Delhaize haalt consumentenvertrouwen onderuit | RetailDetail

Delhaize haalt consumentenvertrouwen onderuit

Delhaize haalt consumentenvertrouwen onderuit

De aankondiging van een grootschalige reorganisatie bij Delhaize heeft de Belgische consument doen schrikken. Zijn vertrouwen in de economie is in juli teruggevallen tot het niveau van september 2013.

Barometer valt terug tot peil september 2013

De consumentenbarometer van de Nationale Bank van België gaat zo al twee maanden naeen achteruit. In juni zakte hij van -6 naar -7, in juli schoof hij verder door naar -10: de slechtste score sinds september 2013. De consumenten hadden het vooral moeilijk met de vooruitzichten voor de Belgische economie en met de prognoses voor de werkloosheid.

 

Volgens de Nationale Bank was dat “mogelijk het gevolg van de aangekondigde herstructureringen en ontslagen in de grootdistributie.” Half juni maakte Delhaize immers bekend veertien supermarkten te willen sluiten, waardoor 2.500 banen op de tocht staan.

 

Opmerkelijk is trouwens dat de consumenten hiervan geen negatieve impact verwachten op hun spaarvermogen of hun persoonlijke financiële situatie. Beide zaken zagen ze de komende twaalf maanden namelijk nog verbeteren.

Heeft u vragen of opmerkingen? Neem dan gerust contact op met de redactie​


Tom&Co heeft 100 Franse locaties op het oog

21/06/2018

De Belgische dierenspeciaalzaak zet z’n opmars verder op de Franse markt. Zopas opende de 25ste winkel in Nantes, volgens een nieuw concept. Dit jaar zullen er nog zeven vestigingen volgen bij onze zuiderburen.

Frankrijk plant taks op e-commerce

21/06/2018

Online bestellingen zouden duurder kunnen worden voor Franse consumenten: een nieuw wetsvoorstel voorziet een taks van 1 tot 2% op de verkoopprijs, in functie van de afstand die een product heeft afgelegd.

Speelgoedketen La Grande Récré geeft België op

20/06/2018

De Franse retailer La Grande Récré ondervindt zware financiële problemen en wil zich concentreren op de thuismarkt. De Belgische tak legt volgende maandag de boeken neer: 16 winkels sluiten, 95 jobs gaan verloren.

Naar efficiënte en gelukkige retailmedewerkers

19/06/2018

In België worden de kosten van arbeidsongeschiktheid door burn-out geschat op 7,96 miljard euro. Retailers ontsnappen er niet aan. Ondernemers Fabian Jeanmart en Hendrik Deroo van Clarity Upgrades zien heil in nieuwe managementmodellen.

Google investeert 550 miljoen dollar in JD.com

18/06/2018

Niemand wil de trein missen in de snel groeiende Aziatische markt. Ook Google heeft dat begrepen: de Amerikanen nemen een participatie in JD.com, de grote concurrent van Alibaba.

28 juni: The Future of Shopping-tafelgesprek met Wouter Kolk (Albert Heijn)

15/06/2018

Op 28 juni voert Albert Heijn-CEO Wouter Kolk een exclusief tafelgesprek over de toekomst van het winkelen met Jorg Snoeck en Pauline Neerman, auteurs van het boek 'The Future of Shopping', in boekhandel Scheltema in Amsterdam.