Nicolas Lambert nieuwe voorzitter STIMA | RetailDetail

Nicolas Lambert nieuwe voorzitter STIMA

Nicolas Lambert nieuwe voorzitter STIMA

STIMA, de vroegere Stichting Marketing, krijgt op 1 januari een nieuwe voorzitter. Dan volgt Nicolas Lambert merkenpionier Thierry Cattoir op. Die leidde 's lands grootste vereniging van marketingprofessionals sinds januari 2013.

Ex-Unilever, AB InBev en Alken Maes

De 45-jarige Nicolas Lambert, afgestudeerd als handelsingenieur, startte zijn loopbaan bij Unilever, waar hij 10 jaar lang aan de slag bleef. Daarna trok hij naar de bierwereld: hij was drie jaar actief bij AB InBev, waar hij marketingmanager 'pils' voor België en Luxemburg was, en verhuisde dan voor vier jaar naar Alken-Maes (Heineken).

 

In 2010 werd hij door STIMA en Trends verkozen tot 'Marketer of the Year' en door UBA en Pub Magazine tot 'Advertiser Personality of the Year'. Sinds 2011 is Nicolas Lambert Strategy Director bij Darwin BBDO en gastdocent aan de Louvain School of Management.

 

Met haar duizend leden is STIMA de grootste vereniging van marketingprofessionals in België. De vereniging organiseert onder meer het jaarlijkse Marketingcongres en is ook de drijvende kracht achter awards als de 'Marketer of the Year' - titel die dit jaar naar Anouk Lagae van Duvel Moortgat ging - en recent nog de allereerste 'Belgium's New Brand of the Year', die begin deze maand naar Wasbar ging.

Heeft u vragen of opmerkingen? Neem dan gerust contact op met de redactie​


Consumenten tegen supermarkten: "Voed ons op!"

19/03/2018

Consumenten vragen supermarkten om duurzamere aankopen te stimuleren in de nieuwe campagne ‘ik ben meer dan mijn kassaticket’. Zes ngo’s gaan daarvoor de samenwerking aan op initiatief van blogster Ingrid Renders van Maison Slash.

Eigenaar CK Hutchison zet stap opzij

19/03/2018

Li Ka-shing, de eigenaar en topman van CK Hutchison (het bedrijf achter ketens als Kruidvat en ICI Paris XL), zet half mei een stap opzij. Dan geeft de 89-jarige de fakkel door aan zijn oudste zoon, Victor Li.

350.000 stuks namaakspeelgoed in beslag genomen

15/03/2018

De Cel Namaak van de FOD Economie heeft vorig jaar 350.000 stuks namaakspeelgoed in beslag genomen tijdens een grootscheepse actie. Dat maakte Kris Peeters bekend naar aanleiding van de tiende verjaardag van de bewuste cel.

Ombudsman voor de Handel lost 85% van de klachten op

15/03/2018

Half mei vorig jaar ging de Ombudsman voor de Handel officieel van start in ons land. Tot en met 31 december kreeg de dienst 541 klachten binnen. Voor 231 daarvan was de Ombudsman bevoegd en in 85% van die klachten kwam er een oplossing uit de bus.

Boeken dicht voor Toys ‘R’ Us

15/03/2018

Het finale einde is nu wel heel dichtbij voor de gewezen speelgoedgrootheid Toys “R” Us. Nadat eerder al de doodsklokken luidden over de 100 Britse winkels, gaan nu ook de meer dan 700 Amerikaanse winkels hun deuren sluiten.

Unilever kiest voor Rotterdam

15/03/2018

Wat al een tijdje in de lucht hing, is nu officieel bevestigd: Unilever vestigt zijn hoofdkantoor in Rotterdam. De raad van bestuur van de voedings- en wasmiddelenreus heeft na bijna een jaar de knoop doorgehakt.

Back to top