Leuven ziet Intertoys verdwijnen

Leuven ziet Intertoys verdwijnen

De Bondgenotenlaan in Leuven wordt een winkel armer: de Intertoys-winkel van Bruno Torfs sluit er eind juli de deuren. De hoge huurprijs van het pand deed hem tot deze ingreep beslissen.

Toenemende concurrentie met Dreamland

Het huurcontract van Torfs op de Bondgenotenlaan loopt eind augustus af. Een hernieuwing zit er niet in. Ondanks de toenemende leegstand in de Leuvense winkelstraat, vooral dan aan de kant van het station, blijven de huurprijzen er te hoog, aldus de uitbater. Voorts ondervindt hij een te sterke concurrentie van Dreamland.

 

Torfs bezit naast de winkel op de Bondgenotenlaan nog een verkooppunt van Intertoys in Keerbergen. Die blijft wel open, zegt hij in een gesprek met Het Nieuwsblad.

 

Op de Bondgenotenlaan houdt de Intertoys-vestiging nu een uitverkoop. Normaal loopt die tot eind juli, misschien wordt de eerste week van augustus er ook nog aan geplakt. De drie personeelsleden worden ontslagen. Ze kunnen niet terecht in de winkel in Keerbergen.

Heeft u vragen of opmerkingen? Neem dan gerust contact op met de redactie​


Beate Uhse vraagt faillissement aan

15/12/2017

Het Duitse eroticabedrijf Beate Uhse heeft het faillissement aangevraagd. Het bedrijf had al langer problemen om in een digitale wereld de omzet op peil te houden. De winkels blijven open. 

Deze retailers pakken uit met knappe kerstcommercials

15/12/2017

Heel wat internationale retailers pakken in de aanloop naar de eindejaarsfeesten uit met ambitieuze kerstcommercials. RetailDetail selecteerde twaalf opmerkelijke reclamespots. Laat u ook een traantje van ontroering?

Unizo wil geen verbod op plastic zakjes

15/12/2017

In tegenstelling tot Vlaams minister van Leefmilieu, Joke Schauvliege, is Unizo een verbod op plastic zakjes in de retail niet genegen. De organisatie pleit voor een systeem waarbij de klant moet betalen voor elk zakje.

Gent lanceert visienota voor handelsvestigingsbeleid

14/12/2017

Gent is naar eigen zeggen de eerste centrumstad (die in navolging van het decreet Integraal Handelsvestigingsbeleid van het Vlaams Parlement) een eigen visienota heeft opgesteld voor de toekomst van handelsvestigingen in de stad.

Alweer 10% meer online uitgaven in ons land

14/12/2017

Alle Belgen samen spendeerden de voorbije drie kwartalen liefst 7,35 miljard euro online, 10% meer dan in dezelfde periode van vorig jaar. De voorspelde kaap van tien miljard euro bestedingen is volgens GfK dan ook nog steeds haalbaar.

Lees het nieuwe RetailDetail Magazine online

13/12/2017

Ja, er staat bekend volk op de cover van de decembereditie van RetailDetail Magazine, naar aanleiding van onze boeklancering. Maar blader vooral verder, want dit nummer staat ook boordevol boeiende interviews met grote namen uit de retailwereld.  

Back to top