Ring Shopping Kortrijk Noord beloont trouwe bezoekers | RetailDetail

Ring Shopping Kortrijk Noord beloont trouwe bezoekers

Ring Shopping Kortrijk Noord beloont trouwe bezoekers

Handelaars die trouwe klanten belonen, dat kennen we al lang. Maar een shoppingcenter dat trouwe bezoekers beloont, dat bestaat tot nu toe enkel in het buitenland. Vanaf 2016 introduceert Ring Shopping Noord die innovatie ook in ons land.

Belgische primeur

Vanaf 2016 kan al wie een bezoekje brengt aan Ring Shopping Kortrijk Noord en een specifieke app op zijn smartphone heeft geïnstalleerd, punten sparen voor een giftcard van 15 euro, te verzilveren bij een van de handelaars in het winkelcentrum. Op die manier wil eigenaar Wereldhave trouwe bezoekers belonen.

 

"Aan elke ingang van het winkelcentrum wordt een apparaatje geplaatst dat registreert wie er binnenkomt", zegt Vincent Leclercq, marketingmanager van Wereldhave, in de Krant van West-Vlaanderen. "Wie de app heeft staan op de smartphone krijgt automatisch één punt. Wie daarenboven naar de infobalie gaat, krijgt een tweede punt. Er kunnen doorheen het jaar ook speciale acties plaatsvinden, waarbij bezoekers hun puntenaantal serieus kunnen aandikken."

 

Ring Shopping Kortrijk Noord heeft met dit systeem naar eigen zeggen "een nationale primeur te pakken. Een dergelijk systeem voor trouwe klanten bestaat al een aantal jaar in bijvoorbeeld de VS, maar in België nog niet", aldus Vincent Leclercq. Meteen het bewijs dat het winkelcentrum, dat vorige maand zijn 42ste verjaardag vierde, volop meegaat met zijn tijd.

Heeft u vragen of opmerkingen? Neem dan gerust contact op met de redactie​


Fox & Cie opent 17e speelgoedwinkel in Doornik

21/06/2018

De Waalse speelgoedketen Fox & Cie heeft haar zeventiende vestiging geopend in het Doornikse winkelcentrum Les Bastions. "Welke crisis in de speelgoedmarkt?", vraagt de keten zich af.

Tom&Co heeft 100 Franse locaties op het oog

21/06/2018

De Belgische dierenspeciaalzaak Tom&Co zet zijn opmars verder op de Franse markt. Zopas opende de 25ste winkel in Nantes, volgens een nieuw concept. Dit jaar zullen er nog zeven vestigingen volgen bij onze zuiderburen.

Frankrijk plant taks op e-commerce

21/06/2018

Online bestellingen zouden duurder kunnen worden voor Franse consumenten: een nieuw wetsvoorstel voorziet een taks van 1 tot 2% op de verkoopprijs, in functie van de afstand die een product heeft afgelegd.

Speelgoedketen La Grande Récré geeft België op

20/06/2018

De Franse retailer La Grande Récré ondervindt zware financiële problemen en wil zich concentreren op de thuismarkt. De Belgische tak legt volgende maandag de boeken neer: 16 winkels sluiten, 95 jobs gaan verloren.

Naar efficiënte en gelukkige retailmedewerkers

19/06/2018

In België worden de kosten van arbeidsongeschiktheid door burn-out geschat op 7,96 miljard euro. Retailers ontsnappen er niet aan. Ondernemers Fabian Jeanmart en Hendrik Deroo van Clarity Upgrades zien heil in nieuwe managementmodellen.

Google investeert 550 miljoen dollar in JD.com

18/06/2018

Niemand wil de trein missen in de snel groeiende Aziatische markt. Ook Google heeft dat begrepen: de Amerikanen nemen een participatie in JD.com, de grote concurrent van Alibaba.