Tobback bezoekt Torfs en krijgt ijskoud bad | RetailDetail

Tobback bezoekt Torfs en krijgt ijskoud bad

Tobback bezoekt Torfs en krijgt ijskoud bad

Bruno Tobback heeft gisteren de magazijnen van Schoenen Torfs bezocht, nadat hij daarvoor een uitnodiging kreeg van CEO Wouter Torfs. Hij werd door de bedrijfsleider ook uitgedaagd voor de ALS Ice Bucket Challenge.

Beleid op de korrel

Het bezoek van Bruno Tobback is een uitloper van een discussie die dit weekend woedde tussen hem en Wouter Torfs. Nadat Torfs zijn steun had betuigd voor een centrumrechtse regering, had Tobback gesteld dat de nieuwe regering "de welvaart van Wouter Torfs belangrijker vinden dan die van de magazijnier van Wouter Torfs".

 

Torfs nodigde daarop de politicus uit om een gesprek te komen voeren met zijn magazijniers. Tobback ging die uitnodiging niet uit de weg ging en voegde er aan toe dat het niet de bedoeling was om Wouter Torfs als mens of ondernemer te viseren, maar wel "een beleid dat alleen mensen ontziet die al veel hebben en niet omkijkt naar mensen die minder hebben".

 

Torfs daagde in één adem ook Bruno Tobback uit om deel te nemen aan de ALS Ice Bucket Challenge. Na het bezoek van Tobback mocht Torfs dan ook persoonlijk een emmer ijskoud water over de SP.A-voorzitter uitgieten.

Heeft u vragen of opmerkingen? Neem dan gerust contact op met de redactie​


Retailsector eist maatregelen tegen territoriale leveringsbeperkingen

23/05/2018

Grote leveranciers misbruiken hun dominante positie om retailers te dwingen zich enkel te bevoorraden in het land waar ze actief zijn, blijkt uit een nieuwe Benelux-studie. Zo houden ze internationale prijsverschillen in stand.

Decathlon opent dertigste winkel in Nijvel

23/05/2018

Decathlon opent zijn dertigste Belgische vestiging in het winkelcentrum Shopping Nivelles in Nijvel. In september opent de winkel de deuren, maar in afwachting daarvan is er een tijdelijke digitale Connect-shop voor online bestellingen.

“Data geven de controle terug aan trade marketeers”

23/05/2018

Voor merkfabrikanten is het een hele klus om assortimenten, prijzen en promoties in hun categorie te monitoren bij offline en online retailers. De Belgische startup Daltix verzamelt deze vitale informatie automatisch in overzichtelijke dashboards.

Shop for Geek ziet potentieel voor 25 winkels

22/05/2018

Na recente openingen in Aalst en Namen staat de teller al op dertien winkels voor Shop for Geek, de winkelformule voor gadgets en merchandisingartikelen. Dat moeten er snel een 25-tal worden. De retailer pakt nu ook de Franse markt aan.

Eigenaar 3i wil Action toch voor zichzelf houden

22/05/2018

Investeerder 3i wil Action dan toch helemaal houden. Hoewel de eigenaar van de discountketen vorige week liet uitschijnen een koper te zoeken voor een deel van zijn participatie in Action, ontkent 3i dat nu.

Marks & Spencer haalt het mes boven: 100 winkels dicht

22/05/2018

De Britse retailer wil ingrijpend herstructureren. De komende vier jaar moeten niet 60, maar wel 100 Britse winkels de deuren sluiten. “Noodzakelijk om de toekomst veilig te stellen”, klinkt het.