Overheid investeert in 3D geprinte bril uit Maasmechelen | RetailDetail

Limburgers ontwikkelen 3D-geprinte brillen

Limburgers ontwikkelen 3D-geprinte brillen
© Shutterstock

Twee Limburgse bedrijven hebben een subsidie van 135.000 euro gekregen om 3D-geprinte brillen te ontwikkelen. De bedoeling is dat opticiens in de toekomst op maat gemaakte brillen kunnen aanbieden.

 

Titaniummontuur na 3D-scan

Metaalbedrijf Esma uit Maasmechelen en Special Platings uit Stein worden gescheiden door de Maas en de landsgrens, maar verenigd in een project dat de optiekwereld op zijn kop wil zetten: dankzij 3D-printing willen ze gepersonaliseerde brillen uit titanium creëren die perfect passen op het hoofd van de brildrager. De service wil klanten van opticiens tevreden stellen: eerst wordt een professionele scan van het hoofd gemaakt, waarna de bril wordt ontworpen en geprint.

 

Het voordeel van 3D-printen is volgens de initiatiefnemers dat het de precieze maten, zoals de afstand van de oren tot de neus, bewaart. Door het montuur in titanium te printen, krijgen klanten ook een zeer lichte maar toch sterke bril. 

 

Een subsidie van 135.000 euro van subsidieproject CrossRoads2, dat innovatieve kmo’s ondersteunt, moet de ontwikkeling in een stroomversnelling brengen, schrijft Made in Limburg. Toch zal het volgens Esma nog enige tijd duren vooraleer ze de service aan optiekketens kunnen presenteren.

Heeft u vragen of opmerkingen? Neem dan gerust contact op met de redactie​


Gerelateerde items

Carrefour lanceert personal shopper en levering binnen 1,5 uur

19/07/2018

Supermarktketen Carrefour schakelt een tandje bij in service: een personal shopper kiest je producten uit, een bakfiets levert die binnen anderhalf uur thuis. "Retailers moeten het verschil maken in service, en dit is nog maar het begin", vertelt RetailDetail-stichter Jorg Snoeck.

Een mooiere en energiezuinigere winkel zonder investering

18/07/2018

(publireportage) Wilt u al uw winkelfilialen voorzien van LED-verlichting? Maar ziet u op tegen het gedoe, om van de forse investering nog maar te zwijgen? Maxeda kiest daarom voor Light as a Service voor hun Brico en Praxis winkels en bespaart tot wel 70% aan energie.

Walmart en Microsoft bundelen krachten tegen Amazon

18/07/2018

Walmart is de grootste retailconcurrent van Amazon en Microsoft is de belangrijkste rivaal voor Amazons clouddiensten. Beide bedrijven proberen de internetreus nu wat meer tegenwind te geven met een strategisch partnerschap voor vijf jaar.

Retailhub x Living Tomorrow: Nieuwe innovatieworkshops op maat

17/07/2018

Wat worden de megatrends van morgen en hoe ziet je strategie er best uit? Neem een frisse innovatiestart met de workshops van retailhub en Living Tomorrow: een gezonde mix van plezier, ontspanning en topeducatie op maat van je bedrijf.

Amazon Prime Day zorgt dit jaar voor spektakel en controverse

17/07/2018

Amazon Prime-leden vieren vandaag het jaarlijkse kortingenevenement Prime Day. De controversiële shopfeestdag wordt steeds grootser: Amazon startte het koopfestival met heuse muziekoptredens en ook concurrerende retailers pakken inmiddels met stuntprijzen uit.

Bol.com gaat distributiecentrum verdubbelen

16/07/2018

Minder dan een jaar na de officiële opening barst het distributiecentrum van bol.com in Waalwijk al uit zijn voegen. Begin 2019 beginnen uitbreidingswerken die een verdubbeling van de oppervlakte met zich meebrengen.