Open VLD wil later sluitingsuur | RetailDetail

Open VLD wil later sluitingsuur

Open VLD wil later sluitingsuur

Open VLD wil het mogelijk maken voor winkeliers om tot 22u open te blijven. Momenteel zijn ze verplicht om hun deuren te sluiten om 20u, maar dat vindt Open VLD niet meer van deze tijd.

Concurreren met online

Het voorstel komt onder andere van Kortrijks burgemeester Vincent Van Quickenborne. Hij wil dat winkels kunnen openblijven tot 22u, zodat ze meer kunnen concurreren met online winkels en zodat ook tweeverdieners die laat werken meer tijd krijgen om bijvoorbeeld hun boodschappen te doen.

 

Van Quickenborne wil van het late sluitingsuur geen verplichting maken, maar hij wil de handelaars wel meer vrijheid geven. "Een kapper die veroordeeld wordt omdat hij om 20.15 uur nog een klant bedient: dat kan volgens ons niet. We wonen en werken allemaal in een vrij land", zei hij op Radio 1.

 

Het Neutraal Syndicaat voor Zelfstandigen staat niet te springen voor een versoepeling van de regel. Volgens hen zal het enkel extra kosten opleveren, omdat consumenten hun uitgaven gewoon meer gaan spreiden en geen extra geld zullen uitgeven.

Heeft u vragen of opmerkingen? Neem dan gerust contact op met de redactie​


Amazon zet zinnen op winkels Toys ‘R’ Us

20/03/2018

Amazon zou interesse tonen in verschillende winkels van het failliete Toys ‘R’ Us. Sommige locaties en panden van de Amerikaanse speelgoedketen zou Amazon willen gebruiken voor eigen retailconcepten.

Het einde van de retailmedewerker

20/03/2018

Voor het eerst kunnen we met zekerheid stellen dat de toekomst van werk echt bepaald wordt door futuristische evenementen. Mensen zullen net zo veelzijdig moeten worden als AI-technologieën en blockchain-applicaties. Ben je klaar?

Alibaba verdubbelt investering in Lazada

19/03/2018

Het Chinese Alibaba gaat opnieuw 2 miljard dollar (1,6 miljard euro) investeren in e-commercebedrijf Lazada, dat actief is in Zuidoost-Azië. Twee jaar geleden investeerde het al een gelijkaardig bedrag in de groep.

Samsonite toont nieuw winkelconcept in Antwerpen

19/03/2018

Antwerpen heeft er een nieuwe winkel bij van koffermerk Samsonite. De Samsonite Store opende vorige week in de Huidevettersstraat en lanceert er ook het nieuwe lifestylemerk Samsonite RED.

Fox & Cie is sterkhouder in een krimpende markt

19/03/2018

Fox & Cie blijft een sterke koers varen ondanks moeilijke tijden op de markt. Het Belgische speelgoedconcern, dat al van bij de start in 2014 fors inzet op uitbreiding, sloot 2017 af met een indrukwekkende groei van 49%.

Consumenten tegen supermarkten: "Voed ons op!"

19/03/2018

Consumenten vragen supermarkten om duurzamere aankopen te stimuleren in de nieuwe campagne ‘ik ben meer dan mijn kassaticket’. Zes ngo’s gaan daarvoor de samenwerking aan op initiatief van blogster Ingrid Renders van Maison Slash.

Back to top