Elektronisch afronden nu ook mogelijk | RetailDetail

Elektronisch afronden nu ook mogelijk

Elektronisch afronden nu ook mogelijk

De ministerraad heeft besloten dat handelaars voortaan ook bij elektronische betalingen mogen afronden op 5 cent. Voorheen was dat enkel mogelijk bij contante betalingen, maar dat vonden handelaars onhandig.

Lagere administratieve kost

Zowel de grote winkelketens als zelfstandige handelaars hadden al laten verstaan dat ze geen investeringen zouden doen om af te ronden, zolang het maar mogelijk was bij één type betalingen. Ze moeten daar immers hun kassasysteem voor aanpassen. De handelaars zagen het bovendien niet zitten om steeds op voorhand aan de klant te vragen of hij met contant geld of met de bankkaart ging betalen, zodat ze konden bepalen of een eindbedrag al dan niet afgerond moest worden.

 

De regering verwacht dat het systeem nu echter beter ingeburgerd zal geraken. "Deze maatregel sluit perfect aan bij de fiscale aftrek voor digitale investeringen, die handelaars moet overtuigen om te investeren in elektronische betaalsystemen. Het is dus het moment om te investeren in het aanpassen of het installeren van elektronische betaalsystemen", zegt minister van Financiën Johan Van Overtveldt aan De Tijd.


Handelaars zullen volgens de minister ook geld besparen door een verminderd gebruik van 1 en 2 eurocentjes. Die administratieve kost wordt jaarlijks op 44 miljard euro geschat.

Heeft u vragen of opmerkingen? Neem dan gerust contact op met de redactie​


Omnichannel in retail: Hoe maak je de marketingafdeling echt omnichannel?

15/02/2018

De transitie naar een omnichannelorganisatie is cruciaal én dringend in de retailsector, ziet Peter Desmyttere, oprichter en CEO van Husky Marketing Planner: “In retail werken organisaties nog vaak in silo’s.” Hij geeft een concreet stappenplan op het Omnichannel Congress.

Amazon rekruteert 2.000 medewerkers in Frankrijk

15/02/2018

Het Franse filiaal van het Amerikaanse internetwarenhuis Amazon is op zoek naar 2.000 medewerkers om de sterke groei te kunnen bijbenen. Amazon.fr is niet alleen bij onze zuiderburen, maar ook in ons land de populairste webshop.

Gino Van Ossel: “Omnichannel kan wél rendabel zijn”

15/02/2018

Omnichannel is nog geen verworvenheid in retail: veel ketens blijven vasthangen aan hun fysieke winkelnetwerk en hebben niet de volledige klantreis in kaart. Toch zijn er ook inspirerende voorbeelden.

Prima jaar voor Decathlon dankzij sterke expansie

15/02/2018

In 2016 rondde Decathlon voor  het eerst de kaap van de 10 miljard euro omzet. Vorig jaar werd ook de grens van 11 miljard gesloopt, met dank aan een sterke internationale expansie.

Generatiewissel bij BIC op moeilijk moment

15/02/2018

Wissel aan de top bij Bic, de Franse specialist van wegwerpartikelen: huidig CEO Bruno Bich geeft de touwtjes in handen van zijn 39-jarige zoon Gonzalve. Die staat voor de moeilijke opdracht om de winstdaling een halt toe te roepen.

“Boycot selfscankassa’s” roepen Carrefour-vakbonden op

15/02/2018

Medewerkers van Carrefour hebben opgeroepen om selfscankassa’s te boycotten, uit protest tegen de geplande ontslagen bij de keten. Het blijft echter niet bij woorden: actievoerders hebben de selfscankassa’s in de hypermarkt in Bergen gesaboteerd.

Back to top