Gemengde gevoelens over zomersolden

Gemengde gevoelens over zomersolden

De omzet van de zomersolden zijn dit jaar volgens zelfstandigenorganisatie NSZ met zes procent gedaald ten opzichte van vorig jaar. Comeos, dat vooral de grote ketens vertegenwoordigt, spreekt dan weer van een mooie stijging.

Verschil tussen grote en kleine handelaars

Naast het slechte weer stellen veel zelfstandige winkeliers dat ze het alsmaar moeilijker hebben met de stijgende concurrentie van online retailers. Ook de internationale webwinkels doen immers mee aan de Belgische solden. Het NSZ stelt dan ook dat handelaars geen excuus meer hebben om niet langer een eigen online shop te hebben.

 

Bij Comeos is nochtans een volledig ander beeld te zien: de handelsfederatie spreekt van een omzetstijging van 5 procent ten opzichte van vorig jaar. Vooral in de eerste weken van juli deden haar leden het goed, al was de laatste paar weken de verkoop omwille van het slechte weer een stuk minder.

 

Volgens retailkenner Jorg Snoeck wijst het grote verschil in de cijfers van het NSZ en Comeos erop dat de belangrijkste winkelsteden steeds belangrijker worden en de tussensteden er tussenuit vallen. Ook benadrukt de RetailDetail-stichter nogmaals het belang van beleving: "Kijk maar naar Antwerpen: de reuzen daar trokken immens veel volk, waarvan een groot deel een bezoek aan de reuzen heeft gecombineerd met een uitstap naar de Meir..."

Heeft u vragen of opmerkingen? Neem dan gerust contact op met de redactie​


Lees het nieuwe RetailDetail Magazine online

13/12/2017

Ja, er staat bekend volk op de cover van de decembereditie van RetailDetail Magazine, naar aanleiding van onze boeklancering. Maar blader vooral verder, want dit nummer staat ook boordevol boeiende interviews met grote namen uit de retailwereld.  

Colruyt Group: omzet stijgt, winst daalt

12/12/2017

De toegenomen promotiedruk op de Belgische foodretailmarkt weegt op de resultaten van Colruyt Group, zo blijkt uit de halfjaarcijfers. Met de concurrentiepositie van de retailer is niets mis, maar de marges krimpen.

De toekomst van het winkelen: waar iedereen retailer is

12/12/2017

Waarom gingen Mexx en vele anderen ten onder, wat bezielt Amazon en kunnen kleine handelaars morgen nog overleven? RetailDetails eigen Jorg Snoeck en Pauline Neerman leggen het uit in hun eerste boek The Future of Shopping: Waar iedereen retailer is.

Nieuwe CEO moet Fiets! volgende fase inleiden

12/12/2017

Fietsenketen Fiets! heeft een nieuwe CEO, die de keten terug op het juiste spoor moet zetten na een moeilijk jaar waarin oprichter Hendrik Winkelmans meer naar de achtergrond verdween.

De pioniersrol van merchandisingketen Shop For Geek

11/12/2017

Een mok van Game of Thrones, een paraplu van Harry Potter, een T-shirt van Assassin’s Creed? Die vind je bij Shop For Geek, de eerste Belgische winkelketen voor merchandisingartikelen. De franchiseformule opende al tien winkels en heeft ambitie. 

Stockpots heeft al meer dan 100 opslagplaatsen in de aanbieding

11/12/2017

Enkele maanden na de lancering hebben al meer dan 100 warenhuizen zich aangesloten bij Stockspots, het online platform waar bedrijven op een eenvoudige manier tijdelijk ruimte kunnen huren.

Back to top