Verandert Karstadt van eigenaar?

Verandert Karstadt van eigenaar?

De Duitse warenhuisketen Karstadt zou op het punt staan om van eigenaar te veranderen. De huidige eigenaar Nicolas Berggruen zou plannen hebben om ruim zeventig procent van zijn aandelen te verkopen.

Eerder al geruchten

Vastgoedbedrijf Signa en Israëlische zakenman Beny Steinmetz zouden de nieuwe eigenaars worden van warenhuisketen Karstadt en zouden de aandelen van Berggruen voor een symbolische euro overkopen. Dat meldt de Duitse krant Bild. Berggreun nam de verlieslatende keten in 2012 over, maar kreeg hem voorlopig nog niet op de rails.

 

BSG Group, het bedrijf van Steinmetz, en Signa gingen vorig jaar al een samenwerkingsakkoord aan en in november waren er al geruchten dat ze 75,1 procent van Karstadt in handen zouden krijgen voor één euro. Die geruchten steken nu dus opnieuw de kop op.

 

Kritiek op eigenaar

Het gerucht komt er in de nasleep van het aangekondigde vertrek van Eva-Lotta Sjostedt, de CEO van Karstadt. Ze was pas zes maanden geleden aan de slag gegaan in die functie, maar kondigde vorige week haar vertrek al aan, omdat ze vond dat ze te weinig steun kreeg van eigenaar Berggruen.

 

Berggruen krijgt sinds zijn overname van de keten de wind ook al van voren van de Duitse media en de vakbonden van het bedrijf. Zij vinden dat hij niet genoeg investeert in de warenhuisketen.

Tags: