Oppositie wil onderzoek naar goedkeuring Uplace | RetailDetail

Oppositie wil onderzoek naar goedkeuring Uplace

Oppositie wil onderzoek naar goedkeuring Uplace

De oppositie in de Vlaamse regering wil dat er een onderzoekscommissie komt, die moet nagaan of er mogelijk sprake is van partijdigheid of belangenvermenging in het dossier rond het gecontesteerde winkelcentrum Uplace Machelen.

Uplace ontkent

Vorige vrijdag werd het licht (nog maar eens) op groen gezet voor de bouw van het winkelcentrum, maar al snel kwam daar heel veel kritiek op van de oppositie. Zij willen nu een parlementaire onderzoekscommissie, die antwoorden moet vinden op twee vragen rond partijdigheid en belangenvermenging.

 

"Wij willen weten of de bevoegde ministers door het brownfieldconvenant werden gedwongen om de nodige vergunningen af te leveren aan Uplace", zegt Hermes Sanctorum van Groen aan De Morgen. Daarnaast wil de oppositie ook weten of de regering in de toekomst dan wel ongebonden zal kunnen oordelen over vergunningen voor het project.

 

Uplace van zijn kant ontkent elke vorm van belangenvermenging en stelt zich vragen bij het opstellen van bepaalde partijen. "Merkwaardig trouwens dat sp.a nu belangenvermenging inroept, terwijl zij zelf de brownfieldconvenant mee hebben ondertekend. De partij heeft ons project vijf keer mee goedgekeurd. Kathleen Van Brempt deed dat zelfs toen ze minister van Mobiliteit was", aldus woordvoerster Laura Van Waeyenberge.

 

De kans dat die onderzoekscommissie er komt is overigens bijzonder klein, aangezien het al vijftien jaar geleden is dat er nog één werd opgericht in Vlaanderen.

Heeft u vragen of opmerkingen? Neem dan gerust contact op met de redactie​


Naar efficiënte en gelukkige retailmedewerkers

19/06/2018

In België worden de kosten van arbeidsongeschiktheid door burn-out geschat op 7,96 miljard euro. Retailers ontsnappen er niet aan. Ondernemers Fabian Jeanmart en Hendrik Deroo van Clarity Upgrades zien heil in nieuwe managementmodellen.

Google investeert 550 miljoen dollar in JD.com

18/06/2018

Niemand wil de trein missen in de snel groeiende Aziatische markt. Ook Google heeft dat begrepen: de Amerikanen nemen een participatie in JD.com, de grote concurrent van Alibaba.

28 juni: The Future of Shopping-tafelgesprek met Wouter Kolk (Albert Heijn)

15/06/2018

Op 28 juni voert Albert Heijn-CEO Wouter Kolk een exclusief tafelgesprek over de toekomst van het winkelen met Jorg Snoeck en Pauline Neerman, auteurs van het boek 'The Future of Shopping', in boekhandel Scheltema in Amsterdam.

Bol.com rolt herhaalservice Bespaar Continu online uit

15/06/2018

Bol.com lanceert herhaalservice Bespaar Continu op de website. Vergelijkbaar met Amazon Prime, bezorgt de dienst vaste commodity-producten die mensen altijd in huis willen hebben tegen kortingen.

Acht inzichten die we onthouden van het Trade & Shopper Marketing Congress

14/06/2018

Niks dan enthousiaste reacties noteerden we op het Trade & Shopper Marketing Congress van RetailDetail en LD&Co. De grote bereidheid van sprekers en deelnemers om onderling inzichten uit te wisselen was opmerkelijk. Wat we onthielden?

Ludo Bijvoet is nieuwe topman Blokker

14/06/2018

Het management van Blokker is weer compleet: Ludo Bijvoet - vandaag topman van Xenos - heeft vanaf 1 juli de leiding bij de winkelketen in moeilijkheden, Frank Cocx wordt financieel directeur. Linda Keijzer gaat Xenos leiden.