Open VLD wil later sluitingsuur | RetailDetail

Open VLD wil later sluitingsuur

Open VLD wil later sluitingsuur

Open VLD wil het mogelijk maken voor winkeliers om tot 22u open te blijven. Momenteel zijn ze verplicht om hun deuren te sluiten om 20u, maar dat vindt Open VLD niet meer van deze tijd.

Concurreren met online

Het voorstel komt onder andere van Kortrijks burgemeester Vincent Van Quickenborne. Hij wil dat winkels kunnen openblijven tot 22u, zodat ze meer kunnen concurreren met online winkels en zodat ook tweeverdieners die laat werken meer tijd krijgen om bijvoorbeeld hun boodschappen te doen.

 

Van Quickenborne wil van het late sluitingsuur geen verplichting maken, maar hij wil de handelaars wel meer vrijheid geven. "Een kapper die veroordeeld wordt omdat hij om 20.15 uur nog een klant bedient: dat kan volgens ons niet. We wonen en werken allemaal in een vrij land", zei hij op Radio 1.

 

Het Neutraal Syndicaat voor Zelfstandigen staat niet te springen voor een versoepeling van de regel. Volgens hen zal het enkel extra kosten opleveren, omdat consumenten hun uitgaven gewoon meer gaan spreiden en geen extra geld zullen uitgeven.

Heeft u vragen of opmerkingen? Neem dan gerust contact op met de redactie​


Omzetten – maar ook prijzen – stijgen weer voor fysieke winkels

25/05/2018

Er ligt weer groei in het verschiet voor de winkels: GfK voorspelt dat de fysieke winkels in Europa 2,1 procent meer omzet zullen draaien in 2018. Het afgelopen jaar groeide hun omzet al met 1,8 procent.

Ex-Delhaizebaas Denis Knoops hoofdaandeelhouder 1PopUpStore

24/05/2018

Er is nog leven na Delhaize. Denis Knoops, die vorig jaar als CEO de baan moest ruimen bij Delhaize België, is hoofdaandeelhouder geworden van 1PopUpStore, het bedrijf achter Chronostock, de specialist in het openen van tijdelijke winkels.

Retailsector eist maatregelen tegen territoriale leveringsbeperkingen

23/05/2018

Grote leveranciers misbruiken hun dominante positie om retailers te dwingen zich enkel te bevoorraden in het land waar ze actief zijn, blijkt uit een nieuwe Benelux-studie. Zo houden ze internationale prijsverschillen in stand.

Decathlon opent dertigste winkel in Nijvel

23/05/2018

Decathlon opent zijn dertigste Belgische vestiging in het winkelcentrum Shopping Nivelles in Nijvel. In september opent de winkel de deuren, maar in afwachting daarvan is er een tijdelijke digitale Connect-shop voor online bestellingen.

“Data geven de controle terug aan trade marketeers”

23/05/2018

Voor merkfabrikanten is het een hele klus om assortimenten, prijzen en promoties in hun categorie te monitoren bij offline en online retailers. De Belgische startup Daltix verzamelt deze vitale informatie automatisch in overzichtelijke dashboards.

Shop for Geek ziet potentieel voor 25 winkels

22/05/2018

Na recente openingen in Aalst en Namen staat de teller al op dertien winkels voor Shop for Geek, de winkelformule voor gadgets en merchandisingartikelen. Dat moeten er snel een 25-tal worden. De retailer pakt nu ook de Franse markt aan.