Open VLD wil later sluitingsuur | RetailDetail

Open VLD wil later sluitingsuur

Open VLD wil later sluitingsuur

Open VLD wil het mogelijk maken voor winkeliers om tot 22u open te blijven. Momenteel zijn ze verplicht om hun deuren te sluiten om 20u, maar dat vindt Open VLD niet meer van deze tijd.

Concurreren met online

Het voorstel komt onder andere van Kortrijks burgemeester Vincent Van Quickenborne. Hij wil dat winkels kunnen openblijven tot 22u, zodat ze meer kunnen concurreren met online winkels en zodat ook tweeverdieners die laat werken meer tijd krijgen om bijvoorbeeld hun boodschappen te doen.

 

Van Quickenborne wil van het late sluitingsuur geen verplichting maken, maar hij wil de handelaars wel meer vrijheid geven. "Een kapper die veroordeeld wordt omdat hij om 20.15 uur nog een klant bedient: dat kan volgens ons niet. We wonen en werken allemaal in een vrij land", zei hij op Radio 1.

 

Het Neutraal Syndicaat voor Zelfstandigen staat niet te springen voor een versoepeling van de regel. Volgens hen zal het enkel extra kosten opleveren, omdat consumenten hun uitgaven gewoon meer gaan spreiden en geen extra geld zullen uitgeven.

Heeft u vragen of opmerkingen? Neem dan gerust contact op met de redactie​


Dieprood Galeria Kaufhof (en Inno) vestigt alle hoop op fusie

20/07/2018

Galeria Kaufhof (waar ook Galeria Inno toe behoort) zit diep in de rode cijfers: het verlies zou er oplopen tot zo'n 30 miljoen euro. Een fusie tussen Karstadt en Galeria Kaufhof moet volgens eigenaar Hudson's Bay heil brengen.

Een mooiere en energiezuinigere winkel zonder investering

18/07/2018

(publireportage) Wilt u al uw winkelfilialen voorzien van LED-verlichting? Maar ziet u op tegen het gedoe, om van de forse investering nog maar te zwijgen? Maxeda kiest daarom voor Light as a Service voor hun Brico en Praxis winkels en bespaart tot wel 70% aan energie.

Walmart en Microsoft bundelen krachten tegen Amazon

18/07/2018

Walmart is de grootste retailconcurrent van Amazon en Microsoft is de belangrijkste rivaal voor Amazons clouddiensten. Beide bedrijven proberen de internetreus nu wat meer tegenwind te geven met een strategisch partnerschap voor vijf jaar.

Retailhub x Living Tomorrow: Nieuwe innovatieworkshops op maat

17/07/2018

Wat worden de megatrends van morgen en hoe ziet je strategie er best uit? Neem een frisse innovatiestart met de workshops van retailhub en Living Tomorrow: een gezonde mix van plezier, ontspanning en topeducatie op maat van je bedrijf.

Amazon Prime Day zorgt dit jaar voor spektakel en controverse

17/07/2018

Amazon Prime-leden vieren vandaag het jaarlijkse kortingenevenement Prime Day. De controversiële shopfeestdag wordt steeds grootser: Amazon startte het koopfestival met heuse muziekoptredens en ook concurrerende retailers pakken inmiddels met stuntprijzen uit.

Bol.com gaat distributiecentrum verdubbelen

16/07/2018

Minder dan een jaar na de officiële opening barst het distributiecentrum van bol.com in Waalwijk al uit zijn voegen. Begin 2019 beginnen uitbreidingswerken die een verdubbeling van de oppervlakte met zich meebrengen.