Consument kan zich voortaan uitschrijven voor reclame in de bus | RetailDetail

Consument kan zich voortaan uitschrijven voor reclame in de bus

Consument kan zich voortaan uitschrijven voor reclame in de bus

De Belgische consument heeft voortaan de mogelijkheid om aan bedrijven te melden dat hij geen papieren reclame meer wil ontvangen. Bedrijven die dat verzoek negeren, kunnen een fikse boete krijgen.

Boetes tot 10.000 euro

Die regel maakt onderdeel uit van 106 onvolkomenheden die werden weggewerkt in de economische wetgeving. "Het gaat om beslissingen die het leven en ondernemen makkelijker moeten maken", zegt minister van Economie en Consumentenzaken Peeters aan Het Laatste Nieuws.


Tot 2012 had de consument al het recht om zich uit te schrijven voor geadresseerde reclame, maar een wetswijziging zorgde er voor dat het niet meer mogelijk was. Dat euvel werd nu verholpen.
Bedrijven die zich niet schikken naar de vraag van de consument, kunnen boetes krijgen. Die kunnen gaan van amper 26 euro tot maar liefst 10.000 euro.


Postbodes zijn verplicht om reclame in de brievenbus te steken, als die op naam en adres van de bewoner wordt verstuurd.

Heeft u vragen of opmerkingen? Neem dan gerust contact op met de redactie​


KaDeTe, ’s werelds eerste startup-supermarkt, opent in Berlijn

22/02/2018

In Berlijn opent volgende maand KaDeTe, ’s werelds eerste startupsupermarkt. De fysieke marktplaats geeft startende merken en bedrijven de kans om in contact te komen met zowel consumenten als inkopers.

"Geen grote verrassing" mocht Unilever voor Rotterdam kiezen

22/02/2018

Volgens de Financial Times maakt Rotterdam en niet Londen de meeste kans om het hoofdkantoor van het Brits-Nederlandse Unilever te krijgen. De zakenkrant baseert zich daarvoor op bronnen uit politieke middens.

Recordcijfers voor Henkel

22/02/2018

Het Duitse Henkel heeft er een sterk 2017 opzitten, met zowel op vlak van omzet als op vlak van winst absolute recordcijfers. Zo wist het bedrijf voor het eerst de grens van 20 miljard euro omzet te doorbreken.

Go Sport ontvouwt grootse internationale plannen

22/02/2018

De Franse sportretailer Go Sport, in ons land actief met twaalf winkels, koestert ambitieuze expansieplannen. Binnen Europa worden Spanje en Polen de speerpunten, daarbuiten zet de groep in op Marokko en India.

Walmart kan online groei niet aanhouden

21/02/2018

De Amerikaanse retailreus Walmart heeft in het laatste kwartaal van 2017 een teleurstellende online groei gekend. De online omzet steeg nog wel met een kwart, maar dat was een stuk minder dan verwacht.

Brugge bindt strijd aan met toeristenwinkeltjes

21/02/2018

Als het van het Brugse Open VLD Plus afhangt, komt er een verbod op nieuwe winkeltjes die mikken op toeristen in de binnenstad. Brugge zou zo een voorbeeld nemen aan Amsterdam.

Back to top