Procter & Gamble snoeit helft merken weg | RetailDetail

Procter & Gamble snoeit helft merken weg

Procter & Gamble snoeit helft merken weg

De Amerikaanse producent van consumentenproducten Procter & Gamble gaat zich concentreren op 70 à 80 kernmerken. De overige worden verkocht of stopgezet.

Kernmerken zorgen voor 95 procent winst

In de portefeuille van Procter & Gamble zitten vandaag merken als Ariel, Bonus, Dash, Lenor, Mr. Proper, Swiffer, Head & Shoulders, Pampers, Tampax, Tide, Always, Gilette en Vicks.

 

De kernmerken binnen het portfolio leveren Procter en Gamble echter al 90 procent de omzet en 95 procent van de winst op. De overige merken 5% à 10% staan dus maar voor een fractie van de verkopen en het resultaat.

 

Bedrijf wordt minder complex

Welke producten precies de deur uitmoeten, is nog niet bekend. “Het doel is de merken te houden die belangrijk zijn voor de consument”, zei topman A.G. Lafley. Al sluit hij niet uit dat belangrijke merken in sectoren die minder zwaar wegen voor het concern toch de deur uitgaan. In april verkocht het reeds het grootste deel van zijn tak dierenvoeding.

 

Verwacht wordt dat de rationalisering een tot twee jaar zal duren. Volgens Lafley moet ze ertoe leiden dat de onderneming minder complex wordt.

 

Bescheiden omzetgroei voor nieuw boekjaar

Procter & Gamble realiseerde tijdens zijn laatste boekjaar, dat op 31 juni 2014 afsloot, een omzet van 83,062 miljard dollar, omgerekend 62 miljard euro. Daarop verdiende het bedrijf een operationele winst van 15,288 miljard dollar (11,4 miljard euro).

 

Voor dit boekjaar 2014/2015 gaat het bedrijf uit van een stijging van het verkoopcijfer met een laag eencijferig percentage.

Heeft u vragen of opmerkingen? Neem dan gerust contact op met de redactie​


2017 was recordjaar voor Miko

23/03/2018

De koffie- en kunststoffengroep Miko heeft er naar eigen zeggen een recordjaar opzitten. Zo wist het ondanks een zware vergelijkingsbasis toch een omzetstijging te bewerkstelligen. Ook de winst maakte een kleine groei door.

Aveve noteert na vijf jaar opnieuw groei

23/03/2018

Aveve mag dan een vinger in de pap hebben in zowat elke schakel van de landbouwketen, toch stagneerde de groei van de Belgische land- en tuinbouwgroep tussen 2012 en 2016. Het voorbije jaar kon topman Eric Lauwers het tij keren met een groei van 4%.

Blokker krikt online ambities verder op

22/03/2018

Blokker zet zijn interne herstructurering voort, ditmaal met de integratie van Nextail en de verhuis van het Blokker-hoofdkantoor naar Amsterdam Zuidoost. Daarmee hoopt de winkelketen vooral zijn online groei een sterke impuls te geven.

CEO Peter Somers wil RetailDetail naar een hoger niveau tillen

22/03/2018

Sinds januari 2018 heeft RetailDetail een nieuwe CEO. Peter Somers, e-commerceondernemer en voormalig directielid van bpost, koestert grote groeiambities voor het bedrijf.

“Protectionisme maakt iedereen armer” (Christian Verschueren, EuroCommerce)

22/03/2018

Handelsoorlogen en discriminatie binnen de eenheidsmarkt vergroten de druk op retailers in Europa. Algemeen directeur Christian Verschueren van EuroCommerce maakt zich zorgen, maar blikt vol vertrouwen vooruit.

Komt er een Metro/Makro Cash & Carry in Charleroi?

21/03/2018

De Metro-groep zou interesse hebben in de oude groentenhal van Charleroi als locatie voor een nieuwe vestiging. Met de komst van een Metro voor professionals zou ook de aantrekkingskracht van de site, thuishaven van 35 concessiehouders, verhogen.

Back to top