Koning Aap zwaait nu met Duitse vlag

Koning Aap zwaait nu met Duitse vlag

De Duitse groep REWE neemt de Europese reisactiviteiten van het Zwitserse Kuoni over. Het gaat onder meer over de reisorganisaties Koning Aap, Shoestring en YourWay2Go, die gespecialiseerd zijn in avontuurlijke reizen.

Kuoni stopt als touroperator

De transactie komt niet als een verrassing: Kuoni liet immers begin dit jaar al weten te willen stoppen als touroperator en uitbater van reisagentschappen. Het Zwitserse concern wil zich concentreren op zijn activiteiten als dienstverlener aan de reisindustrie.

 

DER Touristik, de toeristische tak van het REWE-concern, is de nieuwe eigenaar van de reisorganisaties van Kuoni in de Benelux, Groot-Brittannië, Scandinavië en Zwitserland, de Scandinavische luchtvaartmaatschappij Novair en het familie- en sportverblijf Las Playitas op Fuerteventura. De 2.350 betrokken werknemers verhuizen mee. Kuoni boekt op de verkoop aan REWE een verlies van zowat 180 miljoen Zwitserse frank of omgerekend 172 miljoen euro.

 

De transactie moet nog wel goedgekeurd worden door de Zwitserse en Europese mededingingsautoriteiten. Verwacht wordt dat alles in het derde kwartaal van 2015 afgerond kan worden.

 

REWE bedient nu 7,7 miljoen passagiers

Na de afronding van de transactie zal de omzet van DER Touristik stijgen van vijf tot zeven miljard euro. De Duitsers verwachten dat de acquisitie hen een grotere aankoopkracht en dus schaalvoordelen zal geven. Het aantal reizigers dat het bedrijf bedient, stijgt tot 7,7 miljoen.

 

REWE mag de merknaam Kuoni gebruiken in Zwitserland en Groot-Brittannië, maar de Zwitserse groep blijft er wel eigenaar van. De andere merken worden volledig eigendom van REWE. Kuoni kijkt nu uit naar een kandidaat-koper voor de reisactiviteiten in India, China en Hongkong.

Heeft u vragen of opmerkingen? Neem dan gerust contact op met de redactie​


Beate Uhse vraagt faillissement aan

15/12/2017

Het Duitse eroticabedrijf Beate Uhse heeft het faillissement aangevraagd. Het bedrijf had al langer problemen om in een digitale wereld de omzet op peil te houden. De winkels blijven open. 

Deze retailers pakken uit met knappe kerstcommercials

15/12/2017

Heel wat internationale retailers pakken in de aanloop naar de eindejaarsfeesten uit met ambitieuze kerstcommercials. RetailDetail selecteerde twaalf opmerkelijke reclamespots. Laat u ook een traantje van ontroering?

Unizo wil geen verbod op plastic zakjes

15/12/2017

In tegenstelling tot Vlaams minister van Leefmilieu, Joke Schauvliege, is Unizo een verbod op plastic zakjes in de retail niet genegen. De organisatie pleit voor een systeem waarbij de klant moet betalen voor elk zakje.

Gent lanceert visienota voor handelsvestigingsbeleid

14/12/2017

Gent is naar eigen zeggen de eerste centrumstad (die in navolging van het decreet Integraal Handelsvestigingsbeleid van het Vlaams Parlement) een eigen visienota heeft opgesteld voor de toekomst van handelsvestigingen in de stad.

Alweer 10% meer online uitgaven in ons land

14/12/2017

Alle Belgen samen spendeerden de voorbije drie kwartalen liefst 7,35 miljard euro online, 10% meer dan in dezelfde periode van vorig jaar. De voorspelde kaap van tien miljard euro bestedingen is volgens GfK dan ook nog steeds haalbaar.

Lees het nieuwe RetailDetail Magazine online

13/12/2017

Ja, er staat bekend volk op de cover van de decembereditie van RetailDetail Magazine, naar aanleiding van onze boeklancering. Maar blader vooral verder, want dit nummer staat ook boordevol boeiende interviews met grote namen uit de retailwereld.  

Back to top