Delhaize Turnhout wordt AD Delhaize

Delhaize Turnhout wordt AD Delhaize

De Delhaize-supermarkt in Turnhout gaat vanaf 13 november verder als een vestiging van AD Delhaize. De winkel blijft nog open tot 7 november, waarna die een weekje zal sluiten om het interieur aan te passen.

Deel van sociaal akkoord

De verandering maakt deel uit van het sociaal akkoord dat eind februari werd goedgekeurd: daarin stond dat Delhaize negen supermarkten niet meer zelf zou uitbaten, maar een zoektocht zou opstarten om zelfstandige ondernemers te vinden die de winkels wilden overnemen. Voor de winkels in Schaarbeek en Berlaar werd al een overnemer gevonden, voor de andere zes wordt nog een oplossing gezocht.

 

De winkel in Turnhout zal in de toekomst uitgebaat worden door de familie Boeren-Verstraeten. Zij baten in de regio al twee supermarkten uit in Beerse en Vosselaar en een Proxy Delhaize in het centrum van Turnhout. "Met de nieuwe AD Turnhout erbij kunnen we nu alle Delhaize klanten in de Turnhoutse regio optimaal bedienen. Zo zullen al onze winkels alle dagen open zijn, en dus ook op zon en feestdagen. In al onze winkels en dus ook de AD van Turnhout zullen we werken met een vers charcuterie-aanbod en een verse slagerij", zeggen zij over de overname.

Tags: