Tobback bezoekt Torfs en krijgt ijskoud bad | RetailDetail

Tobback bezoekt Torfs en krijgt ijskoud bad

Tobback bezoekt Torfs en krijgt ijskoud bad

Bruno Tobback heeft gisteren de magazijnen van Schoenen Torfs bezocht, nadat hij daarvoor een uitnodiging kreeg van CEO Wouter Torfs. Hij werd door de bedrijfsleider ook uitgedaagd voor de ALS Ice Bucket Challenge.

Beleid op de korrel

Het bezoek van Bruno Tobback is een uitloper van een discussie die dit weekend woedde tussen hem en Wouter Torfs. Nadat Torfs zijn steun had betuigd voor een centrumrechtse regering, had Tobback gesteld dat de nieuwe regering "de welvaart van Wouter Torfs belangrijker vinden dan die van de magazijnier van Wouter Torfs".

 

Torfs nodigde daarop de politicus uit om een gesprek te komen voeren met zijn magazijniers. Tobback ging die uitnodiging niet uit de weg ging en voegde er aan toe dat het niet de bedoeling was om Wouter Torfs als mens of ondernemer te viseren, maar wel "een beleid dat alleen mensen ontziet die al veel hebben en niet omkijkt naar mensen die minder hebben".

 

Torfs daagde in één adem ook Bruno Tobback uit om deel te nemen aan de ALS Ice Bucket Challenge. Na het bezoek van Tobback mocht Torfs dan ook persoonlijk een emmer ijskoud water over de SP.A-voorzitter uitgieten.

Heeft u vragen of opmerkingen? Neem dan gerust contact op met de redactie​


Omnichannel in retail: Hoe maak je de marketingafdeling echt omnichannel?

15/02/2018

De transitie naar een omnichannelorganisatie is cruciaal én dringend in de retailsector, ziet Peter Desmyttere, oprichter en CEO van Husky Marketing Planner: “In retail werken organisaties nog vaak in silo’s.” Hij geeft een concreet stappenplan op het Omnichannel Congress.

Amazon rekruteert 2.000 medewerkers in Frankrijk

15/02/2018

Het Franse filiaal van het Amerikaanse internetwarenhuis Amazon is op zoek naar 2.000 medewerkers om de sterke groei te kunnen bijbenen. Amazon.fr is niet alleen bij onze zuiderburen, maar ook in ons land de populairste webshop.

Gino Van Ossel: “Omnichannel kan wél rendabel zijn”

15/02/2018

Omnichannel is nog geen verworvenheid in retail: veel ketens blijven vasthangen aan hun fysieke winkelnetwerk en hebben niet de volledige klantreis in kaart. Toch zijn er ook inspirerende voorbeelden.

Prima jaar voor Decathlon dankzij sterke expansie

15/02/2018

In 2016 rondde Decathlon voor  het eerst de kaap van de 10 miljard euro omzet. Vorig jaar werd ook de grens van 11 miljard gesloopt, met dank aan een sterke internationale expansie.

Generatiewissel bij BIC op moeilijk moment

15/02/2018

Wissel aan de top bij Bic, de Franse specialist van wegwerpartikelen: huidig CEO Bruno Bich geeft de touwtjes in handen van zijn 39-jarige zoon Gonzalve. Die staat voor de moeilijke opdracht om de winstdaling een halt toe te roepen.

“Boycot selfscankassa’s” roepen Carrefour-vakbonden op

15/02/2018

Medewerkers van Carrefour hebben opgeroepen om selfscankassa’s te boycotten, uit protest tegen de geplande ontslagen bij de keten. Het blijft echter niet bij woorden: actievoerders hebben de selfscankassa’s in de hypermarkt in Bergen gesaboteerd.

Back to top