Grieken geven consumentenvertrouwen knauw | RetailDetail

Grieken geven consumentenvertrouwen knauw

Grieken geven consumentenvertrouwen knauw

Het Belgische consumentenvertrouwen heeft in juli een serieuze knauw gekregen: de winst die in mei en juni werd opgebouwd, is volledig verdwenen. Wellicht is de terugval wel tijdelijk, want de enquêtes werden afgenomen in volle Griekenland-crisis.

Consument vreest terugval economie

In juni kwam de barometer uit op -2 punten, het beste peil in vier jaar. In juli verslechterde die echter naar -6, maar een fractie meer boven het langetermijngemiddelde van -7 punten voor de periode 1990-2015.

 

De verslechtering was vooral het resultaat van minder gunstige vooruitzichten op macro-economisch vlak. Zo nam de vrees toe voor een terugval van de economie en voor een oplopende werkloosheid. Voorts zagen de consumenten hun spaarmogelijkheden licht teruglopen.

Heeft u vragen of opmerkingen? Neem dan gerust contact op met de redactie​


Pabo start door als ‘be you’

21/06/2018

Het failliete erotiekconcern Beate Uhse, het moederbedrijf achter Pabo, neemt een doorstart onder een nieuwe merknaam. De focus ligt op online handel.

Fox & Cie opent 17e speelgoedwinkel in Doornik

21/06/2018

De Waalse speelgoedketen Fox & Cie heeft haar zeventiende vestiging geopend in het Doornikse winkelcentrum Les Bastions. "Welke crisis in de speelgoedmarkt?", vraagt de keten zich af.

Tom&Co heeft 100 Franse locaties op het oog

21/06/2018

De Belgische dierenspeciaalzaak Tom&Co zet zijn opmars verder op de Franse markt. Zopas opende de 25ste winkel in Nantes, volgens een nieuw concept. Dit jaar zullen er nog zeven vestigingen volgen bij onze zuiderburen.

Frankrijk plant taks op e-commerce

21/06/2018

Online bestellingen zouden duurder kunnen worden voor Franse consumenten: een nieuw wetsvoorstel voorziet een taks van 1 tot 2% op de verkoopprijs, in functie van de afstand die een product heeft afgelegd.

Speelgoedketen La Grande Récré geeft België op

20/06/2018

De Franse retailer La Grande Récré ondervindt zware financiële problemen en wil zich concentreren op de thuismarkt. De Belgische tak legt volgende maandag de boeken neer: 16 winkels sluiten, 95 jobs gaan verloren.

Naar efficiënte en gelukkige retailmedewerkers

19/06/2018

In België worden de kosten van arbeidsongeschiktheid door burn-out geschat op 7,96 miljard euro. Retailers ontsnappen er niet aan. Ondernemers Fabian Jeanmart en Hendrik Deroo van Clarity Upgrades zien heil in nieuwe managementmodellen.