Overheid investeert in 3D geprinte bril uit Maasmechelen | RetailDetail

Limburgers ontwikkelen 3D-geprinte brillen

Limburgers ontwikkelen 3D-geprinte brillen
© Shutterstock

Twee Limburgse bedrijven hebben een subsidie van 135.000 euro gekregen om 3D-geprinte brillen te ontwikkelen. De bedoeling is dat opticiens in de toekomst op maat gemaakte brillen kunnen aanbieden.

 

Titaniummontuur na 3D-scan

Metaalbedrijf Esma uit Maasmechelen en Special Platings uit Stein worden gescheiden door de Maas en de landsgrens, maar verenigd in een project dat de optiekwereld op zijn kop wil zetten: dankzij 3D-printing willen ze gepersonaliseerde brillen uit titanium creëren die perfect passen op het hoofd van de brildrager. De service wil klanten van opticiens tevreden stellen: eerst wordt een professionele scan van het hoofd gemaakt, waarna de bril wordt ontworpen en geprint.

 

Het voordeel van 3D-printen is volgens de initiatiefnemers dat het de precieze maten, zoals de afstand van de oren tot de neus, bewaart. Door het montuur in titanium te printen, krijgen klanten ook een zeer lichte maar toch sterke bril. 

 

Een subsidie van 135.000 euro van subsidieproject CrossRoads2, dat innovatieve kmo’s ondersteunt, moet de ontwikkeling in een stroomversnelling brengen, schrijft Made in Limburg. Toch zal het volgens Esma nog enige tijd duren vooraleer ze de service aan optiekketens kunnen presenteren.

Heeft u vragen of opmerkingen? Neem dan gerust contact op met de redactie​


Gerelateerde items

Omzet e-commerce vorig jaar over 10 miljard euro

21/03/2018

E-commerce zit in de lift, ook in België. Toch is er nog erg veel groeipotentieel online: dat is de belangrijkste conclusie van BeCommerce, dat in zijn Market Monitor 2017 een online omzet van 10,05 miljard euro noteert voor België.

Claire’s vraagt faillissement aan

21/03/2018

De Amerikaanse keten Claire’s heeft nu ook officieel het faillissement aangevraagd. Het gaat daarbij wel enkel over de Amerikaanse tak van het bedrijf.

Lidl België kiest voor duurzame plastic zakjes

21/03/2018

Lidl België wil de afvalberg verkleinen door alvast zijn niet-duurzame plastic zakjes uit de wereld te bannen. De maatregel past in een ruimere strategie, waarmee Lidl tegen 2025 minstens 20% minder plastics hoopt te verbruiken.

Amazon zet zinnen op winkels Toys ‘R’ Us

20/03/2018

Amazon zou interesse hebben in verschillende winkels van Toys ‘R’ Us. Sommige locaties en panden van de failliete Amerikaanse speelgoedketen zou Amazon willen gebruiken voor eigen retailconcepten.

Het einde van de retailmedewerker

20/03/2018

Voor het eerst kunnen we met zekerheid stellen dat de toekomst van werk echt bepaald wordt door futuristische evenementen. Mensen zullen net zo veelzijdig moeten worden als AI-technologieën en blockchain-applicaties. Ben je klaar?

Alibaba verdubbelt investering in Lazada

19/03/2018

Het Chinese Alibaba gaat opnieuw 2 miljard dollar (1,6 miljard euro) investeren in e-commercebedrijf Lazada, dat actief is in Zuidoost-Azië. Twee jaar geleden investeerde het al een gelijkaardig bedrag in de groep.

Back to top