Consumentenvertrouwen stabiliseert in augustus | RetailDetail

Consumentenvertrouwen stabiliseert in augustus

Consumentenvertrouwen stabiliseert in augustus

Het Belgische consumentenvertrouwen maakte in augustus 2016 een pas op de plaats. Daarmee wordt minstens een pauze ingelast na de stelselmatige verbeteringen in juni en juli.

Vrees voor werkloosheid neemt toe

De voorbije maand bleef de globale score voor het consumentenvertrouwen steken op -4 punten, terwijl die tussen begin juni en eind juli nog verbeterd was van -8 naar -4. De algemene economische vooruitzichten kenden een lichte vooruigang, maar die vooruitgang werd geneutraliseerd door een licht toegenomen vrees voor een stijging van de werkloosheid en door de verwachting van de gezinnen dat ze minder zullen kunnen sparen.

 

De Nationale Bank vraagt elke maand aan een wisselende steekproef van 1.850 gezinnen hoe ze de evolutie van de economie en van de werkloosheid inschatten en wat ze verwachten voor hun persoonlijke financiële situatie en hun spaarvermogen. Dit alles vat de NBB vervolgens samen in één cijfer. -4 betekent dat er vier procent méér mensen een negatieve kijk op de zaak hebben dan dat er positievelingen zijn.

Heeft u vragen of opmerkingen? Neem dan gerust contact op met de redactie​


Gerelateerde items

Amazon levert pakjes nu ook in de autokoffer

25/04/2018

Amazon levert voortaan ook in de autokoffer. De retail- en technologiereus maakt het Prime-leden mogelijk om pakjes zonder extra kosten in hun geparkeerde wagen te laten leveren, voorlopig wel enkel in de Verenigde Staten.

Zo pakt Fun het artikelbeheer van de webshop aan

24/04/2018

Voor speelgoed- en feestwinkel Fun wordt e-commerce almaar belangrijker. De grootste uitdaging: de productspecificaties van het sterk groeiende en wisselende assortiment onderhouden. De oplossing: doorgedreven automatisering.

Blokker onthoofd: CEO Holding en CEO België stappen op

24/04/2018

Het einde lijkt nabij voor de Nederlandse winkelketen en holding Blokker. CEO Casper Meijer maakt vandaag bekend dat hij eind juni opstapt bij Blokker Holding, CEO Belux Bernd Bosch vertrekt zelfs meteen.

Colruyt Group zet nieuwe stap op de tweedehandsmarkt

20/04/2018

Colruyt wil met internetplatform NewStory de tweedehandsmarkt voor babyspullen verder veroveren. Het nieuwe platform bouwt verder op het twee jaar oude Dreambaby Tweedehands, een webshop met twee inzamel- en afhaalpunten voor tweedehands babyspullen. 

Thierry Moubax (bpost): "Wie de boot niet wil missen, moet snel schakelen."

20/04/2018

Nog een grote naam voor het RetailDetail Congress van 26 april: bpost-marketingtopman Thierry Moubax zal er zijn visie geven over hoe marketing en handel in het algemeen ingrijpend zullen veranderen door de 'boom' in e-commerce.

The Future Of Shopping is Managementboek van het Jaar

20/04/2018

Met grote trots mag RetailDetail aankondigen dat de titel Managementboek van het jaar 2018 gaat naar het boek The Future Of Shopping: Waar iedereen retailer is van Pauline Neerman en Jorg Snoeck.