Tobback bezoekt Torfs en krijgt ijskoud bad

Tobback bezoekt Torfs en krijgt ijskoud bad

Bruno Tobback heeft gisteren de magazijnen van Schoenen Torfs bezocht, nadat hij daarvoor een uitnodiging kreeg van CEO Wouter Torfs. Hij werd door de bedrijfsleider ook uitgedaagd voor de ALS Ice Bucket Challenge.

Beleid op de korrel

Het bezoek van Bruno Tobback is een uitloper van een discussie die dit weekend woedde tussen hem en Wouter Torfs. Nadat Torfs zijn steun had betuigd voor een centrumrechtse regering, had Tobback gesteld dat de nieuwe regering "de welvaart van Wouter Torfs belangrijker vinden dan die van de magazijnier van Wouter Torfs".

 

Torfs nodigde daarop de politicus uit om een gesprek te komen voeren met zijn magazijniers. Tobback ging die uitnodiging niet uit de weg ging en voegde er aan toe dat het niet de bedoeling was om Wouter Torfs als mens of ondernemer te viseren, maar wel "een beleid dat alleen mensen ontziet die al veel hebben en niet omkijkt naar mensen die minder hebben".

 

Torfs daagde in één adem ook Bruno Tobback uit om deel te nemen aan de ALS Ice Bucket Challenge. Na het bezoek van Tobback mocht Torfs dan ook persoonlijk een emmer ijskoud water over de SP.A-voorzitter uitgieten.

Heeft u vragen of opmerkingen? Neem dan gerust contact op met de redactie​


Beate Uhse vraagt faillissement aan

15/12/2017

Het Duitse eroticabedrijf Beate Uhse heeft het faillissement aangevraagd. Het bedrijf had al langer problemen om in een digitale wereld de omzet op peil te houden. De winkels blijven open. 

Deze retailers pakken uit met knappe kerstcommercials

15/12/2017

Heel wat internationale retailers pakken in de aanloop naar de eindejaarsfeesten uit met ambitieuze kerstcommercials. RetailDetail selecteerde twaalf opmerkelijke reclamespots. Laat u ook een traantje van ontroering?

Unizo wil geen verbod op plastic zakjes

15/12/2017

In tegenstelling tot Vlaams minister van Leefmilieu, Joke Schauvliege, is Unizo een verbod op plastic zakjes in de retail niet genegen. De organisatie pleit voor een systeem waarbij de klant moet betalen voor elk zakje.

Gent lanceert visienota voor handelsvestigingsbeleid

14/12/2017

Gent is naar eigen zeggen de eerste centrumstad (die in navolging van het decreet Integraal Handelsvestigingsbeleid van het Vlaams Parlement) een eigen visienota heeft opgesteld voor de toekomst van handelsvestigingen in de stad.

Alweer 10% meer online uitgaven in ons land

14/12/2017

Alle Belgen samen spendeerden de voorbije drie kwartalen liefst 7,35 miljard euro online, 10% meer dan in dezelfde periode van vorig jaar. De voorspelde kaap van tien miljard euro bestedingen is volgens GfK dan ook nog steeds haalbaar.

Lees het nieuwe RetailDetail Magazine online

13/12/2017

Ja, er staat bekend volk op de cover van de decembereditie van RetailDetail Magazine, naar aanleiding van onze boeklancering. Maar blader vooral verder, want dit nummer staat ook boordevol boeiende interviews met grote namen uit de retailwereld.  

Back to top