Retailing in tijden van verandering op laatste Vlerick Retail Platform 2015

Retailing in tijden van verandering op laatste Vlerick Retail Platform 2015

De retailwereld is volop in verandering. Hoe ga je daar als retailer mee om? Op 24 november stelt het laatste Vlerick Retail Platform van 2015 de vraag aan Proximus en Brantano.

 

Welke koers voor Brantano?

Retailing in tijden van verandering, het is een thema waar de sprekers op het Vlerick Retail Platform van 24 november maar al te goed over kunnen meepraten. Zelf staan ze immers midden in die verandering.


Zo moet Peter De Smedt, Format Director van Brantano in België en Luxemburg, de schoenenformule de juiste koers uitsturen, zeker gezien de woelige wateren waarin moederbedrijf Macintosh Retail Group de laatste jaren verkeert.


De groep wil meer gaan inzetten op omnichannel en ook de rentabiliteit verbeteren. Hoe vertaalt zich dit echter voor Brantano? Houdt het vast aan zijn discountimago en baanwinkel-concept of verkent het ook nieuwe horizonten?

 

Proximus-winkels als onderdeel omnichannelstrategie

Geert Van den Abeele, Head of Consumer Direct Sales bij Proximus, heeft dan weer de opdracht om de transitie van Belgacom naar Proximus, en de vernieuwde strategie die daarbij hoort, ook door te voeren in de eigen winkels van het telecombedrijf.


Zijn missie: de Proximus-retailketen omvormen tot een vast en toekomstgericht onderdeel van de omnichannelstrategie van het bedrijf. Pijlers zijn daarin onder meer de visibiliteit en infrastuur van de winkels, maar ook zaken als de klanteninteractie komen aan bod.

 

Wil je er zelf bij zijn? RetailDetail mag vier gratis tickets voor het Vlerick Retail Platform van dinsdag 24/11 weggeven. Mail om kans te maken voor woensdag 18 november om 15u naar pauline.neerman@redactie.retaildetail.be.

Heeft u vragen of opmerkingen? Neem dan gerust contact op met de redactie​


"Amazon bijna klaar om kassaloze Go te lanceren"

20/11/2017

Volgens sommige bronnen werft Amazon momenteel bouwmanagers en marketeers aan voor zijn Amazon Go-team. Dat wijst er mogelijk op dat de supermarkt zonder personeel nu ook echt in de startblokken staat.

Mark Thomson (Zebra): "De tools voor de toekomst zijn al voorhanden"

17/11/2017

Volgens Mark Thomson, Director of Retail Industry Solutions bij Zebra, verandert de retail in de nabije toekomst ingrijpender dan in de voorbije vijftig jaar bij elkaar opgeteld.

Qrf Beste Winkelketen van België en Qrf Webshop Awards: spanning stijgt!

16/11/2017

Op donderdag 23 november is het zover: op die avond worden de winnaars van de ‘Qrf Beste Winkelketen van België’ en ‘Qrf Webshop Awards’ bekendgemaakt tijdens de RetailDetail Night. 

Omzet 100 grootste webshops in België stijgt 13,5%

16/11/2017

De omzet van de top 100 webshops in België is van 3,7 miljard euro toegenomen naar 4,2 miljard euro, een stijging met 13,5%. Vooral voedingsmiddelen en huishoudelijke artikelen gaan vlotter over de digitale toonbank.

Supermarkten aan de ketting in regio Turnhout

16/11/2017

Grootwarenhuizen kunnen niet langer uitbreiden of nieuwe filialen openen in de stadsregio Turnhout. De maatregel moet de lokale handel in Turnhout, Vosselaar, Beerse en Oud-Turnhout een duwtje in de rug geven.

Topman Horeca Vlaanderen nieuwe baas Unizo

16/11/2017

Als de raad van bestuur van Unizo op 7 december het licht op groen zet, wordt Danny Van Assche de opvolger van Karel Van Eetvelt als topman bij ondernemersorganisatie. Voor de 45-jarige Van Assche zou dat een terugkeer naar de roots zijn.

Back to top