrijven voor reclame in de bus | RetailDetail

Consument kan zich voortaan uitschrijven voor reclame in de bus

Consument kan zich voortaan uitschrijven voor reclame in de bus

De Belgische consument heeft voortaan de mogelijkheid om aan bedrijven te melden dat hij geen papieren reclame meer wil ontvangen. Bedrijven die dat verzoek negeren, kunnen een fikse boete krijgen.

Boetes tot 10.000 euro

Die regel maakt onderdeel uit van 106 onvolkomenheden die werden weggewerkt in de economische wetgeving. "Het gaat om beslissingen die het leven en ondernemen makkelijker moeten maken", zegt minister van Economie en Consumentenzaken Peeters aan Het Laatste Nieuws.


Tot 2012 had de consument al het recht om zich uit te schrijven voor geadresseerde reclame, maar een wetswijziging zorgde er voor dat het niet meer mogelijk was. Dat euvel werd nu verholpen.
Bedrijven die zich niet schikken naar de vraag van de consument, kunnen boetes krijgen. Die kunnen gaan van amper 26 euro tot maar liefst 10.000 euro.


Postbodes zijn verplicht om reclame in de brievenbus te steken, als die op naam en adres van de bewoner wordt verstuurd.

Heeft u vragen of opmerkingen? Neem dan gerust contact op met de redactie​


Retailhub x Living Tomorrow: Nieuwe innovatieworkshops op maat

17/07/2018

Wat worden de megatrends van morgen en hoe ziet je strategie er best uit? Neem een frisse innovatiestart met de workshops van retailhub en Living Tomorrow: een gezonde mix van plezier, ontspanning en topeducatie op maat van je bedrijf.

Amazon Prime Day zorgt dit jaar voor spektakel en controverse

17/07/2018

Amazon Prime-leden vieren vandaag het jaarlijkse kortingenevenement Prime Day. De controversiële shopfeestdag wordt steeds grootser: Amazon startte het koopfestival met heuse muziekoptredens en ook concurrerende retailers pakken inmiddels met stuntprijzen uit.

Bol.com gaat distributiecentrum verdubbelen

16/07/2018

Minder dan een jaar na de officiële opening barst het distributiecentrum van bol.com in Waalwijk al uit zijn voegen. Begin 2019 beginnen uitbreidingswerken die een verdubbeling van de oppervlakte met zich meebrengen.

Verkoop van pc’s groeit eerste keer in zes jaar

13/07/2018

Voor de eerste keer in zes jaar groeide de verkoop van pc's weer: in het tweede kwartaal van 2018 steeg die met 1,4%. Volgens onderzoekbureaus Gartner en IDC is de omzetstijging voornamelijk te danken aan de groei op zakelijke markten.

Retailhub Inspiration Tour: De ‘customer journey’ wordt heel anders

09/07/2018

Met Retailhub van RetailDetail is Antwerpen een unieke retail-hotspot rijker: professionals beleven er de toekomst van retail in het enige inspiratie-platform van de Benelux met 1250 m² aan innovatieve technologie en megatrends.

Nationale Loterij plant eigen winkelketen

06/07/2018

De Nationale Loterij heeft plannen om een eigen winkelketen te openen en zoekt daarvoor al naar panden in Antwerpen, Gent, Luik en Namen.