Twee Lidl-overvallers gegrepen

Twee Lidl-overvallers gegrepen

De Franse politie heeft in samenwerking met de Belgische politie twee Fransen kunnen arresteren, die verantwoordelijk zouden zijn voor twaalf gewapende overvallen of pogingen op Lidl-filialen.

Feiten in Frankrijk bekend

De twee mannen werden in Rijsel, net over de Franse grens, gevat. De Franse politie werd daarbij geholpen door hun Belgische collega's, die aan de hand van vingerafdrukken de mannen op het spoor was gekomen. De verdachten hebben in Frankrijk ook minstens vier carjackings gepleegd, om aan vluchtauto's te komen. Daarna trokken ze steevast de grens over om overvallen bij Lidl te plegen. Dat deden ze steeds met wapens, zoals Kalasjnikovs. Tijdens een overval in het filiaal in Kuurne werd ook een schot gelost, maar er vielen nooit gewonden.


In totaal werden er 12 overvallen gepleegd in West-Vlaanderen en Henegouwen, vrijwel uitsluitend bij Lidl-filialen. De mannen hebben volgens de Franse politie de feiten op Franse bodem al bekend. Het Belgische gerecht heeft alvast de uitlevering van de mannen gevraagd, wat waarschijnlijk ook snel zal gebeuren.

Heeft u vragen of opmerkingen? Neem dan gerust contact op met de redactie​


Mark Thomson (Zebra): "De tools voor de toekomst zijn al voorhanden"

17/11/2017

Volgens Mark Thomson, Director of Retail Industry Solutions bij Zebra, verandert de retail in de nabije toekomst ingrijpender dan in de voorbije vijftig jaar bij elkaar opgeteld.

Qrf Beste Winkelketen van België en Qrf Webshop Awards: spanning stijgt!

16/11/2017

Op donderdag 23 november is het zover: op die avond worden de winnaars van de ‘Qrf Beste Winkelketen van België’ en ‘Qrf Webshop Awards’ bekendgemaakt tijdens de RetailDetail Night. 

Omzet 100 grootste webshops in België stijgt 13,5%

16/11/2017

De omzet van de top 100 webshops in België is van 3,7 miljard euro toegenomen naar 4,2 miljard euro, een stijging met 13,5%. Vooral voedingsmiddelen en huishoudelijke artikelen gaan vlotter over de digitale toonbank.

Supermarkten aan de ketting in regio Turnhout

16/11/2017

Grootwarenhuizen kunnen niet langer uitbreiden of nieuwe filialen openen in de stadsregio Turnhout. De maatregel moet de lokale handel in Turnhout, Vosselaar, Beerse en Oud-Turnhout een duwtje in de rug geven.

Topman Horeca Vlaanderen nieuwe baas Unizo

16/11/2017

Als de raad van bestuur van Unizo op 7 december het licht op groen zet, wordt Danny Van Assche de opvolger van Karel Van Eetvelt als topman bij ondernemersorganisatie. Voor de 45-jarige Van Assche zou dat een terugkeer naar de roots zijn.

Barbie wijst G.I. Joe & Co (voorlopig?) af

16/11/2017

Speelgoedreus Mattel zou het overnamebod door concurrent Hasbro hebben afgewezen, schrijft persbureau Reuters op basis van bronnen dicht bij het dossier. Welke gevolgen dat heeft, is vooralsnog onduidelijk.

Back to top