Twee Lidl-overvallers gegrepen

Twee Lidl-overvallers gegrepen

De Franse politie heeft in samenwerking met de Belgische politie twee Fransen kunnen arresteren, die verantwoordelijk zouden zijn voor twaalf gewapende overvallen of pogingen op Lidl-filialen.

Feiten in Frankrijk bekend

De twee mannen werden in Rijsel, net over de Franse grens, gevat. De Franse politie werd daarbij geholpen door hun Belgische collega's, die aan de hand van vingerafdrukken de mannen op het spoor was gekomen. De verdachten hebben in Frankrijk ook minstens vier carjackings gepleegd, om aan vluchtauto's te komen. Daarna trokken ze steevast de grens over om overvallen bij Lidl te plegen. Dat deden ze steeds met wapens, zoals Kalasjnikovs. Tijdens een overval in het filiaal in Kuurne werd ook een schot gelost, maar er vielen nooit gewonden.


In totaal werden er 12 overvallen gepleegd in West-Vlaanderen en Henegouwen, vrijwel uitsluitend bij Lidl-filialen. De mannen hebben volgens de Franse politie de feiten op Franse bodem al bekend. Het Belgische gerecht heeft alvast de uitlevering van de mannen gevraagd, wat waarschijnlijk ook snel zal gebeuren.

Heeft u vragen of opmerkingen? Neem dan gerust contact op met de redactie​


Hema gaat Arabisch en opent winkels in Midden-Oosten

15/01/2018

Voor het eerst in zijn geschiedenis waagt Hema zich buiten Europa: het opent dit jaar drie winkels in Dubai. In de komende vijf jaar wil de Nederlandse keten een fors aantal winkels in het Midden-Oosten openen.

Metro Group tevreden met eerste kwartaal

15/01/2018

De Duitse Metro Group is tevreden met de prestaties in het eerste kwartaal. De omzet steeg na wisselkoersen wel met slechts 0,2%, maar op vergelijkbare basis was er een groei van 0,8%.

Ophef over etnisch profilerende klantenprofielen bij Albert Heijn

15/01/2018

Een blanke man met bril staat symbool voor de premiumklant bij Albert Heijn, een vrouw en kind met donkere huidskleur voor de budgetklant. Met deze klantenprofielen leerden medewerkers bij AH de klanten kennen, tot er vrijdag ophef over ontstond.

Carrefour gaat in zee met Showroomprivé

12/01/2018

Carrefour neemt een minderheidsbelang van 17% in flashsale-aanbieder Showroomprivé. De Franse supermarktgroep wil zo zijn digitale bereik en non-foodaandeel vergroten. Ex-aandeelhouder Conforama scheurt er wel flink de broek aan.

Stekker uit bijna 150 geldautomaten in supermarkten

11/01/2018

Uitbaters van supermarkten mogen niet langer de geldautomaat in hun zaak zelf vullen met bankbriefjes. Een wet uit 1990 bepaalt namelijk dat enkel een beveiligingsfirma dat nog mag, zelfs al liggen er maar enkele meters tussen de kassa’s en de automaat.

Aantal marktkramers weer in stijgende lijn

11/01/2018

Het aantal marktkramers is op vijf jaar tijd met 3,8% toegenomen, zo blijkt uit een analyse die NSZ maakte op basis van cijfers van de FOD Economie. Eind 2016 waren er in ons land 7.798 marktkramers actief.

Back to top