Koning Aap zwaait nu met Duitse vlag | RetailDetail

Koning Aap zwaait nu met Duitse vlag

Koning Aap zwaait nu met Duitse vlag

De Duitse groep REWE neemt de Europese reisactiviteiten van het Zwitserse Kuoni over. Het gaat onder meer over de reisorganisaties Koning Aap, Shoestring en YourWay2Go, die gespecialiseerd zijn in avontuurlijke reizen.

Kuoni stopt als touroperator

De transactie komt niet als een verrassing: Kuoni liet immers begin dit jaar al weten te willen stoppen als touroperator en uitbater van reisagentschappen. Het Zwitserse concern wil zich concentreren op zijn activiteiten als dienstverlener aan de reisindustrie.

 

DER Touristik, de toeristische tak van het REWE-concern, is de nieuwe eigenaar van de reisorganisaties van Kuoni in de Benelux, Groot-Brittannië, Scandinavië en Zwitserland, de Scandinavische luchtvaartmaatschappij Novair en het familie- en sportverblijf Las Playitas op Fuerteventura. De 2.350 betrokken werknemers verhuizen mee. Kuoni boekt op de verkoop aan REWE een verlies van zowat 180 miljoen Zwitserse frank of omgerekend 172 miljoen euro.

 

De transactie moet nog wel goedgekeurd worden door de Zwitserse en Europese mededingingsautoriteiten. Verwacht wordt dat alles in het derde kwartaal van 2015 afgerond kan worden.

 

REWE bedient nu 7,7 miljoen passagiers

Na de afronding van de transactie zal de omzet van DER Touristik stijgen van vijf tot zeven miljard euro. De Duitsers verwachten dat de acquisitie hen een grotere aankoopkracht en dus schaalvoordelen zal geven. Het aantal reizigers dat het bedrijf bedient, stijgt tot 7,7 miljoen.

 

REWE mag de merknaam Kuoni gebruiken in Zwitserland en Groot-Brittannië, maar de Zwitserse groep blijft er wel eigenaar van. De andere merken worden volledig eigendom van REWE. Kuoni kijkt nu uit naar een kandidaat-koper voor de reisactiviteiten in India, China en Hongkong.

Heeft u vragen of opmerkingen? Neem dan gerust contact op met de redactie​


Walmart kan online groei niet aanhouden

21/02/2018

De Amerikaanse retailreus Walmart heeft in het laatste kwartaal van 2017 een teleurstellende online groei gekend. De online omzet steeg nog wel met een kwart, maar dat was een stuk minder dan verwacht.

Brugge bindt strijd aan met toeristenwinkeltjes

21/02/2018

Als het van het Brugse Open VLD Plus afhangt, komt er een verbod op nieuwe winkeltjes die mikken op toeristen in de binnenstad. Brugge zou zo een voorbeeld nemen aan Amsterdam.

Consolidatie bij Amerikaanse ketens in strijd tegen Amazon

21/02/2018

De Amerikaanse retailer Albertsons heeft zijn sectorgenoot Rite Aid overgenomen, nadat die laatste eerder ook al een flink aantal winkels verkocht had aan Walgreens. De overnames zijn vooral een reactie op de opmars van Amazon en andere online spelers.

Thierry Moubax (bpost): "Het businessmodel van de retail zal ingrijpend veranderen"

21/02/2018

Omnichannel is wat anders dan de optelsom van offline en online. Zijn retailers klaar voor een realiteit waarin de meeste aankoopbeslissingen genomen worden door digitale assistenten?

Walmart denkt aan nieuwe keten in India

21/02/2018

De onderhandelingen van de Amerikaanse warenhuisketen Walmart en de Indische e-commercespeler Flipkart gaan mogelijk over meer dan enkel online retail. De kans bestaat dat er ook een fysieke keten komt.

bpost vergroot zijn netwerk aan afhaalpunten

20/02/2018

(publireportage) Gemak speelt een steeds grotere rol bij online shopping en de huidige consument weet exact wat hij wil: zelf bepalen waar en wanneer zijn aankopen geleverd worden. bpost blijft dan ook zijn netwerk aan afhaalpunten verder uitbreiden.

Back to top