HAL brengt kwart Grandvision naar de beurs

HAL brengt kwart Grandvision naar de beurs

De Nederlandse holding HAL gaat een vijfde tot een kwart van de Grandvision-aandelen naar de Amsterdamse beurs brengen. Dat zal gebeuren "in de loop van 2015". Grandvision is het optiekconcern waartoe brillenketen Pearle behoort.

4,76 miljard euro waard

In augustus zei HAL nog dat die beursgang "op zijn vroegst eind november 2014 zijn beslag zou kunnen krijgen". Nu zegt de Nederlandse holding dat de voorbereidende fase vrijwel afgerond is: "Wij verwachten nu dat, onder meer afhankelijk van marktomstandigheden, deze beursgang in 2015 plaats zou kunnen vinden".

 

Met zo'n 5.000 winkels in 41 landen is Grandvision een van de grootste optiekketens ter wereld. Bij ons is de groep op de markt met brillenketen Pearle, met 200 vestigingen de onbetwiste marktleider en twee keer zo groot als 'challenger' Hans Anders (ook al uit Nederland). KBC Securities raamt de waarde van Grandvision op zo'n 4,76 miljard euro.

 

Flinke groeispurt

In de eerste negen maanden van dit jaar steeg de omzet van de optiekdivisie van HAL (met ook nog de kleinere keten Safilo) met 6,2% tot 2,14 miljard euro, zo laat de groep weten in een trading update. In het derde kwartaal groeide de verkoop zelfs met 8,1%. De operationele winst klokte af op 265 miljoen euro (+18,8%).

 

De beursgenoteerde holding HAL is grotendeels in handen van de familie Van der Vorm, met een geschat vermogen van 6,2 miljard euro (+21,6%) de op een na rijkste familie van Nederland, na de Brenninkmeijers van kledingketen C&A.

Heeft u vragen of opmerkingen? Neem dan gerust contact op met de redactie​


Mark Thomson (Zebra): "De tools voor de toekomst zijn al voorhanden"

17/11/2017

Volgens Mark Thomson, Director of Retail Industry Solutions bij Zebra, verandert de retail in de nabije toekomst ingrijpender dan in de voorbije vijftig jaar bij elkaar opgeteld.

Qrf Beste Winkelketen van België en Qrf Webshop Awards: spanning stijgt!

16/11/2017

Op donderdag 23 november is het zover: op die avond worden de winnaars van de ‘Qrf Beste Winkelketen van België’ en ‘Qrf Webshop Awards’ bekendgemaakt tijdens de RetailDetail Night. 

Omzet 100 grootste webshops in België stijgt 13,5%

16/11/2017

De omzet van de top 100 webshops in België is van 3,7 miljard euro toegenomen naar 4,2 miljard euro, een stijging met 13,5%. Vooral voedingsmiddelen en huishoudelijke artikelen gaan vlotter over de digitale toonbank.

Supermarkten aan de ketting in regio Turnhout

16/11/2017

Grootwarenhuizen kunnen niet langer uitbreiden of nieuwe filialen openen in de stadsregio Turnhout. De maatregel moet de lokale handel in Turnhout, Vosselaar, Beerse en Oud-Turnhout een duwtje in de rug geven.

Topman Horeca Vlaanderen nieuwe baas Unizo

16/11/2017

Als de raad van bestuur van Unizo op 7 december het licht op groen zet, wordt Danny Van Assche de opvolger van Karel Van Eetvelt als topman bij ondernemersorganisatie. Voor de 45-jarige Van Assche zou dat een terugkeer naar de roots zijn.

Barbie wijst G.I. Joe & Co (voorlopig?) af

16/11/2017

Speelgoedreus Mattel zou het overnamebod door concurrent Hasbro hebben afgewezen, schrijft persbureau Reuters op basis van bronnen dicht bij het dossier. Welke gevolgen dat heeft, is vooralsnog onduidelijk.

Back to top