Future of Shopping Roadshow kick-off in Leuven | RetailDetail

Future of Shopping Roadshow kick-off in Leuven

Future of Shopping Roadshow kick-off in Leuven

De winkel van de toekomst komt naar je toe! De Future of Shopping (FOS) Roadshow, die RetailDetail organiseert samen met Unizo en partners, toert vanaf september door heel Vlaanderen. Leuven bijt van 15/09 tot 17/09 de spits af.

In de voetsporen van de consument van de toekomst

De Future of Shopping Roadshow is een uniek mobiel belevingscentrum van liefst zes containers, die vanaf dit najaar alle grote Vlaamse steden aandoet. Deze bijzondere Roadshow vertelt de ‘customer journey’, de weg die de klant aflegt als hij iets koopt, helemaal op maat van de lokale handelaar.

 

Veel ondernemers stellen zich immers vragen over het veranderende winkelgedrag van de consument. Hoe kan je daar als handelaar nu precies op inspelen? Laat je inspireren door de toekomst van het winkelen met eigen ogen te ervaren! Het geheel is een ‘hands-on’, interactieve ervaring, waar de bezoeker concrete inspiratie en tips krijgt om zijn zaak klaar te maken voor morgen.

 

Zo wordt er behalve de wandeling doorheen de winkel van de toekomst ook elke avond een belevingsprogramma georganiseerd door Unizo, met telkens een gerenommeerde spreker over wat handelaars nu eigenlijk in de toekomst te wachten staat, workshops over nieuwe mogelijkheden en oplossingen die elke zaak zullen klaarstomen voor de ‘veranderende consument’ en een moment om te netwerken.

 

De aftrap van de tour vindt in Leuven plaats, van 15 tot en met 17 september. Daarna trekt de FOS Roadshow nog voor het einde van het jaar naar Roeselare, Gent, Mechelen, Hasselt en Kortrijk. Het belevingscentrum zal steeds open zijn van 9 tot 23 uur. Inschrijven voor een bezoek of infosessie is gratis. Klik hier voor alle concrete informatie (data en locaties) en om een gratis bezoek te reserveren.

Heeft u vragen of opmerkingen? Neem dan gerust contact op met de redactie​


Dieprood Galeria Kaufhof (en Inno) vestigt alle hoop op fusie

20/07/2018

Galeria Kaufhof (waar ook Galeria Inno toe behoort) zit diep in de rode cijfers: het verlies zou er oplopen tot zo'n 30 miljoen euro. Een fusie tussen Karstadt en Galeria Kaufhof moet volgens eigenaar Hudson's Bay heil brengen.

Een mooiere en energiezuinigere winkel zonder investering

18/07/2018

(publireportage) Wilt u al uw winkelfilialen voorzien van LED-verlichting? Maar ziet u op tegen het gedoe, om van de forse investering nog maar te zwijgen? Maxeda kiest daarom voor Light as a Service voor hun Brico en Praxis winkels en bespaart tot wel 70% aan energie.

Walmart en Microsoft bundelen krachten tegen Amazon

18/07/2018

Walmart is de grootste retailconcurrent van Amazon en Microsoft is de belangrijkste rivaal voor Amazons clouddiensten. Beide bedrijven proberen de internetreus nu wat meer tegenwind te geven met een strategisch partnerschap voor vijf jaar.

Retailhub x Living Tomorrow: Nieuwe innovatieworkshops op maat

17/07/2018

Wat worden de megatrends van morgen en hoe ziet je strategie er best uit? Neem een frisse innovatiestart met de workshops van retailhub en Living Tomorrow: een gezonde mix van plezier, ontspanning en topeducatie op maat van je bedrijf.

Amazon Prime Day zorgt dit jaar voor spektakel en controverse

17/07/2018

Amazon Prime-leden vieren vandaag het jaarlijkse kortingenevenement Prime Day. De controversiële shopfeestdag wordt steeds grootser: Amazon startte het koopfestival met heuse muziekoptredens en ook concurrerende retailers pakken inmiddels met stuntprijzen uit.

Bol.com gaat distributiecentrum verdubbelen

16/07/2018

Minder dan een jaar na de officiële opening barst het distributiecentrum van bol.com in Waalwijk al uit zijn voegen. Begin 2019 beginnen uitbreidingswerken die een verdubbeling van de oppervlakte met zich meebrengen.