Elektronisch afronden nu ook mogelijk

Elektronisch afronden nu ook mogelijk

De ministerraad heeft besloten dat handelaars voortaan ook bij elektronische betalingen mogen afronden op 5 cent. Voorheen was dat enkel mogelijk bij contante betalingen, maar dat vonden handelaars onhandig.

Lagere administratieve kost

Zowel de grote winkelketens als zelfstandige handelaars hadden al laten verstaan dat ze geen investeringen zouden doen om af te ronden, zolang het maar mogelijk was bij één type betalingen. Ze moeten daar immers hun kassasysteem voor aanpassen. De handelaars zagen het bovendien niet zitten om steeds op voorhand aan de klant te vragen of hij met contant geld of met de bankkaart ging betalen, zodat ze konden bepalen of een eindbedrag al dan niet afgerond moest worden.

 

De regering verwacht dat het systeem nu echter beter ingeburgerd zal geraken. "Deze maatregel sluit perfect aan bij de fiscale aftrek voor digitale investeringen, die handelaars moet overtuigen om te investeren in elektronische betaalsystemen. Het is dus het moment om te investeren in het aanpassen of het installeren van elektronische betaalsystemen", zegt minister van Financiën Johan Van Overtveldt aan De Tijd.


Handelaars zullen volgens de minister ook geld besparen door een verminderd gebruik van 1 en 2 eurocentjes. Die administratieve kost wordt jaarlijks op 44 miljard euro geschat.

Heeft u vragen of opmerkingen? Neem dan gerust contact op met de redactie​


Eerste winkels The Mint openen deuren

18/10/2017

De eerste winkels in The Mint, het vernieuwde Muntcentrum in Brussel, hebben de deuren geopend. Iam en Nyx kregen de primeur, morgen en overmorgen zullen nog een aantal merken hun voorbeeld volgen.

RetailDetail Magazine #5 staat online

18/10/2017

Op de cover van de oktobereditie van RetailDetail Magazine prijkt de nieuwe CEO van e5 mode, Alexander Talpe. Verder in dit nummer: een uitgebreid dossier over winkelvastgoed en stadsmobiliteit.

Nederlandse brillenverkoper Eyelove nu ook in België

18/10/2017

Het Nederlandse Eyelove, een prijzenbreker op de brillenmarkt, opent vandaag zijn eerste twee winkels in België. Daarnaast worden er ook al gesprekken gevoerd om snel nog meer vestigingen te openen.

Richemont verwacht forse winststijging voor eerste halfjaar

17/10/2017

Het Zwitserse luxebedrijf Richemont, eigenaar van onder andere horlogemerk Cartier, verwacht dat de winst voor de eerste helft van het boekjaar met maar liefst 80% de hoogte in gaat. De omzet gaat met meer dan 10% vooruit.

“Klantenkaarten leveren amper iets op”

17/10/2017

Klantenkaarten leveren trouwe klanten amper iets op: dat is de conclusie die Het Belang van Limburg trekt na een onderzoek bij twintig grote ketens. Die ketens zeggen dan weer dat de krant te weinig rekening houdt met persoonlijke promoties.

Safe.Shop is nieuw wereldwijd e-commercekeurmerk

16/10/2017

Met Safe.Shop is het eerste wereldwijde keurmerk voor de e-commercesector gelanceerd. Momenteel zijn er nog maar twaalf landen aangesloten, maar dat aantal moet in de toekomst flink uitgebreid worden.

Back to top