Future of Shopping Roadshow kick-off in Leuven

Future of Shopping Roadshow kick-off in Leuven

De winkel van de toekomst komt naar je toe! De Future of Shopping (FOS) Roadshow, die RetailDetail organiseert samen met Unizo en partners, toert vanaf september door heel Vlaanderen. Leuven bijt van 15/09 tot 17/09 de spits af.

In de voetsporen van de consument van de toekomst

De Future of Shopping Roadshow is een uniek mobiel belevingscentrum van liefst zes containers, die vanaf dit najaar alle grote Vlaamse steden aandoet. Deze bijzondere Roadshow vertelt de ‘customer journey’, de weg die de klant aflegt als hij iets koopt, helemaal op maat van de lokale handelaar.

 

Veel ondernemers stellen zich immers vragen over het veranderende winkelgedrag van de consument. Hoe kan je daar als handelaar nu precies op inspelen? Laat je inspireren door de toekomst van het winkelen met eigen ogen te ervaren! Het geheel is een ‘hands-on’, interactieve ervaring, waar de bezoeker concrete inspiratie en tips krijgt om zijn zaak klaar te maken voor morgen.

 

Zo wordt er behalve de wandeling doorheen de winkel van de toekomst ook elke avond een belevingsprogramma georganiseerd door Unizo, met telkens een gerenommeerde spreker over wat handelaars nu eigenlijk in de toekomst te wachten staat, workshops over nieuwe mogelijkheden en oplossingen die elke zaak zullen klaarstomen voor de ‘veranderende consument’ en een moment om te netwerken.

 

De aftrap van de tour vindt in Leuven plaats, van 15 tot en met 17 september. Daarna trekt de FOS Roadshow nog voor het einde van het jaar naar Roeselare, Gent, Mechelen, Hasselt en Kortrijk. Het belevingscentrum zal steeds open zijn van 9 tot 23 uur. Inschrijven voor een bezoek of infosessie is gratis. Klik hier voor alle concrete informatie (data en locaties) en om een gratis bezoek te reserveren.

Heeft u vragen of opmerkingen? Neem dan gerust contact op met de redactie​


Mark Thomson (Zebra): "De tools voor de toekomst zijn al voorhanden"

17/11/2017

Volgens Mark Thomson, Director of Retail Industry Solutions bij Zebra, verandert de retail in de nabije toekomst ingrijpender dan in de voorbije vijftig jaar bij elkaar opgeteld.

Qrf Beste Winkelketen van België en Qrf Webshop Awards: spanning stijgt!

16/11/2017

Op donderdag 23 november is het zover: op die avond worden de winnaars van de ‘Qrf Beste Winkelketen van België’ en ‘Qrf Webshop Awards’ bekendgemaakt tijdens de RetailDetail Night. 

Omzet 100 grootste webshops in België stijgt 13,5%

16/11/2017

De omzet van de top 100 webshops in België is van 3,7 miljard euro toegenomen naar 4,2 miljard euro, een stijging met 13,5%. Vooral voedingsmiddelen en huishoudelijke artikelen gaan vlotter over de digitale toonbank.

Supermarkten aan de ketting in regio Turnhout

16/11/2017

Grootwarenhuizen kunnen niet langer uitbreiden of nieuwe filialen openen in de stadsregio Turnhout. De maatregel moet de lokale handel in Turnhout, Vosselaar, Beerse en Oud-Turnhout een duwtje in de rug geven.

Topman Horeca Vlaanderen nieuwe baas Unizo

16/11/2017

Als de raad van bestuur van Unizo op 7 december het licht op groen zet, wordt Danny Van Assche de opvolger van Karel Van Eetvelt als topman bij ondernemersorganisatie. Voor de 45-jarige Van Assche zou dat een terugkeer naar de roots zijn.

Barbie wijst G.I. Joe & Co (voorlopig?) af

16/11/2017

Speelgoedreus Mattel zou het overnamebod door concurrent Hasbro hebben afgewezen, schrijft persbureau Reuters op basis van bronnen dicht bij het dossier. Welke gevolgen dat heeft, is vooralsnog onduidelijk.

Back to top