Nicolas Lambert nieuwe voorzitter STIMA

Nicolas Lambert nieuwe voorzitter STIMA

STIMA, de vroegere Stichting Marketing, krijgt op 1 januari een nieuwe voorzitter. Dan volgt Nicolas Lambert merkenpionier Thierry Cattoir op. Die leidde 's lands grootste vereniging van marketingprofessionals sinds januari 2013.

Ex-Unilever, AB InBev en Alken Maes

De 45-jarige Nicolas Lambert, afgestudeerd als handelsingenieur, startte zijn loopbaan bij Unilever, waar hij 10 jaar lang aan de slag bleef. Daarna trok hij naar de bierwereld: hij was drie jaar actief bij AB InBev, waar hij marketingmanager 'pils' voor België en Luxemburg was, en verhuisde dan voor vier jaar naar Alken-Maes (Heineken).

 

In 2010 werd hij door STIMA en Trends verkozen tot 'Marketer of the Year' en door UBA en Pub Magazine tot 'Advertiser Personality of the Year'. Sinds 2011 is Nicolas Lambert Strategy Director bij Darwin BBDO en gastdocent aan de Louvain School of Management.

 

Met haar duizend leden is STIMA de grootste vereniging van marketingprofessionals in België. De vereniging organiseert onder meer het jaarlijkse Marketingcongres en is ook de drijvende kracht achter awards als de 'Marketer of the Year' - titel die dit jaar naar Anouk Lagae van Duvel Moortgat ging - en recent nog de allereerste 'Belgium's New Brand of the Year', die begin deze maand naar Wasbar ging.

Heeft u vragen of opmerkingen? Neem dan gerust contact op met de redactie​


Mark Thomson (Zebra): "De tools voor de toekomst zijn al voorhanden"

17/11/2017

Volgens Mark Thomson, Director of Retail Industry Solutions bij Zebra, verandert de retail in de nabije toekomst ingrijpender dan in de voorbije vijftig jaar bij elkaar opgeteld.

Qrf Beste Winkelketen van België en Qrf Webshop Awards: spanning stijgt!

16/11/2017

Op donderdag 23 november is het zover: op die avond worden de winnaars van de ‘Qrf Beste Winkelketen van België’ en ‘Qrf Webshop Awards’ bekendgemaakt tijdens de RetailDetail Night. 

Omzet 100 grootste webshops in België stijgt 13,5%

16/11/2017

De omzet van de top 100 webshops in België is van 3,7 miljard euro toegenomen naar 4,2 miljard euro, een stijging met 13,5%. Vooral voedingsmiddelen en huishoudelijke artikelen gaan vlotter over de digitale toonbank.

Supermarkten aan de ketting in regio Turnhout

16/11/2017

Grootwarenhuizen kunnen niet langer uitbreiden of nieuwe filialen openen in de stadsregio Turnhout. De maatregel moet de lokale handel in Turnhout, Vosselaar, Beerse en Oud-Turnhout een duwtje in de rug geven.

Topman Horeca Vlaanderen nieuwe baas Unizo

16/11/2017

Als de raad van bestuur van Unizo op 7 december het licht op groen zet, wordt Danny Van Assche de opvolger van Karel Van Eetvelt als topman bij ondernemersorganisatie. Voor de 45-jarige Van Assche zou dat een terugkeer naar de roots zijn.

Barbie wijst G.I. Joe & Co (voorlopig?) af

16/11/2017

Speelgoedreus Mattel zou het overnamebod door concurrent Hasbro hebben afgewezen, schrijft persbureau Reuters op basis van bronnen dicht bij het dossier. Welke gevolgen dat heeft, is vooralsnog onduidelijk.

Back to top