Mobiel betalen mogelijk in alle winkels van Colruyt | RetailDetail

Mobiel betalen mogelijk in alle winkels van Colruyt

Mobiel betalen mogelijk in alle winkels van Colruyt

Klanten kunnen voortaan met hun smartphone betalen in bijna alle winkels van de verschillende formules binnen de Colruyt Group. Daarmee wordt een test, die sinds het begin van het jaar loopt bij twintig winkels, landelijk uitgerold.

"Op termijn winkelen met enkel smartphone"

"Het project is goed van start gegaan en we zijn zeer tevreden met de eerste resultaten. Gezien de voordelen voor de klanten verwachten we dat mobiel betalen de komende jaren gestaag populairder gaat worden. Zeker als je weet dat aan de betaalapplicatie ook aanbiedingen, kortingkaarten, klantenkaarten e.d. gekoppeld kunnen worden. Op termijn zou je dus kunnen gaan winkelen met alleen nog je smartphone op zak, zonder portefeuille met cash, betaal- of klantenkaarten", zegt projectverantwoordelijke Michel Van Mello.

 

Om mobiel te betalen moeten klanten de SEQR-app downloaden. Aan de kassa moeten ze dan enkel een QR-code scannen met de app, waarna ze het bedrag moeten bevestigen met een pincode. Het bedrag zal na twee dagen van de rekening van de klant afgeschreven worden. Klanten kunnen via de app ook eenvoudig de geschiedenis van hun bestellingen bij houden. Om het mobiel betalen ook bij een mindere mobiele verbinding te verzekeren, is er ook gratis Wi-Fi voorzien in alle winkels.

 

In België zijn er al verschillende ketens waar met SEQR kan betaald worden: zo is de app al bruikbaar bij vestigingen van Aveve, McDonald's en Panos. Een flink aantal apothekers maken ook al gebruik van de app. Het mobiele betalen bij Delhaize gebeurt via een concurrerend systeem van Worldline.

Heeft u vragen of opmerkingen? Neem dan gerust contact op met de redactie​


Omzetten – maar ook prijzen – stijgen weer voor fysieke winkels

25/05/2018

Er ligt weer groei in het verschiet voor de winkels: GfK voorspelt dat de fysieke winkels in Europa 2,1 procent meer omzet zullen draaien in 2018. Het afgelopen jaar groeide hun omzet al met 1,8 procent.

Ex-Delhaizebaas Denis Knoops hoofdaandeelhouder 1PopUpStore

24/05/2018

Er is nog leven na Delhaize. Denis Knoops, die vorig jaar als CEO de baan moest ruimen bij Delhaize België, is hoofdaandeelhouder geworden van 1PopUpStore, het bedrijf achter Chronostock, de specialist in het openen van tijdelijke winkels.

Retailsector eist maatregelen tegen territoriale leveringsbeperkingen

23/05/2018

Grote leveranciers misbruiken hun dominante positie om retailers te dwingen zich enkel te bevoorraden in het land waar ze actief zijn, blijkt uit een nieuwe Benelux-studie. Zo houden ze internationale prijsverschillen in stand.

Decathlon opent dertigste winkel in Nijvel

23/05/2018

Decathlon opent zijn dertigste Belgische vestiging in het winkelcentrum Shopping Nivelles in Nijvel. In september opent de winkel de deuren, maar in afwachting daarvan is er een tijdelijke digitale Connect-shop voor online bestellingen.

“Data geven de controle terug aan trade marketeers”

23/05/2018

Voor merkfabrikanten is het een hele klus om assortimenten, prijzen en promoties in hun categorie te monitoren bij offline en online retailers. De Belgische startup Daltix verzamelt deze vitale informatie automatisch in overzichtelijke dashboards.

Shop for Geek ziet potentieel voor 25 winkels

22/05/2018

Na recente openingen in Aalst en Namen staat de teller al op dertien winkels voor Shop for Geek, de winkelformule voor gadgets en merchandisingartikelen. Dat moeten er snel een 25-tal worden. De retailer pakt nu ook de Franse markt aan.