Leuven ziet Intertoys verdwijnen | RetailDetail

Leuven ziet Intertoys verdwijnen

Leuven ziet Intertoys verdwijnen

De Bondgenotenlaan in Leuven wordt een winkel armer: de Intertoys-winkel van Bruno Torfs sluit er eind juli de deuren. De hoge huurprijs van het pand deed hem tot deze ingreep beslissen.

Toenemende concurrentie met Dreamland

Het huurcontract van Torfs op de Bondgenotenlaan loopt eind augustus af. Een hernieuwing zit er niet in. Ondanks de toenemende leegstand in de Leuvense winkelstraat, vooral dan aan de kant van het station, blijven de huurprijzen er te hoog, aldus de uitbater. Voorts ondervindt hij een te sterke concurrentie van Dreamland.

 

Torfs bezit naast de winkel op de Bondgenotenlaan nog een verkooppunt van Intertoys in Keerbergen. Die blijft wel open, zegt hij in een gesprek met Het Nieuwsblad.

 

Op de Bondgenotenlaan houdt de Intertoys-vestiging nu een uitverkoop. Normaal loopt die tot eind juli, misschien wordt de eerste week van augustus er ook nog aan geplakt. De drie personeelsleden worden ontslagen. Ze kunnen niet terecht in de winkel in Keerbergen.

Heeft u vragen of opmerkingen? Neem dan gerust contact op met de redactie​


Omzetten – maar ook prijzen – stijgen weer voor fysieke winkels

25/05/2018

Er ligt weer groei in het verschiet voor de winkels: GfK voorspelt dat de fysieke winkels in Europa 2,1 procent meer omzet zullen draaien in 2018. Het afgelopen jaar groeide hun omzet al met 1,8 procent.

Ex-Delhaizebaas Denis Knoops hoofdaandeelhouder 1PopUpStore

24/05/2018

Er is nog leven na Delhaize. Denis Knoops, die vorig jaar als CEO de baan moest ruimen bij Delhaize België, is hoofdaandeelhouder geworden van 1PopUpStore, het bedrijf achter Chronostock, de specialist in het openen van tijdelijke winkels.

Retailsector eist maatregelen tegen territoriale leveringsbeperkingen

23/05/2018

Grote leveranciers misbruiken hun dominante positie om retailers te dwingen zich enkel te bevoorraden in het land waar ze actief zijn, blijkt uit een nieuwe Benelux-studie. Zo houden ze internationale prijsverschillen in stand.

Decathlon opent dertigste winkel in Nijvel

23/05/2018

Decathlon opent zijn dertigste Belgische vestiging in het winkelcentrum Shopping Nivelles in Nijvel. In september opent de winkel de deuren, maar in afwachting daarvan is er een tijdelijke digitale Connect-shop voor online bestellingen.

“Data geven de controle terug aan trade marketeers”

23/05/2018

Voor merkfabrikanten is het een hele klus om assortimenten, prijzen en promoties in hun categorie te monitoren bij offline en online retailers. De Belgische startup Daltix verzamelt deze vitale informatie automatisch in overzichtelijke dashboards.

Shop for Geek ziet potentieel voor 25 winkels

22/05/2018

Na recente openingen in Aalst en Namen staat de teller al op dertien winkels voor Shop for Geek, de winkelformule voor gadgets en merchandisingartikelen. Dat moeten er snel een 25-tal worden. De retailer pakt nu ook de Franse markt aan.