Delhaize Turnhout wordt AD Delhaize | RetailDetail

Delhaize Turnhout wordt AD Delhaize

Delhaize Turnhout wordt AD Delhaize

De Delhaize-supermarkt in Turnhout gaat vanaf 13 november verder als een vestiging van AD Delhaize. De winkel blijft nog open tot 7 november, waarna die een weekje zal sluiten om het interieur aan te passen.

Deel van sociaal akkoord

De verandering maakt deel uit van het sociaal akkoord dat eind februari werd goedgekeurd: daarin stond dat Delhaize negen supermarkten niet meer zelf zou uitbaten, maar een zoektocht zou opstarten om zelfstandige ondernemers te vinden die de winkels wilden overnemen. Voor de winkels in Schaarbeek en Berlaar werd al een overnemer gevonden, voor de andere zes wordt nog een oplossing gezocht.

 

De winkel in Turnhout zal in de toekomst uitgebaat worden door de familie Boeren-Verstraeten. Zij baten in de regio al twee supermarkten uit in Beerse en Vosselaar en een Proxy Delhaize in het centrum van Turnhout. "Met de nieuwe AD Turnhout erbij kunnen we nu alle Delhaize klanten in de Turnhoutse regio optimaal bedienen. Zo zullen al onze winkels alle dagen open zijn, en dus ook op zon en feestdagen. In al onze winkels en dus ook de AD van Turnhout zullen we werken met een vers charcuterie-aanbod en een verse slagerij", zeggen zij over de overname.

Heeft u vragen of opmerkingen? Neem dan gerust contact op met de redactie​


Pabo start door als ‘be you’

21/06/2018

Het failliete erotiekconcern Beate Uhse, het moederbedrijf achter Pabo, neemt een doorstart onder een nieuwe merknaam. De focus ligt op online handel.

Fox & Cie opent 17e speelgoedwinkel in Doornik

21/06/2018

De Waalse speelgoedketen Fox & Cie heeft haar zeventiende vestiging geopend in het Doornikse winkelcentrum Les Bastions. "Welke crisis in de speelgoedmarkt?", vraagt de keten zich af.

Tom&Co heeft 100 Franse locaties op het oog

21/06/2018

De Belgische dierenspeciaalzaak Tom&Co zet zijn opmars verder op de Franse markt. Zopas opende de 25ste winkel in Nantes, volgens een nieuw concept. Dit jaar zullen er nog zeven vestigingen volgen bij onze zuiderburen.

Frankrijk plant taks op e-commerce

21/06/2018

Online bestellingen zouden duurder kunnen worden voor Franse consumenten: een nieuw wetsvoorstel voorziet een taks van 1 tot 2% op de verkoopprijs, in functie van de afstand die een product heeft afgelegd.

Speelgoedketen La Grande Récré geeft België op

20/06/2018

De Franse retailer La Grande Récré ondervindt zware financiële problemen en wil zich concentreren op de thuismarkt. De Belgische tak legt volgende maandag de boeken neer: 16 winkels sluiten, 95 jobs gaan verloren.

Naar efficiënte en gelukkige retailmedewerkers

19/06/2018

In België worden de kosten van arbeidsongeschiktheid door burn-out geschat op 7,96 miljard euro. Retailers ontsnappen er niet aan. Ondernemers Fabian Jeanmart en Hendrik Deroo van Clarity Upgrades zien heil in nieuwe managementmodellen.