Open VLD wil later sluitingsuur

Open VLD wil later sluitingsuur

Open VLD wil het mogelijk maken voor winkeliers om tot 22u open te blijven. Momenteel zijn ze verplicht om hun deuren te sluiten om 20u, maar dat vindt Open VLD niet meer van deze tijd.

Concurreren met online

Het voorstel komt onder andere van Kortrijks burgemeester Vincent Van Quickenborne. Hij wil dat winkels kunnen openblijven tot 22u, zodat ze meer kunnen concurreren met online winkels en zodat ook tweeverdieners die laat werken meer tijd krijgen om bijvoorbeeld hun boodschappen te doen.

 

Van Quickenborne wil van het late sluitingsuur geen verplichting maken, maar hij wil de handelaars wel meer vrijheid geven. "Een kapper die veroordeeld wordt omdat hij om 20.15 uur nog een klant bedient: dat kan volgens ons niet. We wonen en werken allemaal in een vrij land", zei hij op Radio 1.

 

Het Neutraal Syndicaat voor Zelfstandigen staat niet te springen voor een versoepeling van de regel. Volgens hen zal het enkel extra kosten opleveren, omdat consumenten hun uitgaven gewoon meer gaan spreiden en geen extra geld zullen uitgeven.

Heeft u vragen of opmerkingen? Neem dan gerust contact op met de redactie​


Blind naar de supermarkt: AH en Carrefour werken aan toegankelijkheid

23/01/2018

Een supermarkt is een doolhof als je slecht ziet. Albert Heijn neemt daarom deel aan een ‘hackathon’ om boodschappen doen voor blinde of slechtziende shoppers toegankelijker te maken, terwijl bij Carrefour in Mons medewerkers zijn opgeleid om te helpen.

Analyse: Bompard maakt slechts een beetje komaf met taboes bij Carrefour

23/01/2018

Carrefour-CEO Alexandre Bompard wond er geen doekjes om tijdens de presentatie van zijn transformatieplan: de groep staat voor een culturele omwenteling. Daarbij moeten alle taboes van tafel. Echte verrassingen blijven echter uit en over België is er voorlopig geen nieuws…

Dochterbedrijf Alibaba op weg naar België

23/01/2018

Het Chinese Alibaba bekijkt de mogelijkheid om een filiaal van dochterbedrijf Ant Financial te openen in Brussel. Dat bedrijf is gespecialiseerd in financiële producten, zoals Alipay. Een definitieve beslissing over het filiaal is er nog niet genomen.

Unilever schrapt banen bij Belgisch retailsalesteam

22/01/2018

Unilever Belgium reorganiseert haar team van winkelvertegenwoordigers. Er gaan daarbij elf banen verloren, bevestigt het bedrijf aan de RetailDetail-redactie.

Zes Limburgse gemeenten willen handelskern versterken

22/01/2018

De Limburgse gemeenten Beringen, Bilzen, Leopoldsburg, Lommel, Maaseik en Tongeren lanceren een nieuw plan dat de handelskern in die gemeenten moet versterken Lokale handelaars zullen zelf kunnen meedenken rond de nieuwe strategie.

Dit zijn de populairste webshops in België

18/01/2018

Nieuwe cijfers brengen de favoriete webwinkels in kaart van de Belgische internetgebruikers in 2017. Amazon domineert, maar naast de grote internationale spelers zijn ook de tweedehandssites opvallend populair.  

Back to top