Twee Lidl-overvallers gegrepen | RetailDetail

Twee Lidl-overvallers gegrepen

Twee Lidl-overvallers gegrepen

De Franse politie heeft in samenwerking met de Belgische politie twee Fransen kunnen arresteren, die verantwoordelijk zouden zijn voor twaalf gewapende overvallen of pogingen op Lidl-filialen.

Feiten in Frankrijk bekend

De twee mannen werden in Rijsel, net over de Franse grens, gevat. De Franse politie werd daarbij geholpen door hun Belgische collega's, die aan de hand van vingerafdrukken de mannen op het spoor was gekomen. De verdachten hebben in Frankrijk ook minstens vier carjackings gepleegd, om aan vluchtauto's te komen. Daarna trokken ze steevast de grens over om overvallen bij Lidl te plegen. Dat deden ze steeds met wapens, zoals Kalasjnikovs. Tijdens een overval in het filiaal in Kuurne werd ook een schot gelost, maar er vielen nooit gewonden.


In totaal werden er 12 overvallen gepleegd in West-Vlaanderen en Henegouwen, vrijwel uitsluitend bij Lidl-filialen. De mannen hebben volgens de Franse politie de feiten op Franse bodem al bekend. Het Belgische gerecht heeft alvast de uitlevering van de mannen gevraagd, wat waarschijnlijk ook snel zal gebeuren.

Heeft u vragen of opmerkingen? Neem dan gerust contact op met de redactie​


Aveve noteert na vijf jaar opnieuw groei

23/03/2018

Aveve mag dan een vinger in de pap hebben in zowat elke schakel van de landbouwketen, toch stagneerde de groei van de Belgische land- en tuinbouwgroep tussen 2012 en 2016. Het voorbije jaar kon topman Eric Lauwers het tij keren met een groei van 4%.

Blokker krikt online ambities verder op

22/03/2018

Blokker zet zijn interne herstructurering voort, ditmaal met de integratie van Nextail en de verhuis van het Blokker-hoofdkantoor naar Amsterdam Zuidoost. Daarmee hoopt de winkelketen vooral zijn online groei een sterke impuls te geven.

CEO Peter Somers wil RetailDetail naar een hoger niveau tillen

22/03/2018

Sinds januari 2018 heeft RetailDetail een nieuwe CEO. Peter Somers, e-commerceondernemer en voormalig directielid van bpost, koestert grote groeiambities voor het bedrijf.

“Protectionisme maakt iedereen armer” (Christian Verschueren, EuroCommerce)

22/03/2018

Handelsoorlogen en discriminatie binnen de eenheidsmarkt vergroten de druk op retailers in Europa. Algemeen directeur Christian Verschueren van EuroCommerce maakt zich zorgen, maar blikt vol vertrouwen vooruit.

Komt er een Metro/Makro Cash & Carry in Charleroi?

21/03/2018

De Metro-groep zou interesse hebben in de oude groentenhal van Charleroi als locatie voor een nieuwe vestiging. Met de komst van een Metro voor professionals zou ook de aantrekkingskracht van de site, thuishaven van 35 concessiehouders, verhogen.

Omzet e-commerce vorig jaar over 10 miljard euro

21/03/2018

E-commerce zit in de lift, ook in België. Toch is er nog erg veel groeipotentieel online: dat is de belangrijkste conclusie van BeCommerce, dat in zijn Market Monitor 2017 een online omzet van 10,05 miljard euro noteert voor België.

Back to top