Coolblue breidt eigen bezorging uit | RetailDetail

Coolblue breidt eigen bezorging uit

Coolblue breidt eigen bezorging uit

Webshopketen Coolblue gaat vanuit eigen nieuwe hubs bij Oostzaan en Delfgauw binnenkort zelf grote producten in Noord- en Zuid-Holland bezorgen. Begin mei opent de webwinkel een derde logistieke hub bij Utrecht.

Eerste eigen hubs

Het zijn de eerste eigen logistieke locaties van Coolblue buiten de distributiecentra in Capelle aan den IJssel en Tilburg. De winkelformule wil met de nieuwe dienst CoolblueBezorgt eind dit jaar al het witgoed gaan bezorgen in bijna heel Nederland. De webwinkel begon in februari met deze service vanuit het distributiekantoor in Tilburg.

 

Het gaat niet alleen om bezorging van witgoed zoals wasmachines, drogers, koelkasten, vriezers en vaatwassers, maar ook om grote producten voor bijvoorbeeld keuken en tuin. De bezorging wordt uitgevoerd door twee medewerkers die bij de klant ook de aansluiting van de machine verzorgen.

 

Forse marktgroei

Coolblue groeit al enkele jaren harder dan de markt: vorig jaar kwam de webwinkel uit op een omzet van 555 miljoen euro, 54% meer dan in 2014. Ook in 2013 (48%) en 2012 (48%) was de marktgroei fors. Coolblue verwacht in 2018 een miljard euro omzet te behalen. De groei komt uit de toename van bestellingen van bestaande klanten en van nieuwe klanten en opening van nieuwe winkels.

 

Coolblue is momenteel actief met ruim 350 webshops en zeven fysieke winkels: vijf in Nederland en twee vestigingen in Belgie. Hier komen dit jaar twee winkels bij, waarschijnlijk in in Hasselt en Leuven. Coolblue levert onder meer huishoudelijke apparaten, keukenapparatuur, benodigdheden voor tuinonderhoud en klussen, fitnessapparaten en kantoorartikelen.

Heeft u vragen of opmerkingen? Neem dan gerust contact op met de redactie​


Gerelateerde items

350.000 stuks namaakspeelgoed in beslag genomen

15/03/2018

De Cel Namaak van de FOD Economie heeft vorig jaar 350.000 stuks namaakspeelgoed in beslag genomen tijdens een grootscheepse actie. Dat maakte Kris Peeters bekend naar aanleiding van de tiende verjaardag van de bewuste cel.

Ombudsman voor de Handel lost 85% van de klachten op

15/03/2018

Half mei vorig jaar ging de Ombudsman voor de Handel officieel van start in ons land. Tot en met 31 december kreeg de dienst 541 klachten binnen. Voor 231 daarvan was de Ombudsman bevoegd en in 85% van die klachten kwam er een oplossing uit de bus.

Boeken dicht voor Toys ‘R’ Us

15/03/2018

Het finale einde is nu wel heel dichtbij voor de gewezen speelgoedgrootheid Toys “R” Us. Nadat eerder al de doodsklokken luidden over de 100 Britse winkels, gaan nu ook de meer dan 700 Amerikaanse winkels hun deuren sluiten.

Unilever kiest voor Rotterdam

15/03/2018

Wat al een tijdje in de lucht hing, is nu officieel bevestigd: Unilever vestigt zijn hoofdkantoor in Rotterdam. De raad van bestuur van de voedings- en wasmiddelenreus heeft na bijna een jaar de knoop doorgehakt.

Mechelse Bruul is "mooiste publieke ruimte"

14/03/2018

Mechelen mag zich een jaar lang de thuishaven noemen van de mooiste publieke ruimte in Vlaanderen. De Bruul kreeg twee jaar geleden een volledige make-over die sterk gewaardeerd wordt door inwoners én de Voetgangersbeweging, die de prijs uitreikte.

Torfs en drie andere retailers zijn "Great Place to Work"

14/03/2018

Tussen de 35 bedrijven die zich dit jaar de beste werkplekken van België mogen noemen, zitten verschillende grote retailers. Torfs blijft de lijst onomstootbaar aanvoeren, terwijl Bel&Bo voor het eerst de lijst afsluit. 

Back to top