Ring Shopping Kortrijk Noord beloont trouwe bezoekers

Ring Shopping Kortrijk Noord beloont trouwe bezoekers

Handelaars die trouwe klanten belonen, dat kennen we al lang. Maar een shoppingcenter dat trouwe bezoekers beloont, dat bestaat tot nu toe enkel in het buitenland. Vanaf 2016 introduceert Ring Shopping Noord die innovatie ook in ons land.

Belgische primeur

Vanaf 2016 kan al wie een bezoekje brengt aan Ring Shopping Kortrijk Noord en een specifieke app op zijn smartphone heeft geïnstalleerd, punten sparen voor een giftcard van 15 euro, te verzilveren bij een van de handelaars in het winkelcentrum. Op die manier wil eigenaar Wereldhave trouwe bezoekers belonen.

 

"Aan elke ingang van het winkelcentrum wordt een apparaatje geplaatst dat registreert wie er binnenkomt", zegt Vincent Leclercq, marketingmanager van Wereldhave, in de Krant van West-Vlaanderen. "Wie de app heeft staan op de smartphone krijgt automatisch één punt. Wie daarenboven naar de infobalie gaat, krijgt een tweede punt. Er kunnen doorheen het jaar ook speciale acties plaatsvinden, waarbij bezoekers hun puntenaantal serieus kunnen aandikken."

 

Ring Shopping Kortrijk Noord heeft met dit systeem naar eigen zeggen "een nationale primeur te pakken. Een dergelijk systeem voor trouwe klanten bestaat al een aantal jaar in bijvoorbeeld de VS, maar in België nog niet", aldus Vincent Leclercq. Meteen het bewijs dat het winkelcentrum, dat vorige maand zijn 42ste verjaardag vierde, volop meegaat met zijn tijd.

Heeft u vragen of opmerkingen? Neem dan gerust contact op met de redactie​


Dit zijn de populairste webshops in België

18/01/2018

Nieuwe cijfers brengen de favoriete webwinkels in kaart van de Belgische internetgebruikers in 2017. Amazon domineert, maar naast de grote internationale spelers zijn ook de tweedehandssites opvallend populair.  

LensGroup neemt twee Duitse webwinkels over

18/01/2018

Het Belgische LensGroup, moederbedrijf van online lenzenverkoper LensOnline, heeft twee Duitse webwinkels overgenomen. Het betreedt zo voor de eerste keer de Duitse markt, het vijfde Europese land voor de groep.

Wint jouw bedrijf de bpost Omnichannel Award 2018?

18/01/2018

Welke retailer volgt in 2018 Juttu op als winnaar van de bpost Omnichannel Award? Kandidaten kunnen zich nu aanmelden. De award wordt uitgereikt tijdens het Omnichannel Congress op 1 maart.

"Vijfde van alle aankopen wordt gedaan via digitale spraakassistenten”

17/01/2018

Kopen via spraakassistenten zoals Siri of Amazon Alexa wordt heel groot, meent Capgemini. Al 35% van de consumenten zou aan zogeheten ‘conversational commerce’ doen: kopen of bestellen via zo’n digitale spraakassistent.

Britse supermarktketen Iceland geeft plastic de zak

17/01/2018

De Britse diepvriesketen Iceland schrapt als eerste supermarktketen alle plasticverpakkingen van zijn huismerken. Tegen 2023 moeten alle 1400 huismerkproducten verpakt worden in een duurzamer alternatief voor plastic, zoals karton en papier.

Wibra weet weer wat winst is

17/01/2018

Budgetketen Wibra heeft in 2016 opnieuw winst weten te maken, nadat het de voorbije jaren vooral verliezen had moeten slikken. De omzet blijft wel in dalende lijn en voorlopig lijkt het er niet op dat die trend gaat keren.

Back to top