Twee Lidl-overvallers gegrepen

Twee Lidl-overvallers gegrepen

De Franse politie heeft in samenwerking met de Belgische politie twee Fransen kunnen arresteren, die verantwoordelijk zouden zijn voor twaalf gewapende overvallen of pogingen op Lidl-filialen.

Feiten in Frankrijk bekend

De twee mannen werden in Rijsel, net over de Franse grens, gevat. De Franse politie werd daarbij geholpen door hun Belgische collega's, die aan de hand van vingerafdrukken de mannen op het spoor was gekomen. De verdachten hebben in Frankrijk ook minstens vier carjackings gepleegd, om aan vluchtauto's te komen. Daarna trokken ze steevast de grens over om overvallen bij Lidl te plegen. Dat deden ze steeds met wapens, zoals Kalasjnikovs. Tijdens een overval in het filiaal in Kuurne werd ook een schot gelost, maar er vielen nooit gewonden.


In totaal werden er 12 overvallen gepleegd in West-Vlaanderen en Henegouwen, vrijwel uitsluitend bij Lidl-filialen. De mannen hebben volgens de Franse politie de feiten op Franse bodem al bekend. Het Belgische gerecht heeft alvast de uitlevering van de mannen gevraagd, wat waarschijnlijk ook snel zal gebeuren.

Tags: