Decathlon zoekt personeel voor vestiging in Aarlen | RetailDetail

Decathlon zoekt personeel voor vestiging in Aarlen

Decathlon zoekt personeel voor vestiging in Aarlen

Eind dit jaar opent de Franse sportketen Decathlon zijn eerste vestiging in de provincie Luxemburg, maar vandaag al begint de zoektocht naar de vijftig personeelsleden die de winkel in Aarlen moeten bemannen. De keten wil echter liefst duizend nieuwe banen scheppen.

Duizend nieuwe banen tegen 2020

De nieuwe werknemers van Decathlon zullen vanaf dag één een stevige opleiding krijgen, met behulp van coaches uit andere winkels. Dat zijn mensen met ervaring die de nieuwe werknemers bij Decathlon vanaf de eerste stappen zullen bijstaan. Zo zullen ze onder andere raad geven over de invulling van de nieuwe winkel. De nieuwe werknemers zullen ook een tijdje proef draaien in een andere winkel.

 

De eerste steen voor de vestiging in Aarlen, die 3500 m² groot zal worden, werd eind mei gelegd. Er werd toen al bijna 15 jaar gesproken over de komst van het nieuwe filiaal, dat op 18 december officieel de deuren moet openen.

 

Decathlon heeft momenteel 2.300 medewerkers in België. Daar zullen er dus vijftig bijkomen met de opening van de nieuwe vestiging, maar Decathlon heeft als doel om tegen het jaar 2020 zelfs duizend extra banen te creëren in België.

Heeft u vragen of opmerkingen? Neem dan gerust contact op met de redactie​


Omzetten – maar ook prijzen – stijgen weer voor fysieke winkels

25/05/2018

Er ligt weer groei in het verschiet voor de winkels: GfK voorspelt dat de fysieke winkels in Europa 2,1 procent meer omzet zullen draaien in 2018. Het afgelopen jaar groeide hun omzet al met 1,8 procent.

Ex-Delhaizebaas Denis Knoops hoofdaandeelhouder 1PopUpStore

24/05/2018

Er is nog leven na Delhaize. Denis Knoops, die vorig jaar als CEO de baan moest ruimen bij Delhaize België, is hoofdaandeelhouder geworden van 1PopUpStore, het bedrijf achter Chronostock, de specialist in het openen van tijdelijke winkels.

Retailsector eist maatregelen tegen territoriale leveringsbeperkingen

23/05/2018

Grote leveranciers misbruiken hun dominante positie om retailers te dwingen zich enkel te bevoorraden in het land waar ze actief zijn, blijkt uit een nieuwe Benelux-studie. Zo houden ze internationale prijsverschillen in stand.

Decathlon opent dertigste winkel in Nijvel

23/05/2018

Decathlon opent zijn dertigste Belgische vestiging in het winkelcentrum Shopping Nivelles in Nijvel. In september opent de winkel de deuren, maar in afwachting daarvan is er een tijdelijke digitale Connect-shop voor online bestellingen.

“Data geven de controle terug aan trade marketeers”

23/05/2018

Voor merkfabrikanten is het een hele klus om assortimenten, prijzen en promoties in hun categorie te monitoren bij offline en online retailers. De Belgische startup Daltix verzamelt deze vitale informatie automatisch in overzichtelijke dashboards.

Shop for Geek ziet potentieel voor 25 winkels

22/05/2018

Na recente openingen in Aalst en Namen staat de teller al op dertien winkels voor Shop for Geek, de winkelformule voor gadgets en merchandisingartikelen. Dat moeten er snel een 25-tal worden. De retailer pakt nu ook de Franse markt aan.