Zonnebrillen.com overgenomen door GrandVision

GrandVision neemt Zonnebrillen.com over

GrandVision neemt Zonnebrillen.com over

GrandVision, de groep achter brillenketens als Pearle en GrandOptical, voegt nu ook Zonnenbrillen.com toe aan zijn portfolio. Het bedrijf wil met de overname zijn online verkoop in België en Nederland doen groeien.

Online groeien

De overname van zonnebrillen.com past binnen de strategie van het beursgenoteerde concern om online, met name in België en Nederland, verder te groeien. Op 1 december wordt de overname officieel een feit.

 

Eerder dit jaar nam GrandVision nog Tesco Opticians over, de brillenketen van de Britse supermarktgigant Tesco, waarmee de optiekgroep 209 optiekwinkels in het Verenigd Koninkrijk in de portefeuille kreeg. In het derde kwartaal steeg de omzet van GrandVision met 3,9% naar 858 miljoen euro. Het bedrijf klokte vorig jaar af op een omzet van 3,3 miljard euro, een stijging met 3,5%.

 

Welk prijskaartje aan de overname van zonnebrillen.com hangt, maakte GrandVision niet bekend. De keten is intussen actief in veertig landen en telt meer dan 6.500 verkooppunten wereldwijd.

Heeft u vragen of opmerkingen? Neem dan gerust contact op met de redactie​


Gerelateerde items

“Data geven de controle terug aan trade marketeers”

23/05/2018

Voor merkfabrikanten is het een hele klus om assortimenten, prijzen en promoties in hun categorie te monitoren bij offline en online retailers. De Belgische startup Daltix verzamelt deze vitale informatie automatisch in overzichtelijke dashboards.

Shop for Geek ziet potentieel voor 25 winkels

22/05/2018

Na recente openingen in Aalst en Namen staat de teller al op dertien winkels voor Shop for Geek, de winkelformule voor gadgets en merchandisingartikelen. Dat moeten er snel een 25-tal worden. De retailer pakt nu ook de Franse markt aan.

Eigenaar 3i wil Action toch voor zichzelf houden

22/05/2018

Investeerder 3i wil Action dan toch helemaal houden. Hoewel de eigenaar van de discountketen vorige week liet uitschijnen een koper te zoeken voor een deel van zijn participatie in Action, ontkent 3i dat nu.

Carrefour genoodzaakt om honderden Dia-winkels te sluiten

22/05/2018

Carrefour vindt geen kopers voor honderden van zijn voormalige Dia-winkels in Frankrijk. Bijna 230 vestigingen zullen daardoor waarschijnlijk de deuren moeten sluiten. 

Marks & Spencer haalt het mes boven: 100 winkels dicht

22/05/2018

De Britse retailer wil ingrijpend herstructureren. De komende vier jaar moeten niet 60, maar wel 100 Britse winkels de deuren sluiten. “Noodzakelijk om de toekomst veilig te stellen”, klinkt het.

Eigenaar wil af van flink stuk van Action

18/05/2018

De eigenaar van Action, investeringsmaatschappij 3i, wil volgend jaar een deel van de discountketen verkopen. De Britten zouden geïnteresseerden zoeken voor een belang van zo’n 35% van de keten.