Koning Aap zwaait nu met Duitse vlag | RetailDetail

Koning Aap zwaait nu met Duitse vlag

Koning Aap zwaait nu met Duitse vlag

De Duitse groep REWE neemt de Europese reisactiviteiten van het Zwitserse Kuoni over. Het gaat onder meer over de reisorganisaties Koning Aap, Shoestring en YourWay2Go, die gespecialiseerd zijn in avontuurlijke reizen.

Kuoni stopt als touroperator

De transactie komt niet als een verrassing: Kuoni liet immers begin dit jaar al weten te willen stoppen als touroperator en uitbater van reisagentschappen. Het Zwitserse concern wil zich concentreren op zijn activiteiten als dienstverlener aan de reisindustrie.

 

DER Touristik, de toeristische tak van het REWE-concern, is de nieuwe eigenaar van de reisorganisaties van Kuoni in de Benelux, Groot-Brittannië, Scandinavië en Zwitserland, de Scandinavische luchtvaartmaatschappij Novair en het familie- en sportverblijf Las Playitas op Fuerteventura. De 2.350 betrokken werknemers verhuizen mee. Kuoni boekt op de verkoop aan REWE een verlies van zowat 180 miljoen Zwitserse frank of omgerekend 172 miljoen euro.

 

De transactie moet nog wel goedgekeurd worden door de Zwitserse en Europese mededingingsautoriteiten. Verwacht wordt dat alles in het derde kwartaal van 2015 afgerond kan worden.

 

REWE bedient nu 7,7 miljoen passagiers

Na de afronding van de transactie zal de omzet van DER Touristik stijgen van vijf tot zeven miljard euro. De Duitsers verwachten dat de acquisitie hen een grotere aankoopkracht en dus schaalvoordelen zal geven. Het aantal reizigers dat het bedrijf bedient, stijgt tot 7,7 miljoen.

 

REWE mag de merknaam Kuoni gebruiken in Zwitserland en Groot-Brittannië, maar de Zwitserse groep blijft er wel eigenaar van. De andere merken worden volledig eigendom van REWE. Kuoni kijkt nu uit naar een kandidaat-koper voor de reisactiviteiten in India, China en Hongkong.

Heeft u vragen of opmerkingen? Neem dan gerust contact op met de redactie​


Erotiekketen Christine le Duc wil weer verleiden

14/08/2018

De keten van eroticashops Christine le Duc wil in Nederlandse handen een nieuwe verleidingspoging wagen. Gered uit het failliete concern Beate Uhse, zet de retailer haar zinnen op de Belgische en Nederlandse markt.

Amazon mag levering volgende dag niet garanderen

13/08/2018

De Britse reclamewaakhond heeft het niet voor Amazons belofte om bestellingen van Prime-leden de volgende dag te zullen leveren. Tijdens de feestdagen vorig jaar waren er vertragingen, dus moet Amazon de garantie schrappen.

RetailDetail Day 2018: geobsedeerd door de klant

13/08/2018

Meer dan ooit staat de klant hoog op de agenda van retailers en merken. Maar is dat niet altijd zo geweest? De RetailDetail Day kijkt voorbij de hype en peilt naar de essentie van klantgericht ondernemen in het digitale tijdperk.

Hoe koopt de consument van morgen?

09/08/2018

Wist je dat winkelen en kopen twee verschillende activiteiten zijn geworden? De weg die de klant van de toekomst aflegt, ziet er helemaal anders uit. Beleef hem zelf in een Inspiration Tour van retailhub en dompel je onder in 1.250 m² innovatie. 

Decathlon neemt Zwitserse sportketen Athleticum over

09/08/2018

Decathlon neemt de Zwitserse sportketen Athleticum over. Verkoper Maus Frères krijgt een minderheidsbelang in Decathlon Zwitserland, een overnamebedrag is niet meegedeeld.

Prima halfjaar voor Rakuten

09/08/2018

De Japanse e-commercereus Rakuten, ’s werelds nummer 5 gemeten naar handelsvolume, zag zowel zijn omzet als zijn winst de voorbije zes maanden flink toenemen. Intussen gaat de groep zijn interne structuur grondig reorganiseren om sneller te kunnen inspelen op de almaar sneller wijzigende marktomstandigheden.