Kringwinkels hebben werk voor 2000 extra mensen

Kringwinkels hebben werk voor 2.000 extra mensen
De Kringwinkel

Zaterdag 19 oktober vindt opnieuw de ‘Dag van De Kringwinkel’ plaats, een evenement vol workshops, acties en optredens. De organisatoren maken van de gelegenheid gebruik om meer middelen te vragen aan de overheid: er is immers werk voor nog 2000 extra mensen.

 

#fieropmijnjob

Dit jaar staat de Dag van De Kringwinkel in het teken van #fieropmijnjob, om aan te tonen dat de 5400 medewerkers – elk met hun eigen achtergrond en en hun eigen verhaal – fier zijn op hun job. Daarnaast heeft elke Kringwinkel een eigen programma uitgewerkt. Samen zamelden de 145 verkooppunten van De Kringwinkel afgelopen jaar 83.338 ton goederen in, een stijging met 6%. Daarvan werd ongeveer 43% opnieuw verkocht in een van de winkels. De Kringwinkels haalden zo een recordomzet van 55,5 miljoen euro.

 

De Kringwinkels zouden echter nog veel meer kunnen doen, maar daarvoor ontbreken de middelen: "Wij hebben werk te over en kunnen 2000 langdurig werkzoekenden een zinvolle job geven. De Vlaamse overheid – en bij uitbreiding de hele maatschappij – heeft er alleen maar bij te winnen. Los van de milieuwinst door meer hergebruik, betekenen deze extra arbeidsplaatsen minder werkloosheidsuitkeringen, aangezien de maatschappelijke kost maar half zo groot is", aldus directeur Eva Verraes. De Kringwinkels richten zich dan ook tot de Vlaamse Regering en vragen 48 miljoen euro extra.