Familie Moulin breidt aandeel Carrefour uit | RetailDetail

Familie Moulin breidt aandeel Carrefour uit

Familie Moulin breidt aandeel Carrefour uit

De familie Moulin heeft te kennen gegeven dat ze voortaan meer dan tien procent van het kapitaal van warenhuisketen Carrefour in handen heeft en sluit niet uit dat ze in de toekomst nog meer aandelen aankoopt.

Oprichters Galeries Lafayette

Via de groep Motier beheert de familie Moulin Galfa, dat momenteel 10,06 procent van Carrefour in handen heeft (ten opzichte van 9,5 procent eind 2014). De familie stelt in een persbericht dat ook een eventuele verdere aankoop niet betekent dat de familie plannen heeft om de controle binnen Carrefour over te nemen. Wel hebben de Moulins als grootste aandeelhouder twee zitjes in de raad van bestuur van Carrefour.

 

In hun naam zetelen Patricia Lemoine en Philippe Houze, de dochter en zoon van Ginette Moulin. Zij is op haar beurt de kleindochter van de oprichter van Galeries Lafayette, een winkelketen die nog steeds in handen is van de familie Moulin. De familie zegt dat het ook de volledige steun geeft aan huidig Carrefour-CEO Georges Plassat.

Heeft u vragen of opmerkingen? Neem dan gerust contact op met de redactie​


Shop for Geek ziet potentieel voor 25 winkels

22/05/2018

Na recente openingen in Aalst en Namen staat de teller al op dertien winkels voor Shop for Geek, de winkelformule voor gadgets en merchandisingartikelen. Dat moeten er snel een 25-tal worden. De retailer pakt nu ook de Franse markt aan.

Eigenaar 3i wil Action toch voor zichzelf houden

22/05/2018

Investeerder 3i wil Action dan toch helemaal houden. Hoewel de eigenaar van de discountketen vorige week liet uitschijnen een koper te zoeken voor een deel van zijn participatie in Action, ontkent 3i dat nu.

Marks & Spencer haalt het mes boven: 100 winkels dicht

22/05/2018

De Britse retailer wil ingrijpend herstructureren. De komende vier jaar moeten niet 60, maar wel 100 Britse winkels de deuren sluiten. “Noodzakelijk om de toekomst veilig te stellen”, klinkt het.

Eigenaar wil af van flink stuk van Action

18/05/2018

De eigenaar van Action, investeringsmaatschappij 3i, wil volgend jaar een deel van de discountketen verkopen. De Britten zouden geïnteresseerden zoeken voor een belang van zo’n 35% van de keten.

Veel minder inbreuken op verbod cashbetalingen

17/05/2018

Vier jaar na de invoering van het verbod om aankopen van meer dan 3.000 euro nog cash te betalen, is het aantal inbreuken fors gedaald. Werden in 2014 nog 435 handelaars betrapt, dan waren dat er in 2016 nog maar 61.

Colruyt Group lanceert betaalfunctie voor Xtra-kaart

16/05/2018

Vanaf 22 mei zullen klanten in de winkels van Colruyt Group kunnen betalen met hun Xtra-klantenkaart. De vertrouwde Colruyt-betaalkaart verdwijnt. Toch wordt de Xtra-kaart geen krediet- of debetkaart.