Leuven ziet Intertoys verdwijnen

Leuven ziet Intertoys verdwijnen

De Bondgenotenlaan in Leuven wordt een winkel armer: de Intertoys-winkel van Bruno Torfs sluit er eind juli de deuren. De hoge huurprijs van het pand deed hem tot deze ingreep beslissen.

Toenemende concurrentie met Dreamland

Het huurcontract van Torfs op de Bondgenotenlaan loopt eind augustus af. Een hernieuwing zit er niet in. Ondanks de toenemende leegstand in de Leuvense winkelstraat, vooral dan aan de kant van het station, blijven de huurprijzen er te hoog, aldus de uitbater. Voorts ondervindt hij een te sterke concurrentie van Dreamland.

 

Torfs bezit naast de winkel op de Bondgenotenlaan nog een verkooppunt van Intertoys in Keerbergen. Die blijft wel open, zegt hij in een gesprek met Het Nieuwsblad.

 

Op de Bondgenotenlaan houdt de Intertoys-vestiging nu een uitverkoop. Normaal loopt die tot eind juli, misschien wordt de eerste week van augustus er ook nog aan geplakt. De drie personeelsleden worden ontslagen. Ze kunnen niet terecht in de winkel in Keerbergen.

Heeft u vragen of opmerkingen? Neem dan gerust contact op met de redactie​


Zooplus groeit met vijfde in derde kwartaal

20/10/2017

In het derde kwartaal van 2017 is de omzet van huisdierenwebshop Zooplus met 22% gegroeid naar 277 miljoen euro. Daarmee zet het bedrijf de groei van de eerste kwartalen verder.

"Kringwinkels hebben nood aan meer werknemers"

20/10/2017

Morgen is het de Dag van de Kringwinkel en die wordt door De Kringwinkels aangegrepen om er op te wijzen dat er dringend extra werknemers moeten worden aangenomen, om zo de OVAM-doelen te halen.

Regering past akkoord nachtwerk e-commerce aan

20/10/2017

De regering gaat de regeling die het eerder sloot rond nachtwerk in e-commerce aanpassen. Daardoor wordt nachtwerk vanaf 20u al mogelijk van zodra er een akkoord is met slechts één vakbond.

Action opent duizendste winkel

20/10/2017

Morgen is een belangrijke dag voor discounter Action: dan opent de keten in Gorinchem zijn duizendste vestiging. Het neemt daarvoor zijn intrek in een pand waar voorheen Charles Vögele en Aldi te vinden waren.

Eerste winkels The Mint openen deuren

18/10/2017

De eerste winkels in The Mint, het vernieuwde Muntcentrum in Brussel, hebben de deuren geopend. Iam en Nyx kregen de primeur, morgen en overmorgen zullen nog een aantal merken hun voorbeeld volgen.

RetailDetail Magazine #5 staat online

18/10/2017

Op de cover van de oktobereditie van RetailDetail Magazine prijkt de nieuwe CEO van e5 mode, Alexander Talpe. Verder in dit nummer: een uitgebreid dossier over winkelvastgoed en stadsmobiliteit.

Back to top