Mobiel betalen mogelijk in alle winkels van Colruyt | RetailDetail

Mobiel betalen mogelijk in alle winkels van Colruyt

Mobiel betalen mogelijk in alle winkels van Colruyt

Klanten kunnen voortaan met hun smartphone betalen in bijna alle winkels van de verschillende formules binnen de Colruyt Group. Daarmee wordt een test, die sinds het begin van het jaar loopt bij twintig winkels, landelijk uitgerold.

"Op termijn winkelen met enkel smartphone"

"Het project is goed van start gegaan en we zijn zeer tevreden met de eerste resultaten. Gezien de voordelen voor de klanten verwachten we dat mobiel betalen de komende jaren gestaag populairder gaat worden. Zeker als je weet dat aan de betaalapplicatie ook aanbiedingen, kortingkaarten, klantenkaarten e.d. gekoppeld kunnen worden. Op termijn zou je dus kunnen gaan winkelen met alleen nog je smartphone op zak, zonder portefeuille met cash, betaal- of klantenkaarten", zegt projectverantwoordelijke Michel Van Mello.

 

Om mobiel te betalen moeten klanten de SEQR-app downloaden. Aan de kassa moeten ze dan enkel een QR-code scannen met de app, waarna ze het bedrag moeten bevestigen met een pincode. Het bedrag zal na twee dagen van de rekening van de klant afgeschreven worden. Klanten kunnen via de app ook eenvoudig de geschiedenis van hun bestellingen bij houden. Om het mobiel betalen ook bij een mindere mobiele verbinding te verzekeren, is er ook gratis Wi-Fi voorzien in alle winkels.

 

In België zijn er al verschillende ketens waar met SEQR kan betaald worden: zo is de app al bruikbaar bij vestigingen van Aveve, McDonald's en Panos. Een flink aantal apothekers maken ook al gebruik van de app. Het mobiele betalen bij Delhaize gebeurt via een concurrerend systeem van Worldline.

Heeft u vragen of opmerkingen? Neem dan gerust contact op met de redactie​


Dieprood Galeria Kaufhof (en Inno) vestigt alle hoop op fusie

20/07/2018

Galeria Kaufhof (waar ook Galeria Inno toe behoort) zit diep in de rode cijfers: het verlies zou er oplopen tot zo'n 30 miljoen euro. Een fusie tussen Karstadt en Galeria Kaufhof moet volgens eigenaar Hudson's Bay heil brengen.

Een mooiere en energiezuinigere winkel zonder investering

18/07/2018

(publireportage) Wilt u al uw winkelfilialen voorzien van LED-verlichting? Maar ziet u op tegen het gedoe, om van de forse investering nog maar te zwijgen? Maxeda kiest daarom voor Light as a Service voor hun Brico en Praxis winkels en bespaart tot wel 70% aan energie.

Walmart en Microsoft bundelen krachten tegen Amazon

18/07/2018

Walmart is de grootste retailconcurrent van Amazon en Microsoft is de belangrijkste rivaal voor Amazons clouddiensten. Beide bedrijven proberen de internetreus nu wat meer tegenwind te geven met een strategisch partnerschap voor vijf jaar.

Retailhub x Living Tomorrow: Nieuwe innovatieworkshops op maat

17/07/2018

Wat worden de megatrends van morgen en hoe ziet je strategie er best uit? Neem een frisse innovatiestart met de workshops van retailhub en Living Tomorrow: een gezonde mix van plezier, ontspanning en topeducatie op maat van je bedrijf.

Amazon Prime Day zorgt dit jaar voor spektakel en controverse

17/07/2018

Amazon Prime-leden vieren vandaag het jaarlijkse kortingenevenement Prime Day. De controversiële shopfeestdag wordt steeds grootser: Amazon startte het koopfestival met heuse muziekoptredens en ook concurrerende retailers pakken inmiddels met stuntprijzen uit.

Bol.com gaat distributiecentrum verdubbelen

16/07/2018

Minder dan een jaar na de officiële opening barst het distributiecentrum van bol.com in Waalwijk al uit zijn voegen. Begin 2019 beginnen uitbreidingswerken die een verdubbeling van de oppervlakte met zich meebrengen.