Familie Moulin breidt aandeel Carrefour uit

Familie Moulin breidt aandeel Carrefour uit

De familie Moulin heeft te kennen gegeven dat ze voortaan meer dan tien procent van het kapitaal van warenhuisketen Carrefour in handen heeft en sluit niet uit dat ze in de toekomst nog meer aandelen aankoopt.

Oprichters Galeries Lafayette

Via de groep Motier beheert de familie Moulin Galfa, dat momenteel 10,06 procent van Carrefour in handen heeft (ten opzichte van 9,5 procent eind 2014). De familie stelt in een persbericht dat ook een eventuele verdere aankoop niet betekent dat de familie plannen heeft om de controle binnen Carrefour over te nemen. Wel hebben de Moulins als grootste aandeelhouder twee zitjes in de raad van bestuur van Carrefour.

 

In hun naam zetelen Patricia Lemoine en Philippe Houze, de dochter en zoon van Ginette Moulin. Zij is op haar beurt de kleindochter van de oprichter van Galeries Lafayette, een winkelketen die nog steeds in handen is van de familie Moulin. De familie zegt dat het ook de volledige steun geeft aan huidig Carrefour-CEO Georges Plassat.

Heeft u vragen of opmerkingen? Neem dan gerust contact op met de redactie​


De pioniersrol van merchandisingketen Shop For Geek

11/12/2017

Een mok van Game of Thrones, een paraplu van Harry Potter, een T-shirt van Assassin’s Creed? Die vind je bij Shop For Geek, de eerste Belgische winkelketen voor merchandisingartikelen. De franchiseformule opende al tien winkels en heeft ambitie. 

Stockpots heeft al meer dan 100 opslagplaatsen in de aanbieding

11/12/2017

Enkele maanden na de lancering hebben al meer dan 100 warenhuizen zich aangesloten bij Stockspots, het online platform waar bedrijven op een eenvoudige manier tijdelijk ruimte kunnen huren.

Vijf nieuwe winkels voor A12 Shopping

08/12/2017

In het winkelgebied A12 Shopping, langs de Boomsesteenweg in Schelle, openen de komende weken vijf nieuwe winkels. Ze vervoegen er onder andere Decathlon, dat al langer aanwezig is op het winkelgebied.

Belg interim-topman bij speelgoedketen Intertoys

07/12/2017

Stefaan Vansteenkiste is de nieuwe topman bij speelgoedketen Intertoys. Die aanstelling gebeurt in het kader van de overname van Intertoys door Alteri eerder deze week. Vansteenkiste zal het bedrijf nu leiden tot er een permanente CEO is gevonden. 

Hema maakt eindelijk weer winst

07/12/2017

Hema weet weer wat winst is: nadat het de voorbije kwartalen het nettoverlies al had kunnen drukken, is de Nederlandse keten er in het derde kwartaal in geslaagd om voor het eerst sinds lang een nettowinst op te tekenen.

Winkeldiefstallen pieken na zonsondergang

07/12/2017

Tijdens de ‘donkere’ maanden november tot maart ligt het aantal winkeldiefstallen bij valavond gemiddeld 13% hoger dan in de maanden waarin het zomeruur nog geldt. Handelaars vragen dan ook meer politie in de winkelstraat en een snelle invoering van de ‘winkeldiefstalboete’ naar Nederlands voorbeeld.

Back to top