Leuven ziet Intertoys verdwijnen | RetailDetail

Leuven ziet Intertoys verdwijnen

Leuven ziet Intertoys verdwijnen

De Bondgenotenlaan in Leuven wordt een winkel armer: de Intertoys-winkel van Bruno Torfs sluit er eind juli de deuren. De hoge huurprijs van het pand deed hem tot deze ingreep beslissen.

Toenemende concurrentie met Dreamland

Het huurcontract van Torfs op de Bondgenotenlaan loopt eind augustus af. Een hernieuwing zit er niet in. Ondanks de toenemende leegstand in de Leuvense winkelstraat, vooral dan aan de kant van het station, blijven de huurprijzen er te hoog, aldus de uitbater. Voorts ondervindt hij een te sterke concurrentie van Dreamland.

 

Torfs bezit naast de winkel op de Bondgenotenlaan nog een verkooppunt van Intertoys in Keerbergen. Die blijft wel open, zegt hij in een gesprek met Het Nieuwsblad.

 

Op de Bondgenotenlaan houdt de Intertoys-vestiging nu een uitverkoop. Normaal loopt die tot eind juli, misschien wordt de eerste week van augustus er ook nog aan geplakt. De drie personeelsleden worden ontslagen. Ze kunnen niet terecht in de winkel in Keerbergen.

Heeft u vragen of opmerkingen? Neem dan gerust contact op met de redactie​


Walmart kan online groei niet aanhouden

21/02/2018

De Amerikaanse retailreus Walmart heeft in het laatste kwartaal van 2017 een teleurstellende online groei gekend. De online omzet steeg nog wel met een kwart, maar dat was een stuk minder dan verwacht.

Brugge bindt strijd aan met toeristenwinkeltjes

21/02/2018

Als het van het Brugse Open VLD Plus afhangt, komt er een verbod op nieuwe winkeltjes die mikken op toeristen in de binnenstad. Brugge zou zo een voorbeeld nemen aan Amsterdam.

Consolidatie bij Amerikaanse ketens in strijd tegen Amazon

21/02/2018

De Amerikaanse retailer Albertsons heeft zijn sectorgenoot Rite Aid overgenomen, nadat die laatste eerder ook al een flink aantal winkels verkocht had aan Walgreens. De overnames zijn vooral een reactie op de opmars van Amazon en andere online spelers.

Thierry Moubax (bpost): "Het businessmodel van de retail zal ingrijpend veranderen"

21/02/2018

Omnichannel is wat anders dan de optelsom van offline en online. Zijn retailers klaar voor een realiteit waarin de meeste aankoopbeslissingen genomen worden door digitale assistenten?

Walmart denkt aan nieuwe keten in India

21/02/2018

De onderhandelingen van de Amerikaanse warenhuisketen Walmart en de Indische e-commercespeler Flipkart gaan mogelijk over meer dan enkel online retail. De kans bestaat dat er ook een fysieke keten komt.

bpost vergroot zijn netwerk aan afhaalpunten

20/02/2018

(publireportage) Gemak speelt een steeds grotere rol bij online shopping en de huidige consument weet exact wat hij wil: zelf bepalen waar en wanneer zijn aankopen geleverd worden. bpost blijft dan ook zijn netwerk aan afhaalpunten verder uitbreiden.

Back to top