Familie Moulin breidt aandeel Carrefour uit | RetailDetail

Familie Moulin breidt aandeel Carrefour uit

Familie Moulin breidt aandeel Carrefour uit

De familie Moulin heeft te kennen gegeven dat ze voortaan meer dan tien procent van het kapitaal van warenhuisketen Carrefour in handen heeft en sluit niet uit dat ze in de toekomst nog meer aandelen aankoopt.

Oprichters Galeries Lafayette

Via de groep Motier beheert de familie Moulin Galfa, dat momenteel 10,06 procent van Carrefour in handen heeft (ten opzichte van 9,5 procent eind 2014). De familie stelt in een persbericht dat ook een eventuele verdere aankoop niet betekent dat de familie plannen heeft om de controle binnen Carrefour over te nemen. Wel hebben de Moulins als grootste aandeelhouder twee zitjes in de raad van bestuur van Carrefour.

 

In hun naam zetelen Patricia Lemoine en Philippe Houze, de dochter en zoon van Ginette Moulin. Zij is op haar beurt de kleindochter van de oprichter van Galeries Lafayette, een winkelketen die nog steeds in handen is van de familie Moulin. De familie zegt dat het ook de volledige steun geeft aan huidig Carrefour-CEO Georges Plassat.

Heeft u vragen of opmerkingen? Neem dan gerust contact op met de redactie​


Omnichannel in retail: Hoe maak je de marketingafdeling echt omnichannel?

15/02/2018

De transitie naar een omnichannelorganisatie is cruciaal én dringend in de retailsector, ziet Peter Desmyttere, oprichter en CEO van Husky Marketing Planner: “In retail werken organisaties nog vaak in silo’s.” Hij geeft een concreet stappenplan op het Omnichannel Congress.

Amazon rekruteert 2.000 medewerkers in Frankrijk

15/02/2018

Het Franse filiaal van het Amerikaanse internetwarenhuis Amazon is op zoek naar 2.000 medewerkers om de sterke groei te kunnen bijbenen. Amazon.fr is niet alleen bij onze zuiderburen, maar ook in ons land de populairste webshop.

Gino Van Ossel: “Omnichannel kan wél rendabel zijn”

15/02/2018

Omnichannel is nog geen verworvenheid in retail: veel ketens blijven vasthangen aan hun fysieke winkelnetwerk en hebben niet de volledige klantreis in kaart. Toch zijn er ook inspirerende voorbeelden.

Prima jaar voor Decathlon dankzij sterke expansie

15/02/2018

In 2016 rondde Decathlon voor  het eerst de kaap van de 10 miljard euro omzet. Vorig jaar werd ook de grens van 11 miljard gesloopt, met dank aan een sterke internationale expansie.

Generatiewissel bij BIC op moeilijk moment

15/02/2018

Wissel aan de top bij Bic, de Franse specialist van wegwerpartikelen: huidig CEO Bruno Bich geeft de touwtjes in handen van zijn 39-jarige zoon Gonzalve. Die staat voor de moeilijke opdracht om de winstdaling een halt toe te roepen.

“Boycot selfscankassa’s” roepen Carrefour-vakbonden op

15/02/2018

Medewerkers van Carrefour hebben opgeroepen om selfscankassa’s te boycotten, uit protest tegen de geplande ontslagen bij de keten. Het blijft echter niet bij woorden: actievoerders hebben de selfscankassa’s in de hypermarkt in Bergen gesaboteerd.

Back to top