Delhaize Turnhout wordt AD Delhaize

Delhaize Turnhout wordt AD Delhaize

De Delhaize-supermarkt in Turnhout gaat vanaf 13 november verder als een vestiging van AD Delhaize. De winkel blijft nog open tot 7 november, waarna die een weekje zal sluiten om het interieur aan te passen.

Deel van sociaal akkoord

De verandering maakt deel uit van het sociaal akkoord dat eind februari werd goedgekeurd: daarin stond dat Delhaize negen supermarkten niet meer zelf zou uitbaten, maar een zoektocht zou opstarten om zelfstandige ondernemers te vinden die de winkels wilden overnemen. Voor de winkels in Schaarbeek en Berlaar werd al een overnemer gevonden, voor de andere zes wordt nog een oplossing gezocht.

 

De winkel in Turnhout zal in de toekomst uitgebaat worden door de familie Boeren-Verstraeten. Zij baten in de regio al twee supermarkten uit in Beerse en Vosselaar en een Proxy Delhaize in het centrum van Turnhout. "Met de nieuwe AD Turnhout erbij kunnen we nu alle Delhaize klanten in de Turnhoutse regio optimaal bedienen. Zo zullen al onze winkels alle dagen open zijn, en dus ook op zon en feestdagen. In al onze winkels en dus ook de AD van Turnhout zullen we werken met een vers charcuterie-aanbod en een verse slagerij", zeggen zij over de overname.

Heeft u vragen of opmerkingen? Neem dan gerust contact op met de redactie​


Blind naar de supermarkt: AH en Carrefour werken aan toegankelijkheid

23/01/2018

Een supermarkt is een doolhof als je slecht ziet. Albert Heijn neemt daarom deel aan een ‘hackathon’ om boodschappen doen voor blinde of slechtziende shoppers toegankelijker te maken, terwijl bij Carrefour in Mons medewerkers zijn opgeleid om te helpen.

Analyse: Bompard maakt slechts een beetje komaf met taboes bij Carrefour

23/01/2018

Carrefour-CEO Alexandre Bompard wond er geen doekjes om tijdens de presentatie van zijn transformatieplan: de groep staat voor een culturele omwenteling. Daarbij moeten alle taboes van tafel. Echte verrassingen blijven echter uit en over België is er voorlopig geen nieuws…

Dochterbedrijf Alibaba op weg naar België

23/01/2018

Het Chinese Alibaba bekijkt de mogelijkheid om een filiaal van dochterbedrijf Ant Financial te openen in Brussel. Dat bedrijf is gespecialiseerd in financiële producten, zoals Alipay. Een definitieve beslissing over het filiaal is er nog niet genomen.

Unilever schrapt banen bij Belgisch retailsalesteam

22/01/2018

Unilever Belgium reorganiseert haar team van winkelvertegenwoordigers. Er gaan daarbij elf banen verloren, bevestigt het bedrijf aan de RetailDetail-redactie.

Zes Limburgse gemeenten willen handelskern versterken

22/01/2018

De Limburgse gemeenten Beringen, Bilzen, Leopoldsburg, Lommel, Maaseik en Tongeren lanceren een nieuw plan dat de handelskern in die gemeenten moet versterken Lokale handelaars zullen zelf kunnen meedenken rond de nieuwe strategie.

Dit zijn de populairste webshops in België

18/01/2018

Nieuwe cijfers brengen de favoriete webwinkels in kaart van de Belgische internetgebruikers in 2017. Amazon domineert, maar naast de grote internationale spelers zijn ook de tweedehandssites opvallend populair.  

Back to top