Duitse supermarkt EDEKA komt met opvallend reclamefilmpje | RetailDetail

Duitse supermarkt EDEKA komt met opvallend reclamefilmpje

Duitse supermarkt EDEKA komt met opvallend reclamefilmpje

De Duitse supermarktketen EDEKA heeft voor de kerstperiode een opvallend reclamefilmpje gelanceerd. Daarin is te zien hoe een man jaar na jaar op zijn eentje Kerstmis moet vieren. Op sociale media is er alvast heel wat te doen rond de spot.

#heimkommen

Na jaren alleen gevierd te hebben, gaat de oude man over tot een drastische daad: hij laat zijn kinderen geloven dat hij is overleden. Het is volgens hem de enige manier om ze allemaal op één plek samen te krijgen.


Op sociale media is er een felle discussie ontstaan rond het filmpje. Sommige mensen vinden het mooi dat EDEKA zo probeert om iedereen bewust te maken van ouderen of eenzame mensen die alleen zijn tijdens de eindejaarperiode. Anderen zijn dan weer van mening dat EDEKA net dat stapje te ver gaat.


EDEKA heeft ook nog een wedstrijd gelanceerd op de Twitter ronde de hashtag #heimkommen (thuiskomen). Deelnemers kunnen waardebonnen winnen van EDEKA door een foto te posten die hen verbindt met Kerstmis.


EDEKA heeft trouwens al een geschiedenis met opvallende reclames, waarbij het ook al enkele malen gebruik maakte van populaire Duitse nummers om de keten onder de aandacht te brengen.

Heeft u vragen of opmerkingen? Neem dan gerust contact op met de redactie​


2017 was recordjaar voor Miko

23/03/2018

De koffie- en kunststoffengroep Miko heeft er naar eigen zeggen een recordjaar opzitten. Zo wist het ondanks een zware vergelijkingsbasis toch een omzetstijging te bewerkstelligen. Ook de winst maakte een kleine groei door.

Aveve noteert na vijf jaar opnieuw groei

23/03/2018

Aveve mag dan een vinger in de pap hebben in zowat elke schakel van de landbouwketen, toch stagneerde de groei van de Belgische land- en tuinbouwgroep tussen 2012 en 2016. Het voorbije jaar kon topman Eric Lauwers het tij keren met een groei van 4%.

Blokker krikt online ambities verder op

22/03/2018

Blokker zet zijn interne herstructurering voort, ditmaal met de integratie van Nextail en de verhuis van het Blokker-hoofdkantoor naar Amsterdam Zuidoost. Daarmee hoopt de winkelketen vooral zijn online groei een sterke impuls te geven.

CEO Peter Somers wil RetailDetail naar een hoger niveau tillen

22/03/2018

Sinds januari 2018 heeft RetailDetail een nieuwe CEO. Peter Somers, e-commerceondernemer en voormalig directielid van bpost, koestert grote groeiambities voor het bedrijf.

“Protectionisme maakt iedereen armer” (Christian Verschueren, EuroCommerce)

22/03/2018

Handelsoorlogen en discriminatie binnen de eenheidsmarkt vergroten de druk op retailers in Europa. Algemeen directeur Christian Verschueren van EuroCommerce maakt zich zorgen, maar blikt vol vertrouwen vooruit.

Komt er een Metro/Makro Cash & Carry in Charleroi?

21/03/2018

De Metro-groep zou interesse hebben in de oude groentenhal van Charleroi als locatie voor een nieuwe vestiging. Met de komst van een Metro voor professionals zou ook de aantrekkingskracht van de site, thuishaven van 35 concessiehouders, verhogen.

Back to top