Gemengde gevoelens over zomersolden | RetailDetail

Gemengde gevoelens over zomersolden

Gemengde gevoelens over zomersolden

De omzet van de zomersolden zijn dit jaar volgens zelfstandigenorganisatie NSZ met zes procent gedaald ten opzichte van vorig jaar. Comeos, dat vooral de grote ketens vertegenwoordigt, spreekt dan weer van een mooie stijging.

Verschil tussen grote en kleine handelaars

Naast het slechte weer stellen veel zelfstandige winkeliers dat ze het alsmaar moeilijker hebben met de stijgende concurrentie van online retailers. Ook de internationale webwinkels doen immers mee aan de Belgische solden. Het NSZ stelt dan ook dat handelaars geen excuus meer hebben om niet langer een eigen online shop te hebben.

 

Bij Comeos is nochtans een volledig ander beeld te zien: de handelsfederatie spreekt van een omzetstijging van 5 procent ten opzichte van vorig jaar. Vooral in de eerste weken van juli deden haar leden het goed, al was de laatste paar weken de verkoop omwille van het slechte weer een stuk minder.

 

Volgens retailkenner Jorg Snoeck wijst het grote verschil in de cijfers van het NSZ en Comeos erop dat de belangrijkste winkelsteden steeds belangrijker worden en de tussensteden er tussenuit vallen. Ook benadrukt de RetailDetail-stichter nogmaals het belang van beleving: "Kijk maar naar Antwerpen: de reuzen daar trokken immens veel volk, waarvan een groot deel een bezoek aan de reuzen heeft gecombineerd met een uitstap naar de Meir..."

Heeft u vragen of opmerkingen? Neem dan gerust contact op met de redactie​


Decathlon opent dertigste winkel in Nijvel

23/05/2018

Decathlon opent zijn dertigste Belgische vestiging in het winkelcentrum Shopping Nivelles in Nijvel. In september opent de winkel de deuren, maar in afwachting daarvan is er een tijdelijke digitale Connect-shop voor online bestellingen.

“Data geven de controle terug aan trade marketeers”

23/05/2018

Voor merkfabrikanten is het een hele klus om assortimenten, prijzen en promoties in hun categorie te monitoren bij offline en online retailers. De Belgische startup Daltix verzamelt deze vitale informatie automatisch in overzichtelijke dashboards.

Shop for Geek ziet potentieel voor 25 winkels

22/05/2018

Na recente openingen in Aalst en Namen staat de teller al op dertien winkels voor Shop for Geek, de winkelformule voor gadgets en merchandisingartikelen. Dat moeten er snel een 25-tal worden. De retailer pakt nu ook de Franse markt aan.

Eigenaar 3i wil Action toch voor zichzelf houden

22/05/2018

Investeerder 3i wil Action dan toch helemaal houden. Hoewel de eigenaar van de discountketen vorige week liet uitschijnen een koper te zoeken voor een deel van zijn participatie in Action, ontkent 3i dat nu.

Marks & Spencer haalt het mes boven: 100 winkels dicht

22/05/2018

De Britse retailer wil ingrijpend herstructureren. De komende vier jaar moeten niet 60, maar wel 100 Britse winkels de deuren sluiten. “Noodzakelijk om de toekomst veilig te stellen”, klinkt het.

Eigenaar wil af van flink stuk van Action

18/05/2018

De eigenaar van Action, investeringsmaatschappij 3i, wil volgend jaar een deel van de discountketen verkopen. De Britten zouden geïnteresseerden zoeken voor een belang van zo’n 35% van de keten.