Delhaize haalt consumentenvertrouwen onderuit

Delhaize haalt consumentenvertrouwen onderuit

De aankondiging van een grootschalige reorganisatie bij Delhaize heeft de Belgische consument doen schrikken. Zijn vertrouwen in de economie is in juli teruggevallen tot het niveau van september 2013.

Barometer valt terug tot peil september 2013

De consumentenbarometer van de Nationale Bank van België gaat zo al twee maanden naeen achteruit. In juni zakte hij van -6 naar -7, in juli schoof hij verder door naar -10: de slechtste score sinds september 2013. De consumenten hadden het vooral moeilijk met de vooruitzichten voor de Belgische economie en met de prognoses voor de werkloosheid.

 

Volgens de Nationale Bank was dat “mogelijk het gevolg van de aangekondigde herstructureringen en ontslagen in de grootdistributie.” Half juni maakte Delhaize immers bekend veertien supermarkten te willen sluiten, waardoor 2.500 banen op de tocht staan.

 

Opmerkelijk is trouwens dat de consumenten hiervan geen negatieve impact verwachten op hun spaarvermogen of hun persoonlijke financiële situatie. Beide zaken zagen ze de komende twaalf maanden namelijk nog verbeteren.

Heeft u vragen of opmerkingen? Neem dan gerust contact op met de redactie​


Mark Thomson (Zebra): "De tools voor de toekomst zijn al voorhanden"

17/11/2017

Volgens Mark Thomson, Director of Retail Industry Solutions bij Zebra, verandert de retail in de nabije toekomst ingrijpender dan in de voorbije vijftig jaar bij elkaar opgeteld.

Qrf Beste Winkelketen van België en Qrf Webshop Awards: spanning stijgt!

16/11/2017

Op donderdag 23 november is het zover: op die avond worden de winnaars van de ‘Qrf Beste Winkelketen van België’ en ‘Qrf Webshop Awards’ bekendgemaakt tijdens de RetailDetail Night. 

Omzet 100 grootste webshops in België stijgt 13,5%

16/11/2017

De omzet van de top 100 webshops in België is van 3,7 miljard euro toegenomen naar 4,2 miljard euro, een stijging met 13,5%. Vooral voedingsmiddelen en huishoudelijke artikelen gaan vlotter over de digitale toonbank.

Supermarkten aan de ketting in regio Turnhout

16/11/2017

Grootwarenhuizen kunnen niet langer uitbreiden of nieuwe filialen openen in de stadsregio Turnhout. De maatregel moet de lokale handel in Turnhout, Vosselaar, Beerse en Oud-Turnhout een duwtje in de rug geven.

Topman Horeca Vlaanderen nieuwe baas Unizo

16/11/2017

Als de raad van bestuur van Unizo op 7 december het licht op groen zet, wordt Danny Van Assche de opvolger van Karel Van Eetvelt als topman bij ondernemersorganisatie. Voor de 45-jarige Van Assche zou dat een terugkeer naar de roots zijn.

Barbie wijst G.I. Joe & Co (voorlopig?) af

16/11/2017

Speelgoedreus Mattel zou het overnamebod door concurrent Hasbro hebben afgewezen, schrijft persbureau Reuters op basis van bronnen dicht bij het dossier. Welke gevolgen dat heeft, is vooralsnog onduidelijk.

Back to top