Standaard Boekhandel opent nieuwe Club-winkel in Luik | RetailDetail

Standaard Boekhandel opent nieuwe Club-winkel in Luik

Standaard Boekhandel opent nieuwe Club-winkel in Luik

Standaard Boekhandel gaat fors investeren in de boek- en papierwarenwinkels van Club. Volgende week al opent er in Luik zelfs al een nieuwe winkel de deuren.

Expansie in Wallonië en Brussel

Standaard Boekhandel, de boekenketen die eerder dit jaar branchegenoot Club overnam en die keten volledig stopzet ten Noorden van de taalgrens, gaat wel volop inzetten op de ontwikkeling van zijn nieuwe dochter in Wallonië en Brussel.

 

Volgende week al opent een eerste nieuwe Club-winkel in de Rue Cathédrale in Luik. De keten is er al aanwezig in de winkelcentra Mediacité (foto) en Belle Ile, en in de naburige gemeenten Awans-Hognoul en Hoei.

 

"In Vlaanderen blijven we enkel actief met Standaard Boekhandel, maar in Franstalig België focussen we volledig op Club. Achttien van de overgenomen winkels bevinden zich in Wallonië, tien in Brussel. Al deze winkels blijven open", aldus CEO Geert Schotte.

 

"We willen in Franstalig België een behoorlijke expansie realiseren door investeringen in nieuwe winkels, in ICT-ontwikkeling, in harmonisering van logo's en concepten en dergelijke." Concrete cijfers wil de CEO echter niet geven.

 

Club wordt Standaard in Gent?

Begin deze week raakte bekend dat Standaard Boekhandel de Club-vestigingen in Gent en Leuven sluit. Daar zijn momenteel 19 personeelsleden actief, waarvan sommigen de overstap willen maken naar Standaard Boekhandel. "Omdat we altijd vacatures hebben, zal het geen probleem zijn voor hen een nieuwe job te vinden", maakt de CEO zich sterk.

 

Wat er met de huurpanden in Gent en Leuven moet gebeuren, is nog niet helemaal duidelijk. "In Gent wordt overwogen om een Standaard Boekhandel te verhuizen naar de Club-vestiging." Standaard Boekhandel heeft in Gent drie algemene boekhandels (Kouter, Zuid Shopping en Sint-Baafs) en twee studentenboekhandels.

 

In Leuven heeft de groep een algemene boekhandel in de Diestsestraat en een wetenschappelijke boekhandel in de Naamsestraat. "In Leuven zal er in het betrokken Club-pand zeker geen nieuwe Standaard Boekhandel worden ondergebracht: daar bekijken we wat de mogelijkheden zijn", klinkt het nog.

Heeft u vragen of opmerkingen? Neem dan gerust contact op met de redactie​


Dieprood Galeria Kaufhof (en Inno) vestigt alle hoop op fusie

20/07/2018

Galeria Kaufhof (waar ook Galeria Inno toe behoort) zit diep in de rode cijfers: het verlies zou er oplopen tot zo'n 30 miljoen euro. Een fusie tussen Karstadt en Galeria Kaufhof moet volgens eigenaar Hudson's Bay heil brengen.

Een mooiere en energiezuinigere winkel zonder investering

18/07/2018

(publireportage) Wilt u al uw winkelfilialen voorzien van LED-verlichting? Maar ziet u op tegen het gedoe, om van de forse investering nog maar te zwijgen? Maxeda kiest daarom voor Light as a Service voor hun Brico en Praxis winkels en bespaart tot wel 70% aan energie.

Walmart en Microsoft bundelen krachten tegen Amazon

18/07/2018

Walmart is de grootste retailconcurrent van Amazon en Microsoft is de belangrijkste rivaal voor Amazons clouddiensten. Beide bedrijven proberen de internetreus nu wat meer tegenwind te geven met een strategisch partnerschap voor vijf jaar.

Retailhub x Living Tomorrow: Nieuwe innovatieworkshops op maat

17/07/2018

Wat worden de megatrends van morgen en hoe ziet je strategie er best uit? Neem een frisse innovatiestart met de workshops van retailhub en Living Tomorrow: een gezonde mix van plezier, ontspanning en topeducatie op maat van je bedrijf.

Amazon Prime Day zorgt dit jaar voor spektakel en controverse

17/07/2018

Amazon Prime-leden vieren vandaag het jaarlijkse kortingenevenement Prime Day. De controversiële shopfeestdag wordt steeds grootser: Amazon startte het koopfestival met heuse muziekoptredens en ook concurrerende retailers pakken inmiddels met stuntprijzen uit.

Bol.com gaat distributiecentrum verdubbelen

16/07/2018

Minder dan een jaar na de officiële opening barst het distributiecentrum van bol.com in Waalwijk al uit zijn voegen. Begin 2019 beginnen uitbreidingswerken die een verdubbeling van de oppervlakte met zich meebrengen.