HAL brengt kwart Grandvision naar de beurs | RetailDetail

HAL brengt kwart Grandvision naar de beurs

HAL brengt kwart Grandvision naar de beurs

De Nederlandse holding HAL gaat een vijfde tot een kwart van de Grandvision-aandelen naar de Amsterdamse beurs brengen. Dat zal gebeuren "in de loop van 2015". Grandvision is het optiekconcern waartoe brillenketen Pearle behoort.

4,76 miljard euro waard

In augustus zei HAL nog dat die beursgang "op zijn vroegst eind november 2014 zijn beslag zou kunnen krijgen". Nu zegt de Nederlandse holding dat de voorbereidende fase vrijwel afgerond is: "Wij verwachten nu dat, onder meer afhankelijk van marktomstandigheden, deze beursgang in 2015 plaats zou kunnen vinden".

 

Met zo'n 5.000 winkels in 41 landen is Grandvision een van de grootste optiekketens ter wereld. Bij ons is de groep op de markt met brillenketen Pearle, met 200 vestigingen de onbetwiste marktleider en twee keer zo groot als 'challenger' Hans Anders (ook al uit Nederland). KBC Securities raamt de waarde van Grandvision op zo'n 4,76 miljard euro.

 

Flinke groeispurt

In de eerste negen maanden van dit jaar steeg de omzet van de optiekdivisie van HAL (met ook nog de kleinere keten Safilo) met 6,2% tot 2,14 miljard euro, zo laat de groep weten in een trading update. In het derde kwartaal groeide de verkoop zelfs met 8,1%. De operationele winst klokte af op 265 miljoen euro (+18,8%).

 

De beursgenoteerde holding HAL is grotendeels in handen van de familie Van der Vorm, met een geschat vermogen van 6,2 miljard euro (+21,6%) de op een na rijkste familie van Nederland, na de Brenninkmeijers van kledingketen C&A.

Heeft u vragen of opmerkingen? Neem dan gerust contact op met de redactie​


Consumenten tegen supermarkten: "Voed ons op!"

19/03/2018

Consumenten vragen supermarkten om duurzamere aankopen te stimuleren in de nieuwe campagne ‘ik ben meer dan mijn kassaticket’. Zes ngo’s gaan daarvoor de samenwerking aan op initiatief van blogster Ingrid Renders van Maison Slash.

Eigenaar CK Hutchison zet stap opzij

19/03/2018

Li Ka-shing, de eigenaar en topman van CK Hutchison (het bedrijf achter ketens als Kruidvat en ICI Paris XL), zet half mei een stap opzij. Dan geeft de 89-jarige de fakkel door aan zijn oudste zoon, Victor Li.

350.000 stuks namaakspeelgoed in beslag genomen

15/03/2018

De Cel Namaak van de FOD Economie heeft vorig jaar 350.000 stuks namaakspeelgoed in beslag genomen tijdens een grootscheepse actie. Dat maakte Kris Peeters bekend naar aanleiding van de tiende verjaardag van de bewuste cel.

Ombudsman voor de Handel lost 85% van de klachten op

15/03/2018

Half mei vorig jaar ging de Ombudsman voor de Handel officieel van start in ons land. Tot en met 31 december kreeg de dienst 541 klachten binnen. Voor 231 daarvan was de Ombudsman bevoegd en in 85% van die klachten kwam er een oplossing uit de bus.

Boeken dicht voor Toys ‘R’ Us

15/03/2018

Het finale einde is nu wel heel dichtbij voor de gewezen speelgoedgrootheid Toys “R” Us. Nadat eerder al de doodsklokken luidden over de 100 Britse winkels, gaan nu ook de meer dan 700 Amerikaanse winkels hun deuren sluiten.

Unilever kiest voor Rotterdam

15/03/2018

Wat al een tijdje in de lucht hing, is nu officieel bevestigd: Unilever vestigt zijn hoofdkantoor in Rotterdam. De raad van bestuur van de voedings- en wasmiddelenreus heeft na bijna een jaar de knoop doorgehakt.

Back to top