Consument kan zich voortaan uitschrijven voor reclame in de bus

Consument kan zich voortaan uitschrijven voor reclame in de bus

De Belgische consument heeft voortaan de mogelijkheid om aan bedrijven te melden dat hij geen papieren reclame meer wil ontvangen. Bedrijven die dat verzoek negeren, kunnen een fikse boete krijgen.

Boetes tot 10.000 euro

Die regel maakt onderdeel uit van 106 onvolkomenheden die werden weggewerkt in de economische wetgeving. "Het gaat om beslissingen die het leven en ondernemen makkelijker moeten maken", zegt minister van Economie en Consumentenzaken Peeters aan Het Laatste Nieuws.


Tot 2012 had de consument al het recht om zich uit te schrijven voor geadresseerde reclame, maar een wetswijziging zorgde er voor dat het niet meer mogelijk was. Dat euvel werd nu verholpen.
Bedrijven die zich niet schikken naar de vraag van de consument, kunnen boetes krijgen. Die kunnen gaan van amper 26 euro tot maar liefst 10.000 euro.


Postbodes zijn verplicht om reclame in de brievenbus te steken, als die op naam en adres van de bewoner wordt verstuurd.

Heeft u vragen of opmerkingen? Neem dan gerust contact op met de redactie​


Gent is eerste centrumstad met eigen visienota voor handelsvestigingsbeleid

14/12/2017

Gent is naar eigen zeggen de eerste centrumstad die in navolging van het decreet Integraal Handelsvestigingsbeleid van het Vlaams Parlement een eigen visienota heeft opgesteld voor de toekomst van handelsvestigingen in de stad.

Alweer 10% meer online uitgaven in ons land

14/12/2017

Alle Belgen samen spendeerden de voorbije drie kwartalen liefst 7,35 miljard euro online, 10% meer dan in dezelfde periode van vorig jaar. De voorspelde kaap van tien miljard euro bestedingen is volgens GfK dan ook nog steeds haalbaar.

Lees het nieuwe RetailDetail Magazine online

13/12/2017

Ja, er staat bekend volk op de cover van de decembereditie van RetailDetail Magazine, naar aanleiding van onze boeklancering. Maar blader vooral verder, want dit nummer staat ook boordevol boeiende interviews met grote namen uit de retailwereld.  

Colruyt Group: omzet stijgt, winst daalt

12/12/2017

De toegenomen promotiedruk op de Belgische foodretailmarkt weegt op de resultaten van Colruyt Group, zo blijkt uit de halfjaarcijfers. Met de concurrentiepositie van de retailer is niets mis, maar de marges krimpen.

De toekomst van het winkelen: waar iedereen retailer is

12/12/2017

Waarom gingen Mexx en vele anderen ten onder, wat bezielt Amazon en kunnen kleine handelaars morgen nog overleven? RetailDetails eigen Jorg Snoeck en Pauline Neerman leggen het uit in hun eerste boek The Future of Shopping: Waar iedereen retailer is.

Nieuwe CEO moet Fiets! volgende fase inleiden

12/12/2017

Fietsenketen Fiets! heeft een nieuwe CEO, die de keten terug op het juiste spoor moet zetten na een moeilijk jaar waarin oprichter Hendrik Winkelmans meer naar de achtergrond verdween.

Back to top