Future of Shopping Roadshow kick-off in Leuven | RetailDetail

Future of Shopping Roadshow kick-off in Leuven

Future of Shopping Roadshow kick-off in Leuven

De winkel van de toekomst komt naar je toe! De Future of Shopping (FOS) Roadshow, die RetailDetail organiseert samen met Unizo en partners, toert vanaf september door heel Vlaanderen. Leuven bijt van 15/09 tot 17/09 de spits af.

In de voetsporen van de consument van de toekomst

De Future of Shopping Roadshow is een uniek mobiel belevingscentrum van liefst zes containers, die vanaf dit najaar alle grote Vlaamse steden aandoet. Deze bijzondere Roadshow vertelt de ‘customer journey’, de weg die de klant aflegt als hij iets koopt, helemaal op maat van de lokale handelaar.

 

Veel ondernemers stellen zich immers vragen over het veranderende winkelgedrag van de consument. Hoe kan je daar als handelaar nu precies op inspelen? Laat je inspireren door de toekomst van het winkelen met eigen ogen te ervaren! Het geheel is een ‘hands-on’, interactieve ervaring, waar de bezoeker concrete inspiratie en tips krijgt om zijn zaak klaar te maken voor morgen.

 

Zo wordt er behalve de wandeling doorheen de winkel van de toekomst ook elke avond een belevingsprogramma georganiseerd door Unizo, met telkens een gerenommeerde spreker over wat handelaars nu eigenlijk in de toekomst te wachten staat, workshops over nieuwe mogelijkheden en oplossingen die elke zaak zullen klaarstomen voor de ‘veranderende consument’ en een moment om te netwerken.

 

De aftrap van de tour vindt in Leuven plaats, van 15 tot en met 17 september. Daarna trekt de FOS Roadshow nog voor het einde van het jaar naar Roeselare, Gent, Mechelen, Hasselt en Kortrijk. Het belevingscentrum zal steeds open zijn van 9 tot 23 uur. Inschrijven voor een bezoek of infosessie is gratis. Klik hier voor alle concrete informatie (data en locaties) en om een gratis bezoek te reserveren.

Heeft u vragen of opmerkingen? Neem dan gerust contact op met de redactie​


Consumenten tegen supermarkten: "Voed ons op!"

19/03/2018

Consumenten vragen supermarkten om duurzamere aankopen te stimuleren in de nieuwe campagne ‘ik ben meer dan mijn kassaticket’. Zes ngo’s gaan daarvoor de samenwerking aan op initiatief van blogster Ingrid Renders van Maison Slash.

Eigenaar CK Hutchison zet stap opzij

19/03/2018

Li Ka-shing, de eigenaar en topman van CK Hutchison (het bedrijf achter ketens als Kruidvat en ICI Paris XL), zet half mei een stap opzij. Dan geeft de 89-jarige de fakkel door aan zijn oudste zoon, Victor Li.

350.000 stuks namaakspeelgoed in beslag genomen

15/03/2018

De Cel Namaak van de FOD Economie heeft vorig jaar 350.000 stuks namaakspeelgoed in beslag genomen tijdens een grootscheepse actie. Dat maakte Kris Peeters bekend naar aanleiding van de tiende verjaardag van de bewuste cel.

Ombudsman voor de Handel lost 85% van de klachten op

15/03/2018

Half mei vorig jaar ging de Ombudsman voor de Handel officieel van start in ons land. Tot en met 31 december kreeg de dienst 541 klachten binnen. Voor 231 daarvan was de Ombudsman bevoegd en in 85% van die klachten kwam er een oplossing uit de bus.

Boeken dicht voor Toys ‘R’ Us

15/03/2018

Het finale einde is nu wel heel dichtbij voor de gewezen speelgoedgrootheid Toys “R” Us. Nadat eerder al de doodsklokken luidden over de 100 Britse winkels, gaan nu ook de meer dan 700 Amerikaanse winkels hun deuren sluiten.

Unilever kiest voor Rotterdam

15/03/2018

Wat al een tijdje in de lucht hing, is nu officieel bevestigd: Unilever vestigt zijn hoofdkantoor in Rotterdam. De raad van bestuur van de voedings- en wasmiddelenreus heeft na bijna een jaar de knoop doorgehakt.

Back to top