Mobiel betalen mogelijk in alle winkels van Colruyt | RetailDetail

Mobiel betalen mogelijk in alle winkels van Colruyt

Mobiel betalen mogelijk in alle winkels van Colruyt

Klanten kunnen voortaan met hun smartphone betalen in bijna alle winkels van de verschillende formules binnen de Colruyt Group. Daarmee wordt een test, die sinds het begin van het jaar loopt bij twintig winkels, landelijk uitgerold.

"Op termijn winkelen met enkel smartphone"

"Het project is goed van start gegaan en we zijn zeer tevreden met de eerste resultaten. Gezien de voordelen voor de klanten verwachten we dat mobiel betalen de komende jaren gestaag populairder gaat worden. Zeker als je weet dat aan de betaalapplicatie ook aanbiedingen, kortingkaarten, klantenkaarten e.d. gekoppeld kunnen worden. Op termijn zou je dus kunnen gaan winkelen met alleen nog je smartphone op zak, zonder portefeuille met cash, betaal- of klantenkaarten", zegt projectverantwoordelijke Michel Van Mello.

 

Om mobiel te betalen moeten klanten de SEQR-app downloaden. Aan de kassa moeten ze dan enkel een QR-code scannen met de app, waarna ze het bedrag moeten bevestigen met een pincode. Het bedrag zal na twee dagen van de rekening van de klant afgeschreven worden. Klanten kunnen via de app ook eenvoudig de geschiedenis van hun bestellingen bij houden. Om het mobiel betalen ook bij een mindere mobiele verbinding te verzekeren, is er ook gratis Wi-Fi voorzien in alle winkels.

 

In België zijn er al verschillende ketens waar met SEQR kan betaald worden: zo is de app al bruikbaar bij vestigingen van Aveve, McDonald's en Panos. Een flink aantal apothekers maken ook al gebruik van de app. Het mobiele betalen bij Delhaize gebeurt via een concurrerend systeem van Worldline.

Heeft u vragen of opmerkingen? Neem dan gerust contact op met de redactie​


Walmart kan online groei niet aanhouden

21/02/2018

De Amerikaanse retailreus Walmart heeft in het laatste kwartaal van 2017 een teleurstellende online groei gekend. De online omzet steeg nog wel met een kwart, maar dat was een stuk minder dan verwacht.

Brugge bindt strijd aan met toeristenwinkeltjes

21/02/2018

Als het van het Brugse Open VLD Plus afhangt, komt er een verbod op nieuwe winkeltjes die mikken op toeristen in de binnenstad. Brugge zou zo een voorbeeld nemen aan Amsterdam.

Consolidatie bij Amerikaanse ketens in strijd tegen Amazon

21/02/2018

De Amerikaanse retailer Albertsons heeft zijn sectorgenoot Rite Aid overgenomen, nadat die laatste eerder ook al een flink aantal winkels verkocht had aan Walgreens. De overnames zijn vooral een reactie op de opmars van Amazon en andere online spelers.

Thierry Moubax (bpost): "Het businessmodel van de retail zal ingrijpend veranderen"

21/02/2018

Omnichannel is wat anders dan de optelsom van offline en online. Zijn retailers klaar voor een realiteit waarin de meeste aankoopbeslissingen genomen worden door digitale assistenten?

Walmart denkt aan nieuwe keten in India

21/02/2018

De onderhandelingen van de Amerikaanse warenhuisketen Walmart en de Indische e-commercespeler Flipkart gaan mogelijk over meer dan enkel online retail. De kans bestaat dat er ook een fysieke keten komt.

bpost vergroot zijn netwerk aan afhaalpunten

20/02/2018

(publireportage) Gemak speelt een steeds grotere rol bij online shopping en de huidige consument weet exact wat hij wil: zelf bepalen waar en wanneer zijn aankopen geleverd worden. bpost blijft dan ook zijn netwerk aan afhaalpunten verder uitbreiden.

Back to top