Mechelse Shopping Shuttle viert vijfde verjaardag

Mechelse Shopping Shuttle viert vijfde verjaardag

De gratis pendeldienst tussen de randparkings en het Mechelse stadscentrum bestaat vijf jaar. Dat werd afgelopen zaterdag gevierd.

 

Groot succes

Elke zaterdag en op koopzondagen vervoert de gratis Shopping Shuttle een duizendtal mensen. De busjes brengen de shoppers van de randparkings op het Douaneplein en aan de Nekker naar het stadscentrum. Ter gelegenheid van de vijfde verjaardag werden de shuttles afgelopen zaterdag versierd met een grote rode strik, voor de passagiers waren er cupcakes voorzien.

 

De pendeldienst wordt heel erg gewaardeerd door de gebruikers, tekende GvA op: "Het is het beste initiatief dat de stad ooit genomen heeft", zegt een licht overdrijvende Maria Hendrickx. "Je kan gratis parkeren op het Douaneplein, waar er altijd plaats is, en vervolgens kan je het busje nemen. Dat is veel gemakkelijker dan een parkeerplaats te zoeken in het centrum."

 

De stad Mechelen noemt het een zeer geslaagd project en ook de Mechelse handel en horeca zijn enthousiast: "Onze klanten geraken op een vlotte en gemakkelijke manier tot aan het winkelcentrum van onze stad én ook de verkeersdruk daalt. Wij kunnen dit project alleen maar toejuichen", zegt Geert Milis (voorzitter van Mechelen MeeMaken) dan weer tegen HLN.

Tags: