Fransen nemen licentie op myShopi

Fransen nemen licentie op myShopi

De Belgische Distributiedienst (BD) heeft een licentie op de technologie achter de myShopi-applicatie verkocht aan Mediapost International, een onderdeel van La Poste France. Die gaat de toepassing commercialiseren in vier Europese landen.

Export naar Frankrijk

MyShopi is in België een app en website die toelaat om via de smartphone of de tablet waardebonnen te verzamelen, reclamefolders te bekijken en boodschappenlijstjes op te stellen. Die lijstjes kunnen ook worden uitgewisseld tussen smartphones. De app werd inmiddels meer dan 600.000 maal gedownload.

 

De website annex app werd in 2014 opgekocht door Belgische Distributiedienst, de marktleider voor de distributie van ongeadresseerde reclame in België en Italië. Die zag er de mogelijkheid in om een omnichannelverhaal mee uit te bouwen.

 

Nu wil Belgische Distributiedienst de toepassing ook commercialiseren. Ze heeft alvast een akkoord gesloten met de Franse postdiensten. Die wil de technologie achter myShopi gebruiken om een toepassing in vier landen uit te brengen. Als eerste komt het thuisland Frankrijk aan de beurt, onder de naam Quoty.

Heeft u vragen of opmerkingen? Neem dan gerust contact op met de redactie​


De pioniersrol van merchandisingketen Shop For Geek

11/12/2017

Een mok van Game of Thrones, een paraplu van Harry Potter, een T-shirt van Assassin’s Creed? Die vind je bij Shop For Geek, de eerste Belgische winkelketen voor merchandisingartikelen. De franchiseformule opende al tien winkels en heeft ambitie. 

Stockpots heeft al meer dan 100 opslagplaatsen in de aanbieding

11/12/2017

Enkele maanden na de lancering hebben al meer dan 100 warenhuizen zich aangesloten bij Stockspots, het online platform waar bedrijven op een eenvoudige manier tijdelijk ruimte kunnen huren.

Vijf nieuwe winkels voor A12 Shopping

08/12/2017

In het winkelgebied A12 Shopping, langs de Boomsesteenweg in Schelle, openen de komende weken vijf nieuwe winkels. Ze vervoegen er onder andere Decathlon, dat al langer aanwezig is op het winkelgebied.

Belg interim-topman bij speelgoedketen Intertoys

07/12/2017

Stefaan Vansteenkiste is de nieuwe topman bij speelgoedketen Intertoys. Die aanstelling gebeurt in het kader van de overname van Intertoys door Alteri eerder deze week. Vansteenkiste zal het bedrijf nu leiden tot er een permanente CEO is gevonden. 

Hema maakt eindelijk weer winst

07/12/2017

Hema weet weer wat winst is: nadat het de voorbije kwartalen het nettoverlies al had kunnen drukken, is de Nederlandse keten er in het derde kwartaal in geslaagd om voor het eerst sinds lang een nettowinst op te tekenen.

Winkeldiefstallen pieken na zonsondergang

07/12/2017

Tijdens de ‘donkere’ maanden november tot maart ligt het aantal winkeldiefstallen bij valavond gemiddeld 13% hoger dan in de maanden waarin het zomeruur nog geldt. Handelaars vragen dan ook meer politie in de winkelstraat en een snelle invoering van de ‘winkeldiefstalboete’ naar Nederlands voorbeeld.

Back to top