Sports Direct zet recordresultaten neer | RetailDetail

Sports Direct zet recordresultaten neer

Sports Direct zet recordresultaten neer

De Britse sportketen Sports Direct heeft zijn omzet in het afgelopen boekjaar met 23,8% kunnen optrekken tot 2,706 miljard pond (3,4 miljard euro). De brutowinst dikte 15,6% aan tot 239,5 miljoen pond of 303 miljoen euro.

Online verkopen worden belangrijker

De recordresultaten waren te danken aan de sterke prestatie van de Britse winkels, de contributie van overnames in Oostenrijk (EAG) en de Baltische regio (SIG) en goede online verkopen. In dit laatste kanaal dikte de omzet met 26,8% aan. De webverkopen staan nu al voor 17,1% van het globale verkoopcijfer.

 

Sports Direct kwam de voorbije weken in het nieuws door een conflict met topleverancier Adidas, die weigerde om shirts te leveren van deteams die het sponsorde op het WK voetbal (waaronder Duitsland, Spanje, Argentinië en Colombia) “omdat “de producten niet goed werden gepresenteerd door de keten.” Intussen is er wel een oplossing en is het conflict bijgelegd.

 

Winsten gaan naar overnames en personeel

Een ander heikel thema in de voorbije periode was de goedkeuring van een bonusplan voor het personeel. Sports Direct wil zijn kaderleden immers genereus laten participeren in de winst als bepaalde doelstellingen worden bereikt. Het nieuwe plan loopt tot 2019 en is goed voor 200 miljoen pond of omgerekend 253 miljoen euro. Topman Mike Ashley, die bijna 60% van de keten controleert, liet echter weten af te zien van zijn recht om hierin te delen.

 

Sports Direct gaat zijn aandeelhouders trouwens geen dividend uitbetalen: de keten wil zijn winsten reserveren voor nieuwe overnames. Hoewel Sports Direct intussen actief is in 19 landen, waaronder België en Frankrijk, ligt het zwaartepunt momenteel nog altijd op het Verenigd Koninkrijk, waar Sports Direct 400 van zijn meer dan 600 winkels heeft.

Heeft u vragen of opmerkingen? Neem dan gerust contact op met de redactie​


Omzet e-commerce vorig jaar over 10 miljard euro

21/03/2018

E-commerce zit in de lift, ook in België. Toch is er nog erg veel groeipotentieel online: dat is de belangrijkste conclusie van BeCommerce, dat in zijn Market Monitor 2017 een online omzet van 10,05 miljard euro noteert voor België.

Claire’s vraagt faillissement aan

21/03/2018

De Amerikaanse keten Claire’s heeft nu ook officieel het faillissement aangevraagd. Het gaat daarbij wel enkel over de Amerikaanse tak van het bedrijf.

Amazon zoekt extra besparingen bij producenten

21/03/2018

Amazon wil besparen en gaat daarom producenten sneller logistieke kosten aanrekenen. Tot nu toe nam de Amerikaanse online retailer die kosten vaak op zich, maar dat blijkt niet langer rendabel.

Lidl België kiest voor duurzame plastic zakjes

21/03/2018

Lidl België wil de afvalberg verkleinen door alvast zijn niet-duurzame plastic zakjes uit de wereld te bannen. De maatregel past in een ruimere strategie, waarmee Lidl tegen 2025 minstens 20% minder plastics hoopt te verbruiken.

Amazon zet zinnen op winkels Toys ‘R’ Us

20/03/2018

Amazon zou interesse hebben in verschillende winkels van Toys ‘R’ Us. Sommige locaties en panden van de failliete Amerikaanse speelgoedketen zou Amazon willen gebruiken voor eigen retailconcepten.

Het einde van de retailmedewerker

20/03/2018

Voor het eerst kunnen we met zekerheid stellen dat de toekomst van werk echt bepaald wordt door futuristische evenementen. Mensen zullen net zo veelzijdig moeten worden als AI-technologieën en blockchain-applicaties. Ben je klaar?

Back to top