Oppositie wil onderzoek naar goedkeuring Uplace

Oppositie wil onderzoek naar goedkeuring Uplace

De oppositie in de Vlaamse regering wil dat er een onderzoekscommissie komt, die moet nagaan of er mogelijk sprake is van partijdigheid of belangenvermenging in het dossier rond het gecontesteerde winkelcentrum Uplace Machelen.

Uplace ontkent

Vorige vrijdag werd het licht (nog maar eens) op groen gezet voor de bouw van het winkelcentrum, maar al snel kwam daar heel veel kritiek op van de oppositie. Zij willen nu een parlementaire onderzoekscommissie, die antwoorden moet vinden op twee vragen rond partijdigheid en belangenvermenging.

 

"Wij willen weten of de bevoegde ministers door het brownfieldconvenant werden gedwongen om de nodige vergunningen af te leveren aan Uplace", zegt Hermes Sanctorum van Groen aan De Morgen. Daarnaast wil de oppositie ook weten of de regering in de toekomst dan wel ongebonden zal kunnen oordelen over vergunningen voor het project.

 

Uplace van zijn kant ontkent elke vorm van belangenvermenging en stelt zich vragen bij het opstellen van bepaalde partijen. "Merkwaardig trouwens dat sp.a nu belangenvermenging inroept, terwijl zij zelf de brownfieldconvenant mee hebben ondertekend. De partij heeft ons project vijf keer mee goedgekeurd. Kathleen Van Brempt deed dat zelfs toen ze minister van Mobiliteit was", aldus woordvoerster Laura Van Waeyenberge.

 

De kans dat die onderzoekscommissie er komt is overigens bijzonder klein, aangezien het al vijftien jaar geleden is dat er nog één werd opgericht in Vlaanderen.

Heeft u vragen of opmerkingen? Neem dan gerust contact op met de redactie​


LensOnline beoogt Duitse expansie

22/11/2017

LensGroup uit Kruibeke, dat met LensOnline de Belgische webverkoop van contactlenzen domineert, verovert stilaan ook de Europese markt. Na Nederland, Italië en Spanje laat de contactlenswebshop het oog nu vallen op Duitsland.

Europa zet stop op geoblocking

22/11/2017

Onderhandelaars van het Europees Parlement, de Europese Raad en de Europese Commissie hebben een akkoord bereikt rond het verbieden van geoblocking, waarbij webshops bezoekers uit het buitenland uitsluiten.

Hema wil fors uitbreiden in Duitsland

21/11/2017

Winkelketen Hema heeft grote plannen in Duitsland: de komende drie jaar moeten er minstens zeventig nieuwe vestigingen openen. Momenteel heeft de keten in Duitsland slechts elf winkels. Daarenboven wil Hema shop-in-shops en winkels in treinstations openen.

"Amazon bijna klaar om kassaloze Go te lanceren"

20/11/2017

Volgens sommige bronnen werft Amazon momenteel bouwmanagers en marketeers aan voor zijn Amazon Go-team. Dat wijst er mogelijk op dat de supermarkt zonder personeel nu ook echt in de startblokken staat.

Mark Thomson (Zebra): "De tools voor de toekomst zijn al voorhanden"

17/11/2017

Volgens Mark Thomson, director of retail industry solutions bij Zebra, verandert de retail in de nabije toekomst ingrijpender dan in de voorbije vijftig jaar bij elkaar opgeteld. Tegen 2020 zal de connectiviteit met klanten immers groter zijn dan ooit, wat een uiterst persoonlijke winkelervaring mogelijk maakt. 

Qrf Beste Winkelketen van België en Qrf Webshop Awards: spanning stijgt!

16/11/2017

Op donderdag 23 november is het zover: op die avond worden de winnaars van de ‘Qrf Beste Winkelketen van België’ en ‘Qrf Webshop Awards’ bekendgemaakt tijdens de RetailDetail Night. 

Back to top