Oppositie wil onderzoek naar goedkeuring Uplace | RetailDetail

Oppositie wil onderzoek naar goedkeuring Uplace

Oppositie wil onderzoek naar goedkeuring Uplace

De oppositie in de Vlaamse regering wil dat er een onderzoekscommissie komt, die moet nagaan of er mogelijk sprake is van partijdigheid of belangenvermenging in het dossier rond het gecontesteerde winkelcentrum Uplace Machelen.

Uplace ontkent

Vorige vrijdag werd het licht (nog maar eens) op groen gezet voor de bouw van het winkelcentrum, maar al snel kwam daar heel veel kritiek op van de oppositie. Zij willen nu een parlementaire onderzoekscommissie, die antwoorden moet vinden op twee vragen rond partijdigheid en belangenvermenging.

 

"Wij willen weten of de bevoegde ministers door het brownfieldconvenant werden gedwongen om de nodige vergunningen af te leveren aan Uplace", zegt Hermes Sanctorum van Groen aan De Morgen. Daarnaast wil de oppositie ook weten of de regering in de toekomst dan wel ongebonden zal kunnen oordelen over vergunningen voor het project.

 

Uplace van zijn kant ontkent elke vorm van belangenvermenging en stelt zich vragen bij het opstellen van bepaalde partijen. "Merkwaardig trouwens dat sp.a nu belangenvermenging inroept, terwijl zij zelf de brownfieldconvenant mee hebben ondertekend. De partij heeft ons project vijf keer mee goedgekeurd. Kathleen Van Brempt deed dat zelfs toen ze minister van Mobiliteit was", aldus woordvoerster Laura Van Waeyenberge.

 

De kans dat die onderzoekscommissie er komt is overigens bijzonder klein, aangezien het al vijftien jaar geleden is dat er nog één werd opgericht in Vlaanderen.

Heeft u vragen of opmerkingen? Neem dan gerust contact op met de redactie​


350.000 stuks namaakspeelgoed in beslag genomen

15/03/2018

De Cel Namaak van de FOD Economie heeft vorig jaar 350.000 stuks namaakspeelgoed in beslag genomen tijdens een grootscheepse actie. Dat maakte Kris Peeters bekend naar aanleiding van de tiende verjaardag van de bewuste cel.

Ombudsman voor de Handel lost 85% van de klachten op

15/03/2018

Half mei vorig jaar ging de Ombudsman voor de Handel officieel van start in ons land. Tot en met 31 december kreeg de dienst 541 klachten binnen. Voor 231 daarvan was de Ombudsman bevoegd en in 85% van die klachten kwam er een oplossing uit de bus.

Boeken dicht voor Toys ‘R’ Us

15/03/2018

Het finale einde is nu wel heel dichtbij voor de gewezen speelgoedgrootheid Toys “R” Us. Nadat eerder al de doodsklokken luidden over de 100 Britse winkels, gaan nu ook de meer dan 700 Amerikaanse winkels hun deuren sluiten.

Unilever kiest voor Rotterdam

15/03/2018

Wat al een tijdje in de lucht hing, is nu officieel bevestigd: Unilever vestigt zijn hoofdkantoor in Rotterdam. De raad van bestuur van de voedings- en wasmiddelenreus heeft na bijna een jaar de knoop doorgehakt.

Mechelse Bruul is "mooiste publieke ruimte"

14/03/2018

Mechelen mag zich een jaar lang de thuishaven noemen van de mooiste publieke ruimte in Vlaanderen. De Bruul kreeg twee jaar geleden een volledige make-over die sterk gewaardeerd wordt door inwoners én de Voetgangersbeweging, die de prijs uitreikte.

Torfs en drie andere retailers zijn "Great Place to Work"

14/03/2018

Tussen de 35 bedrijven die zich dit jaar de beste werkplekken van België mogen noemen, zitten verschillende grote retailers. Torfs blijft de lijst onomstootbaar aanvoeren, terwijl Bel&Bo voor het eerst de lijst afsluit. 

Back to top