Decathlon zoekt personeel voor vestiging in Aarlen

Decathlon zoekt personeel voor vestiging in Aarlen

Eind dit jaar opent de Franse sportketen Decathlon zijn eerste vestiging in de provincie Luxemburg, maar vandaag al begint de zoektocht naar de vijftig personeelsleden die de winkel in Aarlen moeten bemannen. De keten wil echter liefst duizend nieuwe banen scheppen.

Duizend nieuwe banen tegen 2020

De nieuwe werknemers van Decathlon zullen vanaf dag één een stevige opleiding krijgen, met behulp van coaches uit andere winkels. Dat zijn mensen met ervaring die de nieuwe werknemers bij Decathlon vanaf de eerste stappen zullen bijstaan. Zo zullen ze onder andere raad geven over de invulling van de nieuwe winkel. De nieuwe werknemers zullen ook een tijdje proef draaien in een andere winkel.

 

De eerste steen voor de vestiging in Aarlen, die 3500 m² groot zal worden, werd eind mei gelegd. Er werd toen al bijna 15 jaar gesproken over de komst van het nieuwe filiaal, dat op 18 december officieel de deuren moet openen.

 

Decathlon heeft momenteel 2.300 medewerkers in België. Daar zullen er dus vijftig bijkomen met de opening van de nieuwe vestiging, maar Decathlon heeft als doel om tegen het jaar 2020 zelfs duizend extra banen te creëren in België.

Tags: