De Slegte opent nieuwe winkel in Antwerpen | RetailDetail

De Slegte opent nieuwe winkel in Antwerpen

De Slegte opent nieuwe winkel in Antwerpen

Boekhandel De Slegte gaat een nieuwe winkel openen in Antwerpen. De keten maakte op 1 juli al bekend zijn locatie op de Meir te verlaten, omdat die winkel sleet vertoonde en de huur te hoog was geworden.

Naast antiquariaat

Ver moest er echter niet gezocht worden, want de nieuwe winkel zal zijn deuren openen in het voormalige filiaal van Free Record Shop op de Wapper. Dat pand ligt vlak naast het antiquariaat van De Slegte, waar het oudere boeken verkoopt. Nu worden beide filialen dus als het ware samengevoegd.

 

"Na het bekendmaken van onze verhuisplannen kregen we tal van aanbiedingen. De kans om ons aanbod samen te brengen in twee naast elkaar gelegen panden konden we niet lagen liggen", zegt directeur Jan Bernard de Slegte aan Het Nieuwsblad.

 

De nieuwe winkel zou binnen twee weken al zijn deuren moeten openen. Op 1 september wordt er in het pand op de Meir gestart met een totale uitverkoop.

Heeft u vragen of opmerkingen? Neem dan gerust contact op met de redactie​


Pabo start door als ‘be you’

21/06/2018

Het failliete erotiekconcern Beate Uhse, het moederbedrijf achter Pabo, neemt een doorstart onder een nieuwe merknaam. De focus ligt op online handel.

Fox & Cie opent 17e speelgoedwinkel in Doornik

21/06/2018

De Waalse speelgoedketen Fox & Cie heeft haar zeventiende vestiging geopend in het Doornikse winkelcentrum Les Bastions. "Welke crisis in de speelgoedmarkt?", vraagt de keten zich af.

Tom&Co heeft 100 Franse locaties op het oog

21/06/2018

De Belgische dierenspeciaalzaak Tom&Co zet zijn opmars verder op de Franse markt. Zopas opende de 25ste winkel in Nantes, volgens een nieuw concept. Dit jaar zullen er nog zeven vestigingen volgen bij onze zuiderburen.

Frankrijk plant taks op e-commerce

21/06/2018

Online bestellingen zouden duurder kunnen worden voor Franse consumenten: een nieuw wetsvoorstel voorziet een taks van 1 tot 2% op de verkoopprijs, in functie van de afstand die een product heeft afgelegd.

Speelgoedketen La Grande Récré geeft België op

20/06/2018

De Franse retailer La Grande Récré ondervindt zware financiële problemen en wil zich concentreren op de thuismarkt. De Belgische tak legt volgende maandag de boeken neer: 16 winkels sluiten, 95 jobs gaan verloren.

Naar efficiënte en gelukkige retailmedewerkers

19/06/2018

In België worden de kosten van arbeidsongeschiktheid door burn-out geschat op 7,96 miljard euro. Retailers ontsnappen er niet aan. Ondernemers Fabian Jeanmart en Hendrik Deroo van Clarity Upgrades zien heil in nieuwe managementmodellen.