Standaard Boekhandel opent nieuwe Club-winkel in Luik

Standaard Boekhandel opent nieuwe Club-winkel in Luik

Standaard Boekhandel gaat fors investeren in de boek- en papierwarenwinkels van Club. Volgende week al opent er in Luik zelfs al een nieuwe winkel de deuren.

Expansie in Wallonië en Brussel

Standaard Boekhandel, de boekenketen die eerder dit jaar branchegenoot Club overnam en die keten volledig stopzet ten Noorden van de taalgrens, gaat wel volop inzetten op de ontwikkeling van zijn nieuwe dochter in Wallonië en Brussel.

 

Volgende week al opent een eerste nieuwe Club-winkel in de Rue Cathédrale in Luik. De keten is er al aanwezig in de winkelcentra Mediacité (foto) en Belle Ile, en in de naburige gemeenten Awans-Hognoul en Hoei.

 

"In Vlaanderen blijven we enkel actief met Standaard Boekhandel, maar in Franstalig België focussen we volledig op Club. Achttien van de overgenomen winkels bevinden zich in Wallonië, tien in Brussel. Al deze winkels blijven open", aldus CEO Geert Schotte.

 

"We willen in Franstalig België een behoorlijke expansie realiseren door investeringen in nieuwe winkels, in ICT-ontwikkeling, in harmonisering van logo's en concepten en dergelijke." Concrete cijfers wil de CEO echter niet geven.

 

Club wordt Standaard in Gent?

Begin deze week raakte bekend dat Standaard Boekhandel de Club-vestigingen in Gent en Leuven sluit. Daar zijn momenteel 19 personeelsleden actief, waarvan sommigen de overstap willen maken naar Standaard Boekhandel. "Omdat we altijd vacatures hebben, zal het geen probleem zijn voor hen een nieuwe job te vinden", maakt de CEO zich sterk.

 

Wat er met de huurpanden in Gent en Leuven moet gebeuren, is nog niet helemaal duidelijk. "In Gent wordt overwogen om een Standaard Boekhandel te verhuizen naar de Club-vestiging." Standaard Boekhandel heeft in Gent drie algemene boekhandels (Kouter, Zuid Shopping en Sint-Baafs) en twee studentenboekhandels.

 

In Leuven heeft de groep een algemene boekhandel in de Diestsestraat en een wetenschappelijke boekhandel in de Naamsestraat. "In Leuven zal er in het betrokken Club-pand zeker geen nieuwe Standaard Boekhandel worden ondergebracht: daar bekijken we wat de mogelijkheden zijn", klinkt het nog.

Heeft u vragen of opmerkingen? Neem dan gerust contact op met de redactie​


De pioniersrol van merchandisingketen Shop For Geek

11/12/2017

Een mok van Game of Thrones, een paraplu van Harry Potter, een T-shirt van Assassin’s Creed? Die vind je bij Shop For Geek, de eerste Belgische winkelketen voor merchandisingartikelen. De franchiseformule opende al tien winkels en heeft ambitie. 

Stockpots heeft al meer dan 100 opslagplaatsen in de aanbieding

11/12/2017

Enkele maanden na de lancering hebben al meer dan 100 warenhuizen zich aangesloten bij Stockspots, het online platform waar bedrijven op een eenvoudige manier tijdelijk ruimte kunnen huren.

Vijf nieuwe winkels voor A12 Shopping

08/12/2017

In het winkelgebied A12 Shopping, langs de Boomsesteenweg in Schelle, openen de komende weken vijf nieuwe winkels. Ze vervoegen er onder andere Decathlon, dat al langer aanwezig is op het winkelgebied.

Belg interim-topman bij speelgoedketen Intertoys

07/12/2017

Stefaan Vansteenkiste is de nieuwe topman bij speelgoedketen Intertoys. Die aanstelling gebeurt in het kader van de overname van Intertoys door Alteri eerder deze week. Vansteenkiste zal het bedrijf nu leiden tot er een permanente CEO is gevonden. 

Hema maakt eindelijk weer winst

07/12/2017

Hema weet weer wat winst is: nadat het de voorbije kwartalen het nettoverlies al had kunnen drukken, is de Nederlandse keten er in het derde kwartaal in geslaagd om voor het eerst sinds lang een nettowinst op te tekenen.

Winkeldiefstallen pieken na zonsondergang

07/12/2017

Tijdens de ‘donkere’ maanden november tot maart ligt het aantal winkeldiefstallen bij valavond gemiddeld 13% hoger dan in de maanden waarin het zomeruur nog geldt. Handelaars vragen dan ook meer politie in de winkelstraat en een snelle invoering van de ‘winkeldiefstalboete’ naar Nederlands voorbeeld.

Back to top