Verandert Karstadt van eigenaar? | RetailDetail

Verandert Karstadt van eigenaar?

Verandert Karstadt van eigenaar?

De Duitse warenhuisketen Karstadt zou op het punt staan om van eigenaar te veranderen. De huidige eigenaar Nicolas Berggruen zou plannen hebben om ruim zeventig procent van zijn aandelen te verkopen.

Eerder al geruchten

Vastgoedbedrijf Signa en Israëlische zakenman Beny Steinmetz zouden de nieuwe eigenaars worden van warenhuisketen Karstadt en zouden de aandelen van Berggruen voor een symbolische euro overkopen. Dat meldt de Duitse krant Bild. Berggreun nam de verlieslatende keten in 2012 over, maar kreeg hem voorlopig nog niet op de rails.

 

BSG Group, het bedrijf van Steinmetz, en Signa gingen vorig jaar al een samenwerkingsakkoord aan en in november waren er al geruchten dat ze 75,1 procent van Karstadt in handen zouden krijgen voor één euro. Die geruchten steken nu dus opnieuw de kop op.

 

Kritiek op eigenaar

Het gerucht komt er in de nasleep van het aangekondigde vertrek van Eva-Lotta Sjostedt, de CEO van Karstadt. Ze was pas zes maanden geleden aan de slag gegaan in die functie, maar kondigde vorige week haar vertrek al aan, omdat ze vond dat ze te weinig steun kreeg van eigenaar Berggruen.

 

Berggruen krijgt sinds zijn overname van de keten de wind ook al van voren van de Duitse media en de vakbonden van het bedrijf. Zij vinden dat hij niet genoeg investeert in de warenhuisketen.

Heeft u vragen of opmerkingen? Neem dan gerust contact op met de redactie​


Shop for Geek ziet potentieel voor 25 winkels

22/05/2018

Na recente openingen in Aalst en Namen staat de teller al op dertien winkels voor Shop for Geek, de winkelformule voor gadgets en merchandisingartikelen. Dat moeten er snel een 25-tal worden. De retailer pakt nu ook de Franse markt aan.

Eigenaar 3i wil Action toch voor zichzelf houden

22/05/2018

Investeerder 3i wil Action dan toch helemaal houden. Hoewel de eigenaar van de discountketen vorige week liet uitschijnen een koper te zoeken voor een deel van zijn participatie in Action, ontkent 3i dat nu.

Marks & Spencer haalt het mes boven: 100 winkels dicht

22/05/2018

De Britse retailer wil ingrijpend herstructureren. De komende vier jaar moeten niet 60, maar wel 100 Britse winkels de deuren sluiten. “Noodzakelijk om de toekomst veilig te stellen”, klinkt het.

Eigenaar wil af van flink stuk van Action

18/05/2018

De eigenaar van Action, investeringsmaatschappij 3i, wil volgend jaar een deel van de discountketen verkopen. De Britten zouden geïnteresseerden zoeken voor een belang van zo’n 35% van de keten.

Veel minder inbreuken op verbod cashbetalingen

17/05/2018

Vier jaar na de invoering van het verbod om aankopen van meer dan 3.000 euro nog cash te betalen, is het aantal inbreuken fors gedaald. Werden in 2014 nog 435 handelaars betrapt, dan waren dat er in 2016 nog maar 61.

Colruyt Group lanceert betaalfunctie voor Xtra-kaart

16/05/2018

Vanaf 22 mei zullen klanten in de winkels van Colruyt Group kunnen betalen met hun Xtra-klantenkaart. De vertrouwde Colruyt-betaalkaart verdwijnt. Toch wordt de Xtra-kaart geen krediet- of debetkaart.