Zonnebrillen.com overgenomen door GrandVision

GrandVision neemt Zonnebrillen.com over

GrandVision neemt Zonnebrillen.com over

GrandVision, de groep achter brillenketens als Pearle en GrandOptical, voegt nu ook Zonnenbrillen.com toe aan zijn portfolio. Het bedrijf wil met de overname zijn online verkoop in België en Nederland doen groeien.

Online groeien

De overname van zonnebrillen.com past binnen de strategie van het beursgenoteerde concern om online, met name in België en Nederland, verder te groeien. Op 1 december wordt de overname officieel een feit.

 

Eerder dit jaar nam GrandVision nog Tesco Opticians over, de brillenketen van de Britse supermarktgigant Tesco, waarmee de optiekgroep 209 optiekwinkels in het Verenigd Koninkrijk in de portefeuille kreeg. In het derde kwartaal steeg de omzet van GrandVision met 3,9% naar 858 miljoen euro. Het bedrijf klokte vorig jaar af op een omzet van 3,3 miljard euro, een stijging met 3,5%.

 

Welk prijskaartje aan de overname van zonnebrillen.com hangt, maakte GrandVision niet bekend. De keten is intussen actief in veertig landen en telt meer dan 6.500 verkooppunten wereldwijd.

Heeft u vragen of opmerkingen? Neem dan gerust contact op met de redactie​


Gerelateerde items

2017 was recordjaar voor Miko

23/03/2018

De koffie- en kunststoffengroep Miko heeft er naar eigen zeggen een recordjaar opzitten. Zo wist het ondanks een zware vergelijkingsbasis toch een omzetstijging te bewerkstelligen. Ook de winst maakte een kleine groei door.

Aveve noteert na vijf jaar opnieuw groei

23/03/2018

Aveve mag dan een vinger in de pap hebben in zowat elke schakel van de landbouwketen, toch stagneerde de groei van de Belgische land- en tuinbouwgroep tussen 2012 en 2016. Het voorbije jaar kon topman Eric Lauwers het tij keren met een groei van 4%.

Blokker krikt online ambities verder op

22/03/2018

Blokker zet zijn interne herstructurering voort, ditmaal met de integratie van Nextail en de verhuis van het Blokker-hoofdkantoor naar Amsterdam Zuidoost. Daarmee hoopt de winkelketen vooral zijn online groei een sterke impuls te geven.

CEO Peter Somers wil RetailDetail naar een hoger niveau tillen

22/03/2018

Sinds januari 2018 heeft RetailDetail een nieuwe CEO. Peter Somers, e-commerceondernemer en voormalig directielid van bpost, koestert grote groeiambities voor het bedrijf.

“Protectionisme maakt iedereen armer” (Christian Verschueren, EuroCommerce)

22/03/2018

Handelsoorlogen en discriminatie binnen de eenheidsmarkt vergroten de druk op retailers in Europa. Algemeen directeur Christian Verschueren van EuroCommerce maakt zich zorgen, maar blikt vol vertrouwen vooruit.

Komt er een Metro/Makro Cash & Carry in Charleroi?

21/03/2018

De Metro-groep zou interesse hebben in de oude groentenhal van Charleroi als locatie voor een nieuwe vestiging. Met de komst van een Metro voor professionals zou ook de aantrekkingskracht van de site, thuishaven van 35 concessiehouders, verhogen.

Back to top