UPS start met rebranding Belgische Kiala-punten

UPS start met rebranding Belgische Kiala-punten

UPS is begonnen met het omdopen van alle Kiala-punten tot 'UPS Access Point'. Tegen 2016 zal de naam Kiala, vier jaar na de overname door UPS, volledig verdwenen zijn.

Einde dubbele naam

Na Nederland vorige zomer zijn nu ook in België de dagen van de 'Kiala-afhaalpunten' geteld. De Amerikaanse eigenaar UPS is zopas gestart met de rebranding, waarbij de naam 'Kiala' stelselmatig uit het straatbeeld zal verdwijnen tot er nog enkel UPS Access Points zijn.

 

Samen met de 'rebranding' introduceert UPS ook een rist nieuwe diensten, zoals de UPS My Choice-service. Meer dan 14 miljoen consumenten in 16 landen maken al gebruik van deze dienst, waarmee ze onder meer pakketten op een ander adres kunnen laten leveren, de bezorgtijd kunnen uitstellen of een 'vakantiefunctie' kunnen activeren waardoor pakketten pas geleverd worden wanneer ze terug thuis zijn van vakantie.

 

"Deze aanvullende diensten spelen in op de bevindingen van ons Pulse of the Online Shopper-onderzoek van 2014. Daarin gaven de consumenten aan dat ze meer controle wensten over wanneer en waar hun aankopen worden bezorgd. Ook bleek dat ze een gemakkelijkere retourprocedure willen", zegt Karl Haberkorn, algemeen directeur van UPS België en Luxemburg.

 

Naar 20.000 locaties tegen eind dit jaar

UPS kocht Kiala in februari 2012. Het Kiala-model - dat al succesvol was in de Benelux, Frankrijk en Spanje - werd sindsdien onder de naam UPS Access Point in meer dan 13.000 locaties in negen Europese markten uitgerold en vond daarnaast ook ingang in Mexico, Canada en enkele Amerikaanse steden.

 

UPS ziet ruimte voor verdere uitbreiding naar 20.000 locaties tegen het einde van dit jaar. In ons land telt het netwerk zo'n 900 locaties.

Heeft u vragen of opmerkingen? Neem dan gerust contact op met de redactie​


Vijf nieuwe winkels voor A12 Shopping

08/12/2017

In het winkelgebied A12 Shopping, langs de Boomsesteenweg in Schelle, openen de komende weken vijf nieuwe winkels. Ze vervoegen er onder andere Decathlon, dat al langer aanwezig is op het winkelgebied.

Belg interim-topman bij speelgoedketen Intertoys

07/12/2017

Stefaan Vansteenkiste is de nieuwe topman bij speelgoedketen Intertoys. Die aanstelling gebeurt in het kader van de overname van Intertoys door Alteri eerder deze week. Vansteenkiste zal het bedrijf nu leiden tot er een permanente CEO is gevonden. 

Hema maakt eindelijk weer winst

07/12/2017

Hema weet weer wat winst is: nadat het de voorbije kwartalen het nettoverlies al had kunnen drukken, is de Nederlandse keten er in het derde kwartaal in geslaagd om voor het eerst sinds lang een nettowinst op te tekenen.

Winkeldiefstallen pieken na zonsondergang

07/12/2017

Tijdens de ‘donkere’ maanden november tot maart ligt het aantal winkeldiefstallen bij valavond gemiddeld 13% hoger dan in de maanden waarin het zomeruur nog geldt. Handelaars vragen dan ook meer politie in de winkelstraat en een snelle invoering van de ‘winkeldiefstalboete’ naar Nederlands voorbeeld.

Hudson’s Bay lijdt fors verlies in derde kwartaal

07/12/2017

In het derde kwartaal van 2017 heeft het Canadese Hudson’s Bay opnieuw fors verlies geleden. Het moederbedrijf van onder meer Saks OFF 5th zag daarnaast ook de omzet dalen ten opzichte van een jaar eerder.

Hema opent eerste Belgische flagshipstores met internationale formule

06/12/2017

Het Nederlandse Hema heeft vandaag aan het Muntplein in Brussel de eerste Belgische flagshipstore geopend volgens het internationale concept. Eind deze week opent ook in Antwerpen zo'n winkel de deuren.

Back to top