Knokke krijgt tweede franchisekantoor Club Med | RetailDetail

Knokke krijgt tweede franchisekantoor Club Med

Knokke krijgt tweede franchisekantoor Club Med

Club Med opent in de binnenstad van Knokke zijn tweede reisagentschap in franchising, het eerste in Vlaanderen. Daarmee rolt de Franse specialist van all-inclusive clubvakanties zijn in eigen land succesvolle franchiseconcept verder uit in België.

Samenwerking met 'referentiepartner' Jetexpress

"Na het succes van de formule in Frankrijk, waar we zo'n 20 franchisingagentschappen hebben, identificeerden we verschillende locaties met groot potentieel in België", zegt Hadi Kamouh, CEO Club Med België. De Franse reisgroep trok zijn nieuwe strategie in oktober vorig jaar in ons land op gang met de opening van een allereerste 'full branded' Club Med-vestiging in Namen. En nu is het de beurt aan Knokke.

 

De reisorganisator wil zijn "aanwezigheid in België aanzienlijk versterken" en rekent daarvoor in Knokke op Jetexpress, een gevestigde waarde in de wereld van de reisbureaus en een jarenlange referentiepartner van Club Med.

 

"We zijn al meer dan 30 jaar actief in het aanbieden van luxereizen en hebben 8 verschillende kantoren verspreid over heel België. In deze kantoren werken we vaak met Club Med Corners", zegt Gabriel Jacob, financial & managing director van Jetexpress. "We kennen het profiel van Club Med-klanten ondertussen dus zeer goed, waardoor we hen beter kunnen adviseren en producten op maat aanbevelen." Net als in Namen krijgt ook de vestiging aan de Kustlaan een volledige Club Med 'look & feel' (foto).

 

Als bedenker van het concept 'clubvakantie' is Club Méditerranée wereldleider in all-inclusive vakanties volgens de Franse succesformule. Club Med baat vandaag 66 clubdorpen uit en organiseert daarnaast cruisetochten met een vijfmaster. De groep, grotendeels in Chinese handen, is aanwezig in 26 landen verspreid over 4 continenten en kan rekenen op zo'n 12.800 mensen (inclusief seizoensmedewerkers) van 100 verschillende nationaliteiten.

Heeft u vragen of opmerkingen? Neem dan gerust contact op met de redactie​


Blokker krikt online ambities verder op

22/03/2018

Blokker zet zijn interne herstructurering voort, ditmaal met de integratie van Nextail en de verhuis van het Blokker-hoofdkantoor naar Amsterdam Zuidoost. Daarmee hoopt de winkelketen vooral zijn online groei een sterke impuls te geven.

CEO Peter Somers wil RetailDetail naar een hoger niveau tillen

22/03/2018

Sinds januari 2018 heeft RetailDetail een nieuwe CEO. Peter Somers, e-commerceondernemer en voormalig directielid van bpost, koestert grote groeiambities voor het bedrijf.

“Protectionisme maakt iedereen armer” (Christian Verschueren, EuroCommerce)

22/03/2018

Handelsoorlogen en discriminatie binnen de eenheidsmarkt vergroten de druk op retailers in Europa. Algemeen directeur Christian Verschueren van EuroCommerce maakt zich zorgen, maar blikt vol vertrouwen vooruit.

Komt er een Metro/Makro Cash & Carry in Charleroi?

21/03/2018

De Metro-groep zou interesse hebben in de oude groentenhal van Charleroi als locatie voor een nieuwe vestiging. Met de komst van een Metro voor professionals zou ook de aantrekkingskracht van de site, thuishaven van 35 concessiehouders, verhogen.

Omzet e-commerce vorig jaar over 10 miljard euro

21/03/2018

E-commerce zit in de lift, ook in België. Toch is er nog erg veel groeipotentieel online: dat is de belangrijkste conclusie van BeCommerce, dat in zijn Market Monitor 2017 een online omzet van 10,05 miljard euro noteert voor België.

Claire’s vraagt faillissement aan

21/03/2018

De Amerikaanse keten Claire’s heeft nu ook officieel het faillissement aangevraagd. Het gaat daarbij wel enkel over de Amerikaanse tak van het bedrijf.

Back to top