Open VLD wil later sluitingsuur

Open VLD wil later sluitingsuur

Open VLD wil het mogelijk maken voor winkeliers om tot 22u open te blijven. Momenteel zijn ze verplicht om hun deuren te sluiten om 20u, maar dat vindt Open VLD niet meer van deze tijd.

Concurreren met online

Het voorstel komt onder andere van Kortrijks burgemeester Vincent Van Quickenborne. Hij wil dat winkels kunnen openblijven tot 22u, zodat ze meer kunnen concurreren met online winkels en zodat ook tweeverdieners die laat werken meer tijd krijgen om bijvoorbeeld hun boodschappen te doen.

 

Van Quickenborne wil van het late sluitingsuur geen verplichting maken, maar hij wil de handelaars wel meer vrijheid geven. "Een kapper die veroordeeld wordt omdat hij om 20.15 uur nog een klant bedient: dat kan volgens ons niet. We wonen en werken allemaal in een vrij land", zei hij op Radio 1.

 

Het Neutraal Syndicaat voor Zelfstandigen staat niet te springen voor een versoepeling van de regel. Volgens hen zal het enkel extra kosten opleveren, omdat consumenten hun uitgaven gewoon meer gaan spreiden en geen extra geld zullen uitgeven.

Tags: