Recupel lanceert grote campagne rond Recyclepunten

Recupel lanceert grote campagne rond Recyclepunten

Recupel heeft een grote campagne op poten gezet om het aantal Recyclepunten in België op te drijven. Dat zijn kant-en-klare oplossingen om kleine elektroapparaten, lampen en batterijen in te zamelen.

1.500 punten tegen eind 2015

Recupel zorgt bij de inzamelpunten voor de volledige afhandeling: zowel de administratieve rompslomp, het ophalen van volle units en het plaatsen van nieuwe units. Voor retailers die dergelijke punten plaatsen, is alles volledig gratis. Recupel wil het aantal inzamelpunten nu stevig opdrijven en mikt op een totaal van 1.500 Recyclepunten tegen het einde van het jaar. Het wil zo de hoeveelheid ingezamelde elektro vergroten.

 

"Mensen laten vaak oude toestellen thuis slingeren, ook al weten ze dat ze die nooit meer gebruiken of dat ze stuk zijn. De nabijheid en het gebruiksgemak van een RecyclePunt verlagen de drempel: als klanten zien dat de winkel waar ze geregeld komen een RecyclePunt is, zijn ze sneller geneigd om de stap naar inzamelen te zetten", stelt het bedrijf.

 

Uit een onderzoek van GfK blijkt trouwens dat de aanwezigheid van een Recyclepunt in een winkel het aantal bezoekers kan opdrijven: de helft van de winkelbezoekers zegt liever boodschappen te doen in een winkel mét een Recyclepunt.

Heeft u vragen of opmerkingen? Neem dan gerust contact op met de redactie​


Lees het nieuwe RetailDetail Magazine online

13/12/2017

Ja, er staat bekend volk op de cover van de decembereditie van RetailDetail Magazine, naar aanleiding van onze boeklancering. Maar blader vooral verder, want dit nummer staat ook boordevol boeiende interviews met grote namen uit de retailwereld.  

Colruyt Group: omzet stijgt, winst daalt

12/12/2017

De toegenomen promotiedruk op de Belgische foodretailmarkt weegt op de resultaten van Colruyt Group, zo blijkt uit de halfjaarcijfers. Met de concurrentiepositie van de retailer is niets mis, maar de marges krimpen.

De toekomst van het winkelen: waar iedereen retailer is

12/12/2017

Waarom gingen Mexx en vele anderen ten onder, wat bezielt Amazon en kunnen kleine handelaars morgen nog overleven? RetailDetails eigen Jorg Snoeck en Pauline Neerman leggen het uit in hun eerste boek The Future of Shopping: Waar iedereen retailer is.

Nieuwe CEO moet Fiets! volgende fase inleiden

12/12/2017

Fietsenketen Fiets! heeft een nieuwe CEO, die de keten terug op het juiste spoor moet zetten na een moeilijk jaar waarin oprichter Hendrik Winkelmans meer naar de achtergrond verdween.

De pioniersrol van merchandisingketen Shop For Geek

11/12/2017

Een mok van Game of Thrones, een paraplu van Harry Potter, een T-shirt van Assassin’s Creed? Die vind je bij Shop For Geek, de eerste Belgische winkelketen voor merchandisingartikelen. De franchiseformule opende al tien winkels en heeft ambitie. 

Stockpots heeft al meer dan 100 opslagplaatsen in de aanbieding

11/12/2017

Enkele maanden na de lancering hebben al meer dan 100 warenhuizen zich aangesloten bij Stockspots, het online platform waar bedrijven op een eenvoudige manier tijdelijk ruimte kunnen huren.

Back to top