Ondernemersvertrouwen handelaars tegen de trend in omlaag | RetailDetail

Ondernemersvertrouwen handelaars tegen de trend in omlaag

Ondernemersvertrouwen handelaars tegen de trend in omlaag

Het ondernemersvertrouwen is in juni voor de vijfde maand op rij verbeterd, zo meldt de Nationale Bank. Al is er één notoire uitzondering: de handel.

Hoogste niveau sinds juli 2011

Het ondernemersvertrouwen is in ons land nu al vijf maanden op rij gestegen: daarmee staat de index van de Nationale Bank op het hoogste niveau sinds juli 2011. De indicator van het ondernemersvertrouwen kwam voor juni uit op -3,9, tegen -4,9 in mei. Het vertrouwen verbeterde voornamelijk in de sector 'diensten aan ondernemingen' en in mindere mate ook in de verwerkende nijverheid en in de bouw.

 

Handelaars daarentegen toonden zich in juni minder optimistisch: zij zagen hun vertrouwen op één maand tijd terugvallen van -1,8 (in mei) naar -13,8 (zie grafiek). Meteen bevindt de sector zich opnieuw op het niveau van begin 2015. "Het vertrouwensverlies in de handel was zeer duidelijk op het niveau van de vraagvooruitzichten. Ook de vooruitzichten inzake de bestellingen bij de leveranciers en de werkgelegenheidsvooruitzichten zijn erop achteruitgegaan", aldus de Nationale Bank.

Heeft u vragen of opmerkingen? Neem dan gerust contact op met de redactie​


Dieprood Galeria Kaufhof (en Inno) vestigt alle hoop op fusie

20/07/2018

Galeria Kaufhof (waar ook Galeria Inno toe behoort) zit diep in de rode cijfers: het verlies zou er oplopen tot zo'n 30 miljoen euro. Een fusie tussen Karstadt en Galeria Kaufhof moet volgens eigenaar Hudson's Bay heil brengen.

Een mooiere en energiezuinigere winkel zonder investering

18/07/2018

(publireportage) Wilt u al uw winkelfilialen voorzien van LED-verlichting? Maar ziet u op tegen het gedoe, om van de forse investering nog maar te zwijgen? Maxeda kiest daarom voor Light as a Service voor hun Brico en Praxis winkels en bespaart tot wel 70% aan energie.

Walmart en Microsoft bundelen krachten tegen Amazon

18/07/2018

Walmart is de grootste retailconcurrent van Amazon en Microsoft is de belangrijkste rivaal voor Amazons clouddiensten. Beide bedrijven proberen de internetreus nu wat meer tegenwind te geven met een strategisch partnerschap voor vijf jaar.

Retailhub x Living Tomorrow: Nieuwe innovatieworkshops op maat

17/07/2018

Wat worden de megatrends van morgen en hoe ziet je strategie er best uit? Neem een frisse innovatiestart met de workshops van retailhub en Living Tomorrow: een gezonde mix van plezier, ontspanning en topeducatie op maat van je bedrijf.

Amazon Prime Day zorgt dit jaar voor spektakel en controverse

17/07/2018

Amazon Prime-leden vieren vandaag het jaarlijkse kortingenevenement Prime Day. De controversiële shopfeestdag wordt steeds grootser: Amazon startte het koopfestival met heuse muziekoptredens en ook concurrerende retailers pakken inmiddels met stuntprijzen uit.

Bol.com gaat distributiecentrum verdubbelen

16/07/2018

Minder dan een jaar na de officiële opening barst het distributiecentrum van bol.com in Waalwijk al uit zijn voegen. Begin 2019 beginnen uitbreidingswerken die een verdubbeling van de oppervlakte met zich meebrengen.