Fox & Cie is sterkhouder in een krimpende markt

Fox & Cie is sterkhouder in een krimpende markt

Fox & Cie blijft een sterke koers varen ondanks moeilijke tijden op de markt. Het Belgische speelgoedconcern, dat al van bij de start in 2014 fors inzet op uitbreiding, sloot 2017 af met een indrukwekkende groei van 49%.

 

Markt in moeilijkheden

Ondanks het grimmige sfeertje dat de speelgoedmarkt de laatste jaren beheerst, zag Fox & Cie zijn zakencijfer in 2017 groeien met 49% voor de zestien winkels en de e-shop, die pakjes in heel Europa bezorgt. De resultaten van Fox & Cie gooien hoge ogen, want op de speelgoedmarkt is het dezer dagen huilen met de pet op: eind februari vroegen de Britse en Amerikaanse takken van Toys 'R' US nog het faillissement aan, waarbij verschillende duizenden banen op de tocht kwamen te staan.

 

Dat het bedrijf zich staande weet te houden op de inkrimpende markt (-2% in 2017), dankt Fox & Cie mogelijk aan de mate van specialisering waar het al van bij de start in 2014 voor koos. De keten wil een waardig alternatief bieden voor de klassieke speelgoedwinkels door authentiek en kwaliteitsvol, vooral houten speelgoed te verkopen.

 

Fox & Cie begon in 2014 met drie speelgoedwinkels in Nijvel, Waterloo en Mont-sur-Marchienne. Drie jaar later openden dertien nieuwe winkels over heel België. Het concept werd in 2017 nog genomineerd voor de Mercuriusprijs van Comeos.