Ring Shopping Kortrijk Noord beloont trouwe bezoekers | RetailDetail

Ring Shopping Kortrijk Noord beloont trouwe bezoekers

Ring Shopping Kortrijk Noord beloont trouwe bezoekers

Handelaars die trouwe klanten belonen, dat kennen we al lang. Maar een shoppingcenter dat trouwe bezoekers beloont, dat bestaat tot nu toe enkel in het buitenland. Vanaf 2016 introduceert Ring Shopping Noord die innovatie ook in ons land.

Belgische primeur

Vanaf 2016 kan al wie een bezoekje brengt aan Ring Shopping Kortrijk Noord en een specifieke app op zijn smartphone heeft geïnstalleerd, punten sparen voor een giftcard van 15 euro, te verzilveren bij een van de handelaars in het winkelcentrum. Op die manier wil eigenaar Wereldhave trouwe bezoekers belonen.

 

"Aan elke ingang van het winkelcentrum wordt een apparaatje geplaatst dat registreert wie er binnenkomt", zegt Vincent Leclercq, marketingmanager van Wereldhave, in de Krant van West-Vlaanderen. "Wie de app heeft staan op de smartphone krijgt automatisch één punt. Wie daarenboven naar de infobalie gaat, krijgt een tweede punt. Er kunnen doorheen het jaar ook speciale acties plaatsvinden, waarbij bezoekers hun puntenaantal serieus kunnen aandikken."

 

Ring Shopping Kortrijk Noord heeft met dit systeem naar eigen zeggen "een nationale primeur te pakken. Een dergelijk systeem voor trouwe klanten bestaat al een aantal jaar in bijvoorbeeld de VS, maar in België nog niet", aldus Vincent Leclercq. Meteen het bewijs dat het winkelcentrum, dat vorige maand zijn 42ste verjaardag vierde, volop meegaat met zijn tijd.

Heeft u vragen of opmerkingen? Neem dan gerust contact op met de redactie​


Omzet e-commerce vorig jaar over 10 miljard euro

21/03/2018

E-commerce zit in de lift, ook in België. Toch is er nog erg veel groeipotentieel online: dat is de belangrijkste conclusie van BeCommerce, dat in zijn Market Monitor 2017 een online omzet van 10,05 miljard euro noteert voor België.

Claire’s vraagt faillissement aan

21/03/2018

De Amerikaanse keten Claire’s heeft nu ook officieel het faillissement aangevraagd. Het gaat daarbij wel enkel over de Amerikaanse tak van het bedrijf.

Amazon zoekt extra besparingen bij producenten

21/03/2018

Amazon wil besparen en gaat daarom producenten sneller logistieke kosten aanrekenen. Tot nu toe nam de Amerikaanse online retailer die kosten vaak op zich, maar dat blijkt niet langer rendabel.

Lidl België kiest voor duurzame plastic zakjes

21/03/2018

Lidl België wil de afvalberg verkleinen door alvast zijn niet-duurzame plastic zakjes uit de wereld te bannen. De maatregel past in een ruimere strategie, waarmee Lidl tegen 2025 minstens 20% minder plastics hoopt te verbruiken.

Amazon zet zinnen op winkels Toys ‘R’ Us

20/03/2018

Amazon zou interesse hebben in verschillende winkels van Toys ‘R’ Us. Sommige locaties en panden van de failliete Amerikaanse speelgoedketen zou Amazon willen gebruiken voor eigen retailconcepten.

Het einde van de retailmedewerker

20/03/2018

Voor het eerst kunnen we met zekerheid stellen dat de toekomst van werk echt bepaald wordt door futuristische evenementen. Mensen zullen net zo veelzijdig moeten worden als AI-technologieën en blockchain-applicaties. Ben je klaar?

Back to top