Standaard Boekhandel opent nieuwe Club-winkel in Luik | RetailDetail

Standaard Boekhandel opent nieuwe Club-winkel in Luik

Standaard Boekhandel opent nieuwe Club-winkel in Luik

Standaard Boekhandel gaat fors investeren in de boek- en papierwarenwinkels van Club. Volgende week al opent er in Luik zelfs al een nieuwe winkel de deuren.

Expansie in Wallonië en Brussel

Standaard Boekhandel, de boekenketen die eerder dit jaar branchegenoot Club overnam en die keten volledig stopzet ten Noorden van de taalgrens, gaat wel volop inzetten op de ontwikkeling van zijn nieuwe dochter in Wallonië en Brussel.

 

Volgende week al opent een eerste nieuwe Club-winkel in de Rue Cathédrale in Luik. De keten is er al aanwezig in de winkelcentra Mediacité (foto) en Belle Ile, en in de naburige gemeenten Awans-Hognoul en Hoei.

 

"In Vlaanderen blijven we enkel actief met Standaard Boekhandel, maar in Franstalig België focussen we volledig op Club. Achttien van de overgenomen winkels bevinden zich in Wallonië, tien in Brussel. Al deze winkels blijven open", aldus CEO Geert Schotte.

 

"We willen in Franstalig België een behoorlijke expansie realiseren door investeringen in nieuwe winkels, in ICT-ontwikkeling, in harmonisering van logo's en concepten en dergelijke." Concrete cijfers wil de CEO echter niet geven.

 

Club wordt Standaard in Gent?

Begin deze week raakte bekend dat Standaard Boekhandel de Club-vestigingen in Gent en Leuven sluit. Daar zijn momenteel 19 personeelsleden actief, waarvan sommigen de overstap willen maken naar Standaard Boekhandel. "Omdat we altijd vacatures hebben, zal het geen probleem zijn voor hen een nieuwe job te vinden", maakt de CEO zich sterk.

 

Wat er met de huurpanden in Gent en Leuven moet gebeuren, is nog niet helemaal duidelijk. "In Gent wordt overwogen om een Standaard Boekhandel te verhuizen naar de Club-vestiging." Standaard Boekhandel heeft in Gent drie algemene boekhandels (Kouter, Zuid Shopping en Sint-Baafs) en twee studentenboekhandels.

 

In Leuven heeft de groep een algemene boekhandel in de Diestsestraat en een wetenschappelijke boekhandel in de Naamsestraat. "In Leuven zal er in het betrokken Club-pand zeker geen nieuwe Standaard Boekhandel worden ondergebracht: daar bekijken we wat de mogelijkheden zijn", klinkt het nog.

Heeft u vragen of opmerkingen? Neem dan gerust contact op met de redactie​


Eigenaar wil af van flink stuk van Action

18/05/2018

De eigenaar van Action, investeringsmaatschappij 3i, wil volgend jaar een deel van de discountketen verkopen. De Britten zouden geïnteresseerden zoeken voor een belang van zo’n 35% van de keten.

Veel minder inbreuken op verbod cashbetalingen

17/05/2018

Vier jaar na de invoering van het verbod om aankopen van meer dan 3.000 euro nog cash te betalen, is het aantal inbreuken fors gedaald. Werden in 2014 nog 435 handelaars betrapt, dan waren dat er in 2016 nog maar 61.

Colruyt Group lanceert betaalfunctie voor Xtra-kaart

16/05/2018

Vanaf 22 mei zullen klanten in de winkels van Colruyt Group kunnen betalen met hun Xtra-klantenkaart. De vertrouwde Colruyt-betaalkaart verdwijnt. Toch wordt de Xtra-kaart geen krediet- of debetkaart.

"Krantenwinkels moeten uitbreiden om te overleven"

15/05/2018

Vier op de tien krantenwinkels zijn verlieslatend. Krantenwinkels moeten diversifiëren en hun assortiment uitbreiden, zegt Luc Ardies van Unizo. De zelfstandigenorganisatie start dan ook een experiment in die zin.

Shoppers aantrekken en omzetten in kopers?

15/05/2018

Het moment van de aankoop is het moment van de waarheid in een almaar complexere 'customer journey'. Retailers en fabrikanten hebben er alle belang bij om dan optimaal aanwezig te zijn. Hoe? Het Trade & Shopper Marketing Congress reikt antwoorden aan.

Hema investeert verder in grote Belgische winkels

11/05/2018

Hema Oostende beleeft een feestelijke heropening: de winkel werd aangepast naar het nieuwe internationale concept dat de retailer ontwikkelde voor steden als Barcelona, Parijs en Londen. Die formule bleek eerder succesvol in Antwerpen en Brussel.