Oprichter Free Record Shop overleden

Oprichter Free Record Shop overleden

Oprichter Free Record Shop overleden

De Nederlandse ondernemer Hans Breukhoven is vrijdag overleden op 70-jarige leeftijd. De oprichter van Free Record Shop was al een tijd ziek.

Buitenbeentje in muziekbranche

Breukhoven is overleden in Londen, waar hij de laatste jaren woonde. Hij opende in 1971 zijn eerste platenzaak in Schiedam. De naam Free Record Shop verwees naar het feit dat Breukhoven zijn winkel niet wilde aansluiten bij de toenmalige vakorganisatie van platenverkopers. Daarmee (be)vestigde de ondernemer zijn reputatie van ‘buitenbeentje’ in de muziekbranche. Breukhoven bouwde de keten gestaag uit tot een reus met circa 200 vestigingen in Nederland en België.

 

In 2013 kwam de keten in financiële problemen en een jaar later ging het bedrijf failliet. Enkele jaren tevoren had Breukhoven al een somber beeld geschetst van de sector: “Ik verwacht dat de cd over een aantal jaren hooguit net zo veel verkocht wordt als de lp nu. Jongeren downloaden hun muziek liever, of ze streamen nummers via diensten als Spotify. De gouden tijden zijn wel geweest.”

Heeft u vragen of opmerkingen? Neem dan gerust contact op met de redactie​


Retailhub x Living Tomorrow: Nieuwe innovatieworkshops op maat

17/07/2018

Wat worden de megatrends van morgen en hoe ziet je strategie er best uit? Neem een frisse innovatiestart met de workshops van retailhub en Living Tomorrow. Een gezonde mix van plezier, ontspanning en topeducatie op maat van je bedrijf.

Amazon Prime Day zorgt dit jaar voor spektakel en controverse

17/07/2018

Amazon Prime-leden vieren vandaag het jaarlijkse kortingenevenement Prime Day. De controversiële shopfeestdag wordt steeds grootser: Amazon startte het koopfestival met heuse muziekoptredens en ook concurrerende retailers pakken inmiddels met stuntprijzen uit.

Bol.com gaat distributiecentrum verdubbelen

16/07/2018

Minder dan een jaar na de officiële opening barst het distributiecentrum van bol.com in Waalwijk al uit zijn voegen. Begin 2019 beginnen uitbreidingswerken die een verdubbeling van de oppervlakte met zich meebrengen.

Verkoop van pc’s groeit eerste keer in zes jaar

13/07/2018

Voor de eerste keer in zes jaar groeide de verkoop van pc's weer: in het tweede kwartaal van 2018 steeg die met 1,4%. Volgens onderzoekbureaus Gartner en IDC is de omzetstijging voornamelijk te danken aan de groei op zakelijke markten.

Retailhub Inspiration Tour: De ‘customer journey’ wordt heel anders

09/07/2018

Met Retailhub van RetailDetail is Antwerpen een unieke retail-hotspot rijker: professionals beleven er de toekomst van retail in het enige inspiratie-platform van de Benelux met 1250 m² aan innovatieve technologie en megatrends.

Nationale Loterij plant eigen winkelketen

06/07/2018

De Nationale Loterij heeft plannen om een eigen winkelketen te openen en zoekt daarvoor al naar panden in Antwerpen, Gent, Luik en Namen.