Verandert Karstadt van eigenaar?

Verandert Karstadt van eigenaar?

De Duitse warenhuisketen Karstadt zou op het punt staan om van eigenaar te veranderen. De huidige eigenaar Nicolas Berggruen zou plannen hebben om ruim zeventig procent van zijn aandelen te verkopen.

Eerder al geruchten

Vastgoedbedrijf Signa en Israëlische zakenman Beny Steinmetz zouden de nieuwe eigenaars worden van warenhuisketen Karstadt en zouden de aandelen van Berggruen voor een symbolische euro overkopen. Dat meldt de Duitse krant Bild. Berggreun nam de verlieslatende keten in 2012 over, maar kreeg hem voorlopig nog niet op de rails.

 

BSG Group, het bedrijf van Steinmetz, en Signa gingen vorig jaar al een samenwerkingsakkoord aan en in november waren er al geruchten dat ze 75,1 procent van Karstadt in handen zouden krijgen voor één euro. Die geruchten steken nu dus opnieuw de kop op.

 

Kritiek op eigenaar

Het gerucht komt er in de nasleep van het aangekondigde vertrek van Eva-Lotta Sjostedt, de CEO van Karstadt. Ze was pas zes maanden geleden aan de slag gegaan in die functie, maar kondigde vorige week haar vertrek al aan, omdat ze vond dat ze te weinig steun kreeg van eigenaar Berggruen.

 

Berggruen krijgt sinds zijn overname van de keten de wind ook al van voren van de Duitse media en de vakbonden van het bedrijf. Zij vinden dat hij niet genoeg investeert in de warenhuisketen.

Heeft u vragen of opmerkingen? Neem dan gerust contact op met de redactie​


Zooplus groeit met vijfde in derde kwartaal

20/10/2017

In het derde kwartaal van 2017 is de omzet van huisdierenwebshop Zooplus met 22% gegroeid naar 277 miljoen euro. Daarmee zet het bedrijf de groei van de eerste kwartalen verder.

"Kringwinkels hebben nood aan meer werknemers"

20/10/2017

Morgen is het de Dag van de Kringwinkel en die wordt door De Kringwinkels aangegrepen om er op te wijzen dat er dringend extra werknemers moeten worden aangenomen, om zo de OVAM-doelen te halen.

Regering past akkoord nachtwerk e-commerce aan

20/10/2017

De regering gaat de regeling die het eerder sloot rond nachtwerk in e-commerce aanpassen. Daardoor wordt nachtwerk vanaf 20u al mogelijk van zodra er een akkoord is met slechts één vakbond.

Action opent duizendste winkel

20/10/2017

Morgen is een belangrijke dag voor discounter Action: dan opent de keten in Gorinchem zijn duizendste vestiging. Het neemt daarvoor zijn intrek in een pand waar voorheen Charles Vögele en Aldi te vinden waren.

Eerste winkels The Mint openen deuren

18/10/2017

De eerste winkels in The Mint, het vernieuwde Muntcentrum in Brussel, hebben de deuren geopend. Iam en Nyx kregen de primeur, morgen en overmorgen zullen nog een aantal merken hun voorbeeld volgen.

RetailDetail Magazine #5 staat online

18/10/2017

Op de cover van de oktobereditie van RetailDetail Magazine prijkt de nieuwe CEO van e5 mode, Alexander Talpe. Verder in dit nummer: een uitgebreid dossier over winkelvastgoed en stadsmobiliteit.

Back to top