Mobiel betalen mogelijk in alle winkels van Colruyt

Mobiel betalen mogelijk in alle winkels van Colruyt

Klanten kunnen voortaan met hun smartphone betalen in bijna alle winkels van de verschillende formules binnen de Colruyt Group. Daarmee wordt een test, die sinds het begin van het jaar loopt bij twintig winkels, landelijk uitgerold.

"Op termijn winkelen met enkel smartphone"

"Het project is goed van start gegaan en we zijn zeer tevreden met de eerste resultaten. Gezien de voordelen voor de klanten verwachten we dat mobiel betalen de komende jaren gestaag populairder gaat worden. Zeker als je weet dat aan de betaalapplicatie ook aanbiedingen, kortingkaarten, klantenkaarten e.d. gekoppeld kunnen worden. Op termijn zou je dus kunnen gaan winkelen met alleen nog je smartphone op zak, zonder portefeuille met cash, betaal- of klantenkaarten", zegt projectverantwoordelijke Michel Van Mello.

 

Om mobiel te betalen moeten klanten de SEQR-app downloaden. Aan de kassa moeten ze dan enkel een QR-code scannen met de app, waarna ze het bedrag moeten bevestigen met een pincode. Het bedrag zal na twee dagen van de rekening van de klant afgeschreven worden. Klanten kunnen via de app ook eenvoudig de geschiedenis van hun bestellingen bij houden. Om het mobiel betalen ook bij een mindere mobiele verbinding te verzekeren, is er ook gratis Wi-Fi voorzien in alle winkels.

 

In België zijn er al verschillende ketens waar met SEQR kan betaald worden: zo is de app al bruikbaar bij vestigingen van Aveve, McDonald's en Panos. Een flink aantal apothekers maken ook al gebruik van de app. Het mobiele betalen bij Delhaize gebeurt via een concurrerend systeem van Worldline.

Heeft u vragen of opmerkingen? Neem dan gerust contact op met de redactie​


Beate Uhse vraagt faillissement aan

15/12/2017

Het Duitse eroticabedrijf Beate Uhse heeft het faillissement aangevraagd. Het bedrijf had al langer problemen om in een digitale wereld de omzet op peil te houden. De winkels blijven open. 

Deze retailers pakken uit met knappe kerstcommercials

15/12/2017

Heel wat internationale retailers pakken in de aanloop naar de eindejaarsfeesten uit met ambitieuze kerstcommercials. RetailDetail selecteerde twaalf opmerkelijke reclamespots. Laat u ook een traantje van ontroering?

Unizo wil geen verbod op plastic zakjes

15/12/2017

In tegenstelling tot Vlaams minister van Leefmilieu, Joke Schauvliege, is Unizo een verbod op plastic zakjes in de retail niet genegen. De organisatie pleit voor een systeem waarbij de klant moet betalen voor elk zakje.

Gent lanceert visienota voor handelsvestigingsbeleid

14/12/2017

Gent is naar eigen zeggen de eerste centrumstad (die in navolging van het decreet Integraal Handelsvestigingsbeleid van het Vlaams Parlement) een eigen visienota heeft opgesteld voor de toekomst van handelsvestigingen in de stad.

Alweer 10% meer online uitgaven in ons land

14/12/2017

Alle Belgen samen spendeerden de voorbije drie kwartalen liefst 7,35 miljard euro online, 10% meer dan in dezelfde periode van vorig jaar. De voorspelde kaap van tien miljard euro bestedingen is volgens GfK dan ook nog steeds haalbaar.

Lees het nieuwe RetailDetail Magazine online

13/12/2017

Ja, er staat bekend volk op de cover van de decembereditie van RetailDetail Magazine, naar aanleiding van onze boeklancering. Maar blader vooral verder, want dit nummer staat ook boordevol boeiende interviews met grote namen uit de retailwereld.  

Back to top