Standaard Boekhandel opent nieuwe Club-winkel in Luik | RetailDetail

Standaard Boekhandel opent nieuwe Club-winkel in Luik

Standaard Boekhandel opent nieuwe Club-winkel in Luik

Standaard Boekhandel gaat fors investeren in de boek- en papierwarenwinkels van Club. Volgende week al opent er in Luik zelfs al een nieuwe winkel de deuren.

Expansie in Wallonië en Brussel

Standaard Boekhandel, de boekenketen die eerder dit jaar branchegenoot Club overnam en die keten volledig stopzet ten Noorden van de taalgrens, gaat wel volop inzetten op de ontwikkeling van zijn nieuwe dochter in Wallonië en Brussel.

 

Volgende week al opent een eerste nieuwe Club-winkel in de Rue Cathédrale in Luik. De keten is er al aanwezig in de winkelcentra Mediacité (foto) en Belle Ile, en in de naburige gemeenten Awans-Hognoul en Hoei.

 

"In Vlaanderen blijven we enkel actief met Standaard Boekhandel, maar in Franstalig België focussen we volledig op Club. Achttien van de overgenomen winkels bevinden zich in Wallonië, tien in Brussel. Al deze winkels blijven open", aldus CEO Geert Schotte.

 

"We willen in Franstalig België een behoorlijke expansie realiseren door investeringen in nieuwe winkels, in ICT-ontwikkeling, in harmonisering van logo's en concepten en dergelijke." Concrete cijfers wil de CEO echter niet geven.

 

Club wordt Standaard in Gent?

Begin deze week raakte bekend dat Standaard Boekhandel de Club-vestigingen in Gent en Leuven sluit. Daar zijn momenteel 19 personeelsleden actief, waarvan sommigen de overstap willen maken naar Standaard Boekhandel. "Omdat we altijd vacatures hebben, zal het geen probleem zijn voor hen een nieuwe job te vinden", maakt de CEO zich sterk.

 

Wat er met de huurpanden in Gent en Leuven moet gebeuren, is nog niet helemaal duidelijk. "In Gent wordt overwogen om een Standaard Boekhandel te verhuizen naar de Club-vestiging." Standaard Boekhandel heeft in Gent drie algemene boekhandels (Kouter, Zuid Shopping en Sint-Baafs) en twee studentenboekhandels.

 

In Leuven heeft de groep een algemene boekhandel in de Diestsestraat en een wetenschappelijke boekhandel in de Naamsestraat. "In Leuven zal er in het betrokken Club-pand zeker geen nieuwe Standaard Boekhandel worden ondergebracht: daar bekijken we wat de mogelijkheden zijn", klinkt het nog.

Heeft u vragen of opmerkingen? Neem dan gerust contact op met de redactie​


Omnichannel in retail: Hoe maak je de marketingafdeling echt omnichannel?

15/02/2018

De transitie naar een omnichannelorganisatie is cruciaal én dringend in de retailsector, ziet Peter Desmyttere, oprichter en CEO van Husky Marketing Planner: “In retail werken organisaties nog vaak in silo’s.” Hij geeft een concreet stappenplan op het Omnichannel Congress.

Amazon rekruteert 2.000 medewerkers in Frankrijk

15/02/2018

Het Franse filiaal van het Amerikaanse internetwarenhuis Amazon is op zoek naar 2.000 medewerkers om de sterke groei te kunnen bijbenen. Amazon.fr is niet alleen bij onze zuiderburen, maar ook in ons land de populairste webshop.

Gino Van Ossel: “Omnichannel kan wél rendabel zijn”

15/02/2018

Omnichannel is nog geen verworvenheid in retail: veel ketens blijven vasthangen aan hun fysieke winkelnetwerk en hebben niet de volledige klantreis in kaart. Toch zijn er ook inspirerende voorbeelden.

Prima jaar voor Decathlon dankzij sterke expansie

15/02/2018

In 2016 rondde Decathlon voor  het eerst de kaap van de 10 miljard euro omzet. Vorig jaar werd ook de grens van 11 miljard gesloopt, met dank aan een sterke internationale expansie.

Generatiewissel bij BIC op moeilijk moment

15/02/2018

Wissel aan de top bij Bic, de Franse specialist van wegwerpartikelen: huidig CEO Bruno Bich geeft de touwtjes in handen van zijn 39-jarige zoon Gonzalve. Die staat voor de moeilijke opdracht om de winstdaling een halt toe te roepen.

“Boycot selfscankassa’s” roepen Carrefour-vakbonden op

15/02/2018

Medewerkers van Carrefour hebben opgeroepen om selfscankassa’s te boycotten, uit protest tegen de geplande ontslagen bij de keten. Het blijft echter niet bij woorden: actievoerders hebben de selfscankassa’s in de hypermarkt in Bergen gesaboteerd.

Back to top