Twee Lidl-overvallers gegrepen | RetailDetail

Twee Lidl-overvallers gegrepen

Twee Lidl-overvallers gegrepen

De Franse politie heeft in samenwerking met de Belgische politie twee Fransen kunnen arresteren, die verantwoordelijk zouden zijn voor twaalf gewapende overvallen of pogingen op Lidl-filialen.

Feiten in Frankrijk bekend

De twee mannen werden in Rijsel, net over de Franse grens, gevat. De Franse politie werd daarbij geholpen door hun Belgische collega's, die aan de hand van vingerafdrukken de mannen op het spoor was gekomen. De verdachten hebben in Frankrijk ook minstens vier carjackings gepleegd, om aan vluchtauto's te komen. Daarna trokken ze steevast de grens over om overvallen bij Lidl te plegen. Dat deden ze steeds met wapens, zoals Kalasjnikovs. Tijdens een overval in het filiaal in Kuurne werd ook een schot gelost, maar er vielen nooit gewonden.


In totaal werden er 12 overvallen gepleegd in West-Vlaanderen en Henegouwen, vrijwel uitsluitend bij Lidl-filialen. De mannen hebben volgens de Franse politie de feiten op Franse bodem al bekend. Het Belgische gerecht heeft alvast de uitlevering van de mannen gevraagd, wat waarschijnlijk ook snel zal gebeuren.

Heeft u vragen of opmerkingen? Neem dan gerust contact op met de redactie​


Google investeert 550 miljoen dollar in JD.com

18/06/2018

Niemand wil de trein missen in de snel groeiende Aziatische markt. Ook Google heeft dat begrepen: de Amerikanen nemen een participatie in JD.com, de grote concurrent van Alibaba.

28 juni: The Future of Shopping-tafelgesprek met Wouter Kolk (Albert Heijn)

15/06/2018

Op 28 juni voert Albert Heijn-CEO Wouter Kolk een exclusief tafelgesprek over de toekomst van het winkelen met Jorg Snoeck en Pauline Neerman, auteurs van het boek 'The Future of Shopping', in boekhandel Scheltema in Amsterdam.

Bol.com rolt herhaalservice Bespaar Continu online uit

15/06/2018

Bol.com lanceert herhaalservice Bespaar Continu op de website. Vergelijkbaar met Amazon Prime, bezorgt de dienst vaste commodity-producten die mensen altijd in huis willen hebben tegen kortingen.

Acht inzichten die we onthouden van het Trade & Shopper Marketing Congress

14/06/2018

Niks dan enthousiaste reacties noteerden we op het Trade & Shopper Marketing Congress van RetailDetail en LD&Co. De grote bereidheid van sprekers en deelnemers om onderling inzichten uit te wisselen was opmerkelijk. Wat we onthielden?

Ludo Bijvoet is nieuwe topman Blokker

14/06/2018

Het management van Blokker is weer compleet: Ludo Bijvoet - vandaag topman van Xenos - heeft vanaf 1 juli de leiding bij de winkelketen in moeilijkheden, Frank Cocx wordt financieel directeur. Linda Keijzer gaat Xenos leiden.

Karstadt wil het warenhuis heruitvinden in Berlijn-Tegel

12/06/2018

Karstadt opent op de Berlijnse luchthaven Tegel voor het eerst in dertig jaar een gloednieuw warenhuis in de hoofdstad. De nieuweling moet een baken van vernieuwing worden, met een uniek aanbod dat volledig is aangepast aan de locatie.