Tobback bezoekt Torfs en krijgt ijskoud bad | RetailDetail

Tobback bezoekt Torfs en krijgt ijskoud bad

Tobback bezoekt Torfs en krijgt ijskoud bad

Bruno Tobback heeft gisteren de magazijnen van Schoenen Torfs bezocht, nadat hij daarvoor een uitnodiging kreeg van CEO Wouter Torfs. Hij werd door de bedrijfsleider ook uitgedaagd voor de ALS Ice Bucket Challenge.

Beleid op de korrel

Het bezoek van Bruno Tobback is een uitloper van een discussie die dit weekend woedde tussen hem en Wouter Torfs. Nadat Torfs zijn steun had betuigd voor een centrumrechtse regering, had Tobback gesteld dat de nieuwe regering "de welvaart van Wouter Torfs belangrijker vinden dan die van de magazijnier van Wouter Torfs".

 

Torfs nodigde daarop de politicus uit om een gesprek te komen voeren met zijn magazijniers. Tobback ging die uitnodiging niet uit de weg ging en voegde er aan toe dat het niet de bedoeling was om Wouter Torfs als mens of ondernemer te viseren, maar wel "een beleid dat alleen mensen ontziet die al veel hebben en niet omkijkt naar mensen die minder hebben".

 

Torfs daagde in één adem ook Bruno Tobback uit om deel te nemen aan de ALS Ice Bucket Challenge. Na het bezoek van Tobback mocht Torfs dan ook persoonlijk een emmer ijskoud water over de SP.A-voorzitter uitgieten.

Heeft u vragen of opmerkingen? Neem dan gerust contact op met de redactie​


Dieprood Galeria Kaufhof (en Inno) vestigt alle hoop op fusie

20/07/2018

Galeria Kaufhof (waar ook Galeria Inno toe behoort) zit diep in de rode cijfers: het verlies zou er oplopen tot zo'n 30 miljoen euro. Een fusie tussen Karstadt en Galeria Kaufhof moet volgens eigenaar Hudson's Bay heil brengen.

Een mooiere en energiezuinigere winkel zonder investering

18/07/2018

(publireportage) Wilt u al uw winkelfilialen voorzien van LED-verlichting? Maar ziet u op tegen het gedoe, om van de forse investering nog maar te zwijgen? Maxeda kiest daarom voor Light as a Service voor hun Brico en Praxis winkels en bespaart tot wel 70% aan energie.

Walmart en Microsoft bundelen krachten tegen Amazon

18/07/2018

Walmart is de grootste retailconcurrent van Amazon en Microsoft is de belangrijkste rivaal voor Amazons clouddiensten. Beide bedrijven proberen de internetreus nu wat meer tegenwind te geven met een strategisch partnerschap voor vijf jaar.

Retailhub x Living Tomorrow: Nieuwe innovatieworkshops op maat

17/07/2018

Wat worden de megatrends van morgen en hoe ziet je strategie er best uit? Neem een frisse innovatiestart met de workshops van retailhub en Living Tomorrow: een gezonde mix van plezier, ontspanning en topeducatie op maat van je bedrijf.

Amazon Prime Day zorgt dit jaar voor spektakel en controverse

17/07/2018

Amazon Prime-leden vieren vandaag het jaarlijkse kortingenevenement Prime Day. De controversiële shopfeestdag wordt steeds grootser: Amazon startte het koopfestival met heuse muziekoptredens en ook concurrerende retailers pakken inmiddels met stuntprijzen uit.

Bol.com gaat distributiecentrum verdubbelen

16/07/2018

Minder dan een jaar na de officiële opening barst het distributiecentrum van bol.com in Waalwijk al uit zijn voegen. Begin 2019 beginnen uitbreidingswerken die een verdubbeling van de oppervlakte met zich meebrengen.