Oprichter Free Record Shop overleden

Oprichter Free Record Shop overleden

Oprichter Free Record Shop overleden

De Nederlandse ondernemer Hans Breukhoven is vrijdag overleden op 70-jarige leeftijd. De oprichter van Free Record Shop was al een tijd ziek.

Buitenbeentje in muziekbranche

Breukhoven is overleden in Londen, waar hij de laatste jaren woonde. Hij opende in 1971 zijn eerste platenzaak in Schiedam. De naam Free Record Shop verwees naar het feit dat Breukhoven zijn winkel niet wilde aansluiten bij de toenmalige vakorganisatie van platenverkopers. Daarmee (be)vestigde de ondernemer zijn reputatie van ‘buitenbeentje’ in de muziekbranche. Breukhoven bouwde de keten gestaag uit tot een reus met circa 200 vestigingen in Nederland en België.

 

In 2013 kwam de keten in financiële problemen en een jaar later ging het bedrijf failliet. Enkele jaren tevoren had Breukhoven al een somber beeld geschetst van de sector: “Ik verwacht dat de cd over een aantal jaren hooguit net zo veel verkocht wordt als de lp nu. Jongeren downloaden hun muziek liever, of ze streamen nummers via diensten als Spotify. De gouden tijden zijn wel geweest.”

Heeft u vragen of opmerkingen? Neem dan gerust contact op met de redactie​


Shop for Geek ziet potentieel voor 25 winkels

22/05/2018

Na recente openingen in Aalst en Namen staat de teller al op dertien winkels voor Shop for Geek, de winkelformule voor gadgets en merchandisingartikelen. Dat moeten er snel een 25-tal worden. De retailer pakt nu ook de Franse markt aan.

Eigenaar 3i wil Action toch voor zichzelf houden

22/05/2018

Investeerder 3i wil Action dan toch helemaal houden. Hoewel de eigenaar van de discountketen vorige week liet uitschijnen een koper te zoeken voor een deel van zijn participatie in Action, ontkent 3i dat nu.

Marks & Spencer haalt het mes boven: 100 winkels dicht

22/05/2018

De Britse retailer wil ingrijpend herstructureren. De komende vier jaar moeten niet 60, maar wel 100 Britse winkels de deuren sluiten. “Noodzakelijk om de toekomst veilig te stellen”, klinkt het.

Eigenaar wil af van flink stuk van Action

18/05/2018

De eigenaar van Action, investeringsmaatschappij 3i, wil volgend jaar een deel van de discountketen verkopen. De Britten zouden geïnteresseerden zoeken voor een belang van zo’n 35% van de keten.

Veel minder inbreuken op verbod cashbetalingen

17/05/2018

Vier jaar na de invoering van het verbod om aankopen van meer dan 3.000 euro nog cash te betalen, is het aantal inbreuken fors gedaald. Werden in 2014 nog 435 handelaars betrapt, dan waren dat er in 2016 nog maar 61.

Colruyt Group lanceert betaalfunctie voor Xtra-kaart

16/05/2018

Vanaf 22 mei zullen klanten in de winkels van Colruyt Group kunnen betalen met hun Xtra-klantenkaart. De vertrouwde Colruyt-betaalkaart verdwijnt. Toch wordt de Xtra-kaart geen krediet- of debetkaart.