Decathlon zoekt personeel voor vestiging in Aarlen | RetailDetail

Decathlon zoekt personeel voor vestiging in Aarlen

Decathlon zoekt personeel voor vestiging in Aarlen

Eind dit jaar opent de Franse sportketen Decathlon zijn eerste vestiging in de provincie Luxemburg, maar vandaag al begint de zoektocht naar de vijftig personeelsleden die de winkel in Aarlen moeten bemannen. De keten wil echter liefst duizend nieuwe banen scheppen.

Duizend nieuwe banen tegen 2020

De nieuwe werknemers van Decathlon zullen vanaf dag één een stevige opleiding krijgen, met behulp van coaches uit andere winkels. Dat zijn mensen met ervaring die de nieuwe werknemers bij Decathlon vanaf de eerste stappen zullen bijstaan. Zo zullen ze onder andere raad geven over de invulling van de nieuwe winkel. De nieuwe werknemers zullen ook een tijdje proef draaien in een andere winkel.

 

De eerste steen voor de vestiging in Aarlen, die 3500 m² groot zal worden, werd eind mei gelegd. Er werd toen al bijna 15 jaar gesproken over de komst van het nieuwe filiaal, dat op 18 december officieel de deuren moet openen.

 

Decathlon heeft momenteel 2.300 medewerkers in België. Daar zullen er dus vijftig bijkomen met de opening van de nieuwe vestiging, maar Decathlon heeft als doel om tegen het jaar 2020 zelfs duizend extra banen te creëren in België.

Heeft u vragen of opmerkingen? Neem dan gerust contact op met de redactie​


Omzet e-commerce vorig jaar over 10 miljard euro

21/03/2018

E-commerce zit in de lift, ook in België. Toch is er nog erg veel groeipotentieel online: dat is de belangrijkste conclusie van BeCommerce, dat in zijn Market Monitor 2017 een online omzet van 10,05 miljard euro noteert voor België.

Claire’s vraagt faillissement aan

21/03/2018

De Amerikaanse keten Claire’s heeft nu ook officieel het faillissement aangevraagd. Het gaat daarbij wel enkel over de Amerikaanse tak van het bedrijf.

Amazon zoekt extra besparingen bij producenten

21/03/2018

Amazon wil besparen en gaat daarom producenten sneller logistieke kosten aanrekenen. Tot nu toe nam de Amerikaanse online retailer die kosten vaak op zich, maar dat blijkt niet langer rendabel.

Lidl België kiest voor duurzame plastic zakjes

21/03/2018

Lidl België wil de afvalberg verkleinen door alvast zijn niet-duurzame plastic zakjes uit de wereld te bannen. De maatregel past in een ruimere strategie, waarmee Lidl tegen 2025 minstens 20% minder plastics hoopt te verbruiken.

Amazon zet zinnen op winkels Toys ‘R’ Us

20/03/2018

Amazon zou interesse hebben in verschillende winkels van Toys ‘R’ Us. Sommige locaties en panden van de failliete Amerikaanse speelgoedketen zou Amazon willen gebruiken voor eigen retailconcepten.

Het einde van de retailmedewerker

20/03/2018

Voor het eerst kunnen we met zekerheid stellen dat de toekomst van werk echt bepaald wordt door futuristische evenementen. Mensen zullen net zo veelzijdig moeten worden als AI-technologieën en blockchain-applicaties. Ben je klaar?

Back to top