Verandert Karstadt van eigenaar?

Verandert Karstadt van eigenaar?

De Duitse warenhuisketen Karstadt zou op het punt staan om van eigenaar te veranderen. De huidige eigenaar Nicolas Berggruen zou plannen hebben om ruim zeventig procent van zijn aandelen te verkopen.

Eerder al geruchten

Vastgoedbedrijf Signa en Israëlische zakenman Beny Steinmetz zouden de nieuwe eigenaars worden van warenhuisketen Karstadt en zouden de aandelen van Berggruen voor een symbolische euro overkopen. Dat meldt de Duitse krant Bild. Berggreun nam de verlieslatende keten in 2012 over, maar kreeg hem voorlopig nog niet op de rails.

 

BSG Group, het bedrijf van Steinmetz, en Signa gingen vorig jaar al een samenwerkingsakkoord aan en in november waren er al geruchten dat ze 75,1 procent van Karstadt in handen zouden krijgen voor één euro. Die geruchten steken nu dus opnieuw de kop op.

 

Kritiek op eigenaar

Het gerucht komt er in de nasleep van het aangekondigde vertrek van Eva-Lotta Sjostedt, de CEO van Karstadt. Ze was pas zes maanden geleden aan de slag gegaan in die functie, maar kondigde vorige week haar vertrek al aan, omdat ze vond dat ze te weinig steun kreeg van eigenaar Berggruen.

 

Berggruen krijgt sinds zijn overname van de keten de wind ook al van voren van de Duitse media en de vakbonden van het bedrijf. Zij vinden dat hij niet genoeg investeert in de warenhuisketen.

Heeft u vragen of opmerkingen? Neem dan gerust contact op met de redactie​


Beate Uhse vraagt faillissement aan

15/12/2017

Het Duitse eroticabedrijf Beate Uhse heeft het faillissement aangevraagd. Het bedrijf had al langer problemen om in een digitale wereld de omzet op peil te houden. De winkels blijven open. 

Deze retailers pakken uit met knappe kerstcommercials

15/12/2017

Heel wat internationale retailers pakken in de aanloop naar de eindejaarsfeesten uit met ambitieuze kerstcommercials. RetailDetail selecteerde twaalf opmerkelijke reclamespots. Laat u ook een traantje van ontroering?

Unizo wil geen verbod op plastic zakjes

15/12/2017

In tegenstelling tot Vlaams minister van Leefmilieu, Joke Schauvliege, is Unizo een verbod op plastic zakjes in de retail niet genegen. De organisatie pleit voor een systeem waarbij de klant moet betalen voor elk zakje.

Gent lanceert visienota voor handelsvestigingsbeleid

14/12/2017

Gent is naar eigen zeggen de eerste centrumstad (die in navolging van het decreet Integraal Handelsvestigingsbeleid van het Vlaams Parlement) een eigen visienota heeft opgesteld voor de toekomst van handelsvestigingen in de stad.

Alweer 10% meer online uitgaven in ons land

14/12/2017

Alle Belgen samen spendeerden de voorbije drie kwartalen liefst 7,35 miljard euro online, 10% meer dan in dezelfde periode van vorig jaar. De voorspelde kaap van tien miljard euro bestedingen is volgens GfK dan ook nog steeds haalbaar.

Lees het nieuwe RetailDetail Magazine online

13/12/2017

Ja, er staat bekend volk op de cover van de decembereditie van RetailDetail Magazine, naar aanleiding van onze boeklancering. Maar blader vooral verder, want dit nummer staat ook boordevol boeiende interviews met grote namen uit de retailwereld.  

Back to top