Nicolas Lambert nieuwe voorzitter STIMA | RetailDetail

Nicolas Lambert nieuwe voorzitter STIMA

Nicolas Lambert nieuwe voorzitter STIMA

STIMA, de vroegere Stichting Marketing, krijgt op 1 januari een nieuwe voorzitter. Dan volgt Nicolas Lambert merkenpionier Thierry Cattoir op. Die leidde 's lands grootste vereniging van marketingprofessionals sinds januari 2013.

Ex-Unilever, AB InBev en Alken Maes

De 45-jarige Nicolas Lambert, afgestudeerd als handelsingenieur, startte zijn loopbaan bij Unilever, waar hij 10 jaar lang aan de slag bleef. Daarna trok hij naar de bierwereld: hij was drie jaar actief bij AB InBev, waar hij marketingmanager 'pils' voor België en Luxemburg was, en verhuisde dan voor vier jaar naar Alken-Maes (Heineken).

 

In 2010 werd hij door STIMA en Trends verkozen tot 'Marketer of the Year' en door UBA en Pub Magazine tot 'Advertiser Personality of the Year'. Sinds 2011 is Nicolas Lambert Strategy Director bij Darwin BBDO en gastdocent aan de Louvain School of Management.

 

Met haar duizend leden is STIMA de grootste vereniging van marketingprofessionals in België. De vereniging organiseert onder meer het jaarlijkse Marketingcongres en is ook de drijvende kracht achter awards als de 'Marketer of the Year' - titel die dit jaar naar Anouk Lagae van Duvel Moortgat ging - en recent nog de allereerste 'Belgium's New Brand of the Year', die begin deze maand naar Wasbar ging.

Heeft u vragen of opmerkingen? Neem dan gerust contact op met de redactie​


Dieprood Galeria Kaufhof (en Inno) vestigt alle hoop op fusie

20/07/2018

Galeria Kaufhof (waar ook Galeria Inno toe behoort) zit diep in de rode cijfers: het verlies zou er oplopen tot zo'n 30 miljoen euro. Een fusie tussen Karstadt en Galeria Kaufhof moet volgens eigenaar Hudson's Bay heil brengen.

Een mooiere en energiezuinigere winkel zonder investering

18/07/2018

(publireportage) Wilt u al uw winkelfilialen voorzien van LED-verlichting? Maar ziet u op tegen het gedoe, om van de forse investering nog maar te zwijgen? Maxeda kiest daarom voor Light as a Service voor hun Brico en Praxis winkels en bespaart tot wel 70% aan energie.

Walmart en Microsoft bundelen krachten tegen Amazon

18/07/2018

Walmart is de grootste retailconcurrent van Amazon en Microsoft is de belangrijkste rivaal voor Amazons clouddiensten. Beide bedrijven proberen de internetreus nu wat meer tegenwind te geven met een strategisch partnerschap voor vijf jaar.

Retailhub x Living Tomorrow: Nieuwe innovatieworkshops op maat

17/07/2018

Wat worden de megatrends van morgen en hoe ziet je strategie er best uit? Neem een frisse innovatiestart met de workshops van retailhub en Living Tomorrow: een gezonde mix van plezier, ontspanning en topeducatie op maat van je bedrijf.

Amazon Prime Day zorgt dit jaar voor spektakel en controverse

17/07/2018

Amazon Prime-leden vieren vandaag het jaarlijkse kortingenevenement Prime Day. De controversiële shopfeestdag wordt steeds grootser: Amazon startte het koopfestival met heuse muziekoptredens en ook concurrerende retailers pakken inmiddels met stuntprijzen uit.

Bol.com gaat distributiecentrum verdubbelen

16/07/2018

Minder dan een jaar na de officiële opening barst het distributiecentrum van bol.com in Waalwijk al uit zijn voegen. Begin 2019 beginnen uitbreidingswerken die een verdubbeling van de oppervlakte met zich meebrengen.