Gemengde gevoelens over zomersolden

Gemengde gevoelens over zomersolden

De omzet van de zomersolden zijn dit jaar volgens zelfstandigenorganisatie NSZ met zes procent gedaald ten opzichte van vorig jaar. Comeos, dat vooral de grote ketens vertegenwoordigt, spreekt dan weer van een mooie stijging.

Verschil tussen grote en kleine handelaars

Naast het slechte weer stellen veel zelfstandige winkeliers dat ze het alsmaar moeilijker hebben met de stijgende concurrentie van online retailers. Ook de internationale webwinkels doen immers mee aan de Belgische solden. Het NSZ stelt dan ook dat handelaars geen excuus meer hebben om niet langer een eigen online shop te hebben.

 

Bij Comeos is nochtans een volledig ander beeld te zien: de handelsfederatie spreekt van een omzetstijging van 5 procent ten opzichte van vorig jaar. Vooral in de eerste weken van juli deden haar leden het goed, al was de laatste paar weken de verkoop omwille van het slechte weer een stuk minder.

 

Volgens retailkenner Jorg Snoeck wijst het grote verschil in de cijfers van het NSZ en Comeos erop dat de belangrijkste winkelsteden steeds belangrijker worden en de tussensteden er tussenuit vallen. Ook benadrukt de RetailDetail-stichter nogmaals het belang van beleving: "Kijk maar naar Antwerpen: de reuzen daar trokken immens veel volk, waarvan een groot deel een bezoek aan de reuzen heeft gecombineerd met een uitstap naar de Meir..."

Heeft u vragen of opmerkingen? Neem dan gerust contact op met de redactie​


Zooplus groeit met vijfde in derde kwartaal

20/10/2017

In het derde kwartaal van 2017 is de omzet van huisdierenwebshop Zooplus met 22% gegroeid naar 277 miljoen euro. Daarmee zet het bedrijf de groei van de eerste kwartalen verder.

"Kringwinkels hebben nood aan meer werknemers"

20/10/2017

Morgen is het de Dag van de Kringwinkel en die wordt door De Kringwinkels aangegrepen om er op te wijzen dat er dringend extra werknemers moeten worden aangenomen, om zo de OVAM-doelen te halen.

Regering past akkoord nachtwerk e-commerce aan

20/10/2017

De regering gaat de regeling die het eerder sloot rond nachtwerk in e-commerce aanpassen. Daardoor wordt nachtwerk vanaf 20u al mogelijk van zodra er een akkoord is met slechts één vakbond.

Action opent duizendste winkel

20/10/2017

Morgen is een belangrijke dag voor discounter Action: dan opent de keten in Gorinchem zijn duizendste vestiging. Het neemt daarvoor zijn intrek in een pand waar voorheen Charles Vögele en Aldi te vinden waren.

Eerste winkels The Mint openen deuren

18/10/2017

De eerste winkels in The Mint, het vernieuwde Muntcentrum in Brussel, hebben de deuren geopend. Iam en Nyx kregen de primeur, morgen en overmorgen zullen nog een aantal merken hun voorbeeld volgen.

RetailDetail Magazine #5 staat online

18/10/2017

Op de cover van de oktobereditie van RetailDetail Magazine prijkt de nieuwe CEO van e5 mode, Alexander Talpe. Verder in dit nummer: een uitgebreid dossier over winkelvastgoed en stadsmobiliteit.

Back to top