Zonnebrillen.com overgenomen door GrandVision

GrandVision neemt Zonnebrillen.com over

GrandVision neemt Zonnebrillen.com over

GrandVision, de groep achter brillenketens als Pearle en GrandOptical, voegt nu ook Zonnenbrillen.com toe aan zijn portfolio. Het bedrijf wil met de overname zijn online verkoop in België en Nederland doen groeien.

Online groeien

De overname van zonnebrillen.com past binnen de strategie van het beursgenoteerde concern om online, met name in België en Nederland, verder te groeien. Op 1 december wordt de overname officieel een feit.

 

Eerder dit jaar nam GrandVision nog Tesco Opticians over, de brillenketen van de Britse supermarktgigant Tesco, waarmee de optiekgroep 209 optiekwinkels in het Verenigd Koninkrijk in de portefeuille kreeg. In het derde kwartaal steeg de omzet van GrandVision met 3,9% naar 858 miljoen euro. Het bedrijf klokte vorig jaar af op een omzet van 3,3 miljard euro, een stijging met 3,5%.

 

Welk prijskaartje aan de overname van zonnebrillen.com hangt, maakte GrandVision niet bekend. De keten is intussen actief in veertig landen en telt meer dan 6.500 verkooppunten wereldwijd.

Heeft u vragen of opmerkingen? Neem dan gerust contact op met de redactie​


Gerelateerde items

Verkoop van pc’s groeit eerste keer in zes jaar

13/07/2018

Voor de eerste keer in zes jaar groeide de verkoop van pc's weer: in het tweede kwartaal van 2018 steeg die met 1,4%. Volgens onderzoekbureaus Gartner en IDC is de omzetstijging voornamelijk te danken aan de groei op zakelijke markten.

Retailhub Inspiration Tour: De ‘customer journey’ wordt heel anders

09/07/2018

Met Retailhub van RetailDetail is Antwerpen een unieke retail-hotspot rijker: professionals beleven er de toekomst van retail in het enige inspiratie-platform van de Benelux met 1250 m² aan innovatieve technologie en megatrends.

Nationale Loterij plant eigen winkelketen

06/07/2018

De Nationale Loterij heeft plannen om een eigen winkelketen te openen en zoekt daarvoor al naar panden in Antwerpen, Gent, Luik en Namen.

“Fusie Karstadt en Kaufhof zo goed als rond”

05/07/2018

Het Canadese winkelconcern Hudson’s Bay heeft een deal met de Oostenrijkse Sigma Holding, eigenaar van de Duitse warenhuisketen Karstadt. Volgens Duitse media was een voorlopige overeenkomst getekend, volgens de Canadezen is het echter helemaal nog niet zo ver.

Zomeractie: ontdek Antwerpen als internationaal retaillaboratorium

04/07/2018

Antwerpen is een van de meest trendsettende steden en belangrijkste retaillaboratoria van het moment. Zowel grote internationale ketens als startups innoveren en experimenteren er met nieuwe concepten. Antwerp hunt gidst je er langs, nu met exclusieve zomerkorting.

Alibaba-topman en premier Michel bespreken investering in Luik

04/07/2018

Jack Ma, oprichter en voorzitter van de Chinese internetreus Alibaba, heeft een mogelijke investering in Luik besproken met premier Charles Michel. Na afloop was Ma vaag, Michel legt de bal bij het bedrijf.