Retailing in tijden van verandering op laatste Vlerick Retail Platform 2015 | RetailDetail

Retailing in tijden van verandering op laatste Vlerick Retail Platform 2015

Retailing in tijden van verandering op laatste Vlerick Retail Platform 2015

De retailwereld is volop in verandering. Hoe ga je daar als retailer mee om? Op 24 november stelt het laatste Vlerick Retail Platform van 2015 de vraag aan Proximus en Brantano.

 

Welke koers voor Brantano?

Retailing in tijden van verandering, het is een thema waar de sprekers op het Vlerick Retail Platform van 24 november maar al te goed over kunnen meepraten. Zelf staan ze immers midden in die verandering.


Zo moet Peter De Smedt, Format Director van Brantano in België en Luxemburg, de schoenenformule de juiste koers uitsturen, zeker gezien de woelige wateren waarin moederbedrijf Macintosh Retail Group de laatste jaren verkeert.


De groep wil meer gaan inzetten op omnichannel en ook de rentabiliteit verbeteren. Hoe vertaalt zich dit echter voor Brantano? Houdt het vast aan zijn discountimago en baanwinkel-concept of verkent het ook nieuwe horizonten?

 

Proximus-winkels als onderdeel omnichannelstrategie

Geert Van den Abeele, Head of Consumer Direct Sales bij Proximus, heeft dan weer de opdracht om de transitie van Belgacom naar Proximus, en de vernieuwde strategie die daarbij hoort, ook door te voeren in de eigen winkels van het telecombedrijf.


Zijn missie: de Proximus-retailketen omvormen tot een vast en toekomstgericht onderdeel van de omnichannelstrategie van het bedrijf. Pijlers zijn daarin onder meer de visibiliteit en infrastuur van de winkels, maar ook zaken als de klanteninteractie komen aan bod.

 

Wil je er zelf bij zijn? RetailDetail mag vier gratis tickets voor het Vlerick Retail Platform van dinsdag 24/11 weggeven. Mail om kans te maken voor woensdag 18 november om 15u naar pauline.neerman@redactie.retaildetail.be.

Heeft u vragen of opmerkingen? Neem dan gerust contact op met de redactie​


Aveve noteert na vijf jaar opnieuw groei

23/03/2018

Aveve mag dan een vinger in de pap hebben in zowat elke schakel van de landbouwketen, toch stagneerde de groei van de Belgische land- en tuinbouwgroep tussen 2012 en 2016. Het voorbije jaar kon topman Eric Lauwers het tij keren met een groei van 4%.

Blokker krikt online ambities verder op

22/03/2018

Blokker zet zijn interne herstructurering voort, ditmaal met de integratie van Nextail en de verhuis van het Blokker-hoofdkantoor naar Amsterdam Zuidoost. Daarmee hoopt de winkelketen vooral zijn online groei een sterke impuls te geven.

CEO Peter Somers wil RetailDetail naar een hoger niveau tillen

22/03/2018

Sinds januari 2018 heeft RetailDetail een nieuwe CEO. Peter Somers, e-commerceondernemer en voormalig directielid van bpost, koestert grote groeiambities voor het bedrijf.

“Protectionisme maakt iedereen armer” (Christian Verschueren, EuroCommerce)

22/03/2018

Handelsoorlogen en discriminatie binnen de eenheidsmarkt vergroten de druk op retailers in Europa. Algemeen directeur Christian Verschueren van EuroCommerce maakt zich zorgen, maar blikt vol vertrouwen vooruit.

Komt er een Metro/Makro Cash & Carry in Charleroi?

21/03/2018

De Metro-groep zou interesse hebben in de oude groentenhal van Charleroi als locatie voor een nieuwe vestiging. Met de komst van een Metro voor professionals zou ook de aantrekkingskracht van de site, thuishaven van 35 concessiehouders, verhogen.

Omzet e-commerce vorig jaar over 10 miljard euro

21/03/2018

E-commerce zit in de lift, ook in België. Toch is er nog erg veel groeipotentieel online: dat is de belangrijkste conclusie van BeCommerce, dat in zijn Market Monitor 2017 een online omzet van 10,05 miljard euro noteert voor België.

Back to top