HAL brengt kwart Grandvision naar de beurs | RetailDetail

HAL brengt kwart Grandvision naar de beurs

HAL brengt kwart Grandvision naar de beurs

De Nederlandse holding HAL gaat een vijfde tot een kwart van de Grandvision-aandelen naar de Amsterdamse beurs brengen. Dat zal gebeuren "in de loop van 2015". Grandvision is het optiekconcern waartoe brillenketen Pearle behoort.

4,76 miljard euro waard

In augustus zei HAL nog dat die beursgang "op zijn vroegst eind november 2014 zijn beslag zou kunnen krijgen". Nu zegt de Nederlandse holding dat de voorbereidende fase vrijwel afgerond is: "Wij verwachten nu dat, onder meer afhankelijk van marktomstandigheden, deze beursgang in 2015 plaats zou kunnen vinden".

 

Met zo'n 5.000 winkels in 41 landen is Grandvision een van de grootste optiekketens ter wereld. Bij ons is de groep op de markt met brillenketen Pearle, met 200 vestigingen de onbetwiste marktleider en twee keer zo groot als 'challenger' Hans Anders (ook al uit Nederland). KBC Securities raamt de waarde van Grandvision op zo'n 4,76 miljard euro.

 

Flinke groeispurt

In de eerste negen maanden van dit jaar steeg de omzet van de optiekdivisie van HAL (met ook nog de kleinere keten Safilo) met 6,2% tot 2,14 miljard euro, zo laat de groep weten in een trading update. In het derde kwartaal groeide de verkoop zelfs met 8,1%. De operationele winst klokte af op 265 miljoen euro (+18,8%).

 

De beursgenoteerde holding HAL is grotendeels in handen van de familie Van der Vorm, met een geschat vermogen van 6,2 miljard euro (+21,6%) de op een na rijkste familie van Nederland, na de Brenninkmeijers van kledingketen C&A.

Heeft u vragen of opmerkingen? Neem dan gerust contact op met de redactie​


Verkoop van pc’s groeit eerste keer in zes jaar

13/07/2018

Voor de eerste keer in zes jaar groeide de verkoop van pc's weer: in het tweede kwartaal van 2018 steeg die met 1,4%. Volgens onderzoekbureaus Gartner en IDC is de omzetstijging voornamelijk te danken aan de groei op zakelijke markten.

Retailhub Inspiration Tour: De ‘customer journey’ wordt heel anders

09/07/2018

Met Retailhub van RetailDetail is Antwerpen een unieke retail-hotspot rijker: professionals beleven er de toekomst van retail in het enige inspiratie-platform van de Benelux met 1250 m² aan innovatieve technologie en megatrends.

Nationale Loterij plant eigen winkelketen

06/07/2018

De Nationale Loterij heeft plannen om een eigen winkelketen te openen en zoekt daarvoor al naar panden in Antwerpen, Gent, Luik en Namen.

“Fusie Karstadt en Kaufhof zo goed als rond”

05/07/2018

Het Canadese winkelconcern Hudson’s Bay heeft een deal met de Oostenrijkse Sigma Holding, eigenaar van de Duitse warenhuisketen Karstadt. Volgens Duitse media was een voorlopige overeenkomst getekend, volgens de Canadezen is het echter helemaal nog niet zo ver.

Zomeractie: ontdek Antwerpen als internationaal retaillaboratorium

04/07/2018

Antwerpen is een van de meest trendsettende steden en belangrijkste retaillaboratoria van het moment. Zowel grote internationale ketens als startups innoveren en experimenteren er met nieuwe concepten. Antwerp hunt gidst je er langs, nu met exclusieve zomerkorting.

Alibaba-topman en premier Michel bespreken investering in Luik

04/07/2018

Jack Ma, oprichter en voorzitter van de Chinese internetreus Alibaba, heeft een mogelijke investering in Luik besproken met premier Charles Michel. Na afloop was Ma vaag, Michel legt de bal bij het bedrijf.