Decathlon zoekt personeel voor vestiging in Aarlen | RetailDetail

Decathlon zoekt personeel voor vestiging in Aarlen

Decathlon zoekt personeel voor vestiging in Aarlen

Eind dit jaar opent de Franse sportketen Decathlon zijn eerste vestiging in de provincie Luxemburg, maar vandaag al begint de zoektocht naar de vijftig personeelsleden die de winkel in Aarlen moeten bemannen. De keten wil echter liefst duizend nieuwe banen scheppen.

Duizend nieuwe banen tegen 2020

De nieuwe werknemers van Decathlon zullen vanaf dag één een stevige opleiding krijgen, met behulp van coaches uit andere winkels. Dat zijn mensen met ervaring die de nieuwe werknemers bij Decathlon vanaf de eerste stappen zullen bijstaan. Zo zullen ze onder andere raad geven over de invulling van de nieuwe winkel. De nieuwe werknemers zullen ook een tijdje proef draaien in een andere winkel.

 

De eerste steen voor de vestiging in Aarlen, die 3500 m² groot zal worden, werd eind mei gelegd. Er werd toen al bijna 15 jaar gesproken over de komst van het nieuwe filiaal, dat op 18 december officieel de deuren moet openen.

 

Decathlon heeft momenteel 2.300 medewerkers in België. Daar zullen er dus vijftig bijkomen met de opening van de nieuwe vestiging, maar Decathlon heeft als doel om tegen het jaar 2020 zelfs duizend extra banen te creëren in België.

Heeft u vragen of opmerkingen? Neem dan gerust contact op met de redactie​


Erotiekketen Christine le Duc wil weer verleiden

14/08/2018

De keten van eroticashops Christine le Duc wil in Nederlandse handen een nieuwe verleidingspoging wagen. Gered uit het failliete concern Beate Uhse, zet de retailer haar zinnen op de Belgische en Nederlandse markt.

Amazon mag levering volgende dag niet garanderen

13/08/2018

De Britse reclamewaakhond heeft het niet voor Amazons belofte om bestellingen van Prime-leden de volgende dag te zullen leveren. Tijdens de feestdagen vorig jaar waren er vertragingen, dus moet Amazon de garantie schrappen.

RetailDetail Day 2018: geobsedeerd door de klant

13/08/2018

Meer dan ooit staat de klant hoog op de agenda van retailers en merken. Maar is dat niet altijd zo geweest? De RetailDetail Day kijkt voorbij de hype en peilt naar de essentie van klantgericht ondernemen in het digitale tijdperk.

Hoe koopt de consument van morgen?

09/08/2018

Wist je dat winkelen en kopen twee verschillende activiteiten zijn geworden? De weg die de klant van de toekomst aflegt, ziet er helemaal anders uit. Beleef hem zelf in een Inspiration Tour van retailhub en dompel je onder in 1.250 m² innovatie. 

Decathlon neemt Zwitserse sportketen Athleticum over

09/08/2018

Decathlon neemt de Zwitserse sportketen Athleticum over. Verkoper Maus Frères krijgt een minderheidsbelang in Decathlon Zwitserland, een overnamebedrag is niet meegedeeld.

Prima halfjaar voor Rakuten

09/08/2018

De Japanse e-commercereus Rakuten, ’s werelds nummer 5 gemeten naar handelsvolume, zag zowel zijn omzet als zijn winst de voorbije zes maanden flink toenemen. Intussen gaat de groep zijn interne structuur grondig reorganiseren om sneller te kunnen inspelen op de almaar sneller wijzigende marktomstandigheden.