Delhaize haalt consumentenvertrouwen onderuit | RetailDetail

Delhaize haalt consumentenvertrouwen onderuit

Delhaize haalt consumentenvertrouwen onderuit

De aankondiging van een grootschalige reorganisatie bij Delhaize heeft de Belgische consument doen schrikken. Zijn vertrouwen in de economie is in juli teruggevallen tot het niveau van september 2013.

Barometer valt terug tot peil september 2013

De consumentenbarometer van de Nationale Bank van België gaat zo al twee maanden naeen achteruit. In juni zakte hij van -6 naar -7, in juli schoof hij verder door naar -10: de slechtste score sinds september 2013. De consumenten hadden het vooral moeilijk met de vooruitzichten voor de Belgische economie en met de prognoses voor de werkloosheid.

 

Volgens de Nationale Bank was dat “mogelijk het gevolg van de aangekondigde herstructureringen en ontslagen in de grootdistributie.” Half juni maakte Delhaize immers bekend veertien supermarkten te willen sluiten, waardoor 2.500 banen op de tocht staan.

 

Opmerkelijk is trouwens dat de consumenten hiervan geen negatieve impact verwachten op hun spaarvermogen of hun persoonlijke financiële situatie. Beide zaken zagen ze de komende twaalf maanden namelijk nog verbeteren.

Heeft u vragen of opmerkingen? Neem dan gerust contact op met de redactie​


Amazon zet zinnen op winkels Toys ‘R’ Us

20/03/2018

Amazon zou interesse tonen in verschillende winkels van het failliete Toys ‘R’ Us. Sommige locaties en panden van de Amerikaanse speelgoedketen zou Amazon willen gebruiken voor eigen retailconcepten.

Het einde van de retailmedewerker

20/03/2018

Voor het eerst kunnen we met zekerheid stellen dat de toekomst van werk echt bepaald wordt door futuristische evenementen. Mensen zullen net zo veelzijdig moeten worden als AI-technologieën en blockchain-applicaties. Ben je klaar?

Alibaba verdubbelt investering in Lazada

19/03/2018

Het Chinese Alibaba gaat opnieuw 2 miljard dollar (1,6 miljard euro) investeren in e-commercebedrijf Lazada, dat actief is in Zuidoost-Azië. Twee jaar geleden investeerde het al een gelijkaardig bedrag in de groep.

Samsonite toont nieuw winkelconcept in Antwerpen

19/03/2018

Antwerpen heeft er een nieuwe winkel bij van koffermerk Samsonite. De Samsonite Store opende vorige week in de Huidevettersstraat en lanceert er ook het nieuwe lifestylemerk Samsonite RED.

Fox & Cie is sterkhouder in een krimpende markt

19/03/2018

Fox & Cie blijft een sterke koers varen ondanks moeilijke tijden op de markt. Het Belgische speelgoedconcern, dat al van bij de start in 2014 fors inzet op uitbreiding, sloot 2017 af met een indrukwekkende groei van 49%.

Consumenten tegen supermarkten: "Voed ons op!"

19/03/2018

Consumenten vragen supermarkten om duurzamere aankopen te stimuleren in de nieuwe campagne ‘ik ben meer dan mijn kassaticket’. Zes ngo’s gaan daarvoor de samenwerking aan op initiatief van blogster Ingrid Renders van Maison Slash.

Back to top