Verandert Karstadt van eigenaar? | RetailDetail

Verandert Karstadt van eigenaar?

Verandert Karstadt van eigenaar?

De Duitse warenhuisketen Karstadt zou op het punt staan om van eigenaar te veranderen. De huidige eigenaar Nicolas Berggruen zou plannen hebben om ruim zeventig procent van zijn aandelen te verkopen.

Eerder al geruchten

Vastgoedbedrijf Signa en Israëlische zakenman Beny Steinmetz zouden de nieuwe eigenaars worden van warenhuisketen Karstadt en zouden de aandelen van Berggruen voor een symbolische euro overkopen. Dat meldt de Duitse krant Bild. Berggreun nam de verlieslatende keten in 2012 over, maar kreeg hem voorlopig nog niet op de rails.

 

BSG Group, het bedrijf van Steinmetz, en Signa gingen vorig jaar al een samenwerkingsakkoord aan en in november waren er al geruchten dat ze 75,1 procent van Karstadt in handen zouden krijgen voor één euro. Die geruchten steken nu dus opnieuw de kop op.

 

Kritiek op eigenaar

Het gerucht komt er in de nasleep van het aangekondigde vertrek van Eva-Lotta Sjostedt, de CEO van Karstadt. Ze was pas zes maanden geleden aan de slag gegaan in die functie, maar kondigde vorige week haar vertrek al aan, omdat ze vond dat ze te weinig steun kreeg van eigenaar Berggruen.

 

Berggruen krijgt sinds zijn overname van de keten de wind ook al van voren van de Duitse media en de vakbonden van het bedrijf. Zij vinden dat hij niet genoeg investeert in de warenhuisketen.

Heeft u vragen of opmerkingen? Neem dan gerust contact op met de redactie​


Omnichannel in retail: Hoe maak je de marketingafdeling echt omnichannel?

15/02/2018

De transitie naar een omnichannelorganisatie is cruciaal én dringend in de retailsector, ziet Peter Desmyttere, oprichter en CEO van Husky Marketing Planner: “In retail werken organisaties nog vaak in silo’s.” Hij geeft een concreet stappenplan op het Omnichannel Congress.

Amazon rekruteert 2.000 medewerkers in Frankrijk

15/02/2018

Het Franse filiaal van het Amerikaanse internetwarenhuis Amazon is op zoek naar 2.000 medewerkers om de sterke groei te kunnen bijbenen. Amazon.fr is niet alleen bij onze zuiderburen, maar ook in ons land de populairste webshop.

Gino Van Ossel: “Omnichannel kan wél rendabel zijn”

15/02/2018

Omnichannel is nog geen verworvenheid in retail: veel ketens blijven vasthangen aan hun fysieke winkelnetwerk en hebben niet de volledige klantreis in kaart. Toch zijn er ook inspirerende voorbeelden.

Prima jaar voor Decathlon dankzij sterke expansie

15/02/2018

In 2016 rondde Decathlon voor  het eerst de kaap van de 10 miljard euro omzet. Vorig jaar werd ook de grens van 11 miljard gesloopt, met dank aan een sterke internationale expansie.

Generatiewissel bij BIC op moeilijk moment

15/02/2018

Wissel aan de top bij Bic, de Franse specialist van wegwerpartikelen: huidig CEO Bruno Bich geeft de touwtjes in handen van zijn 39-jarige zoon Gonzalve. Die staat voor de moeilijke opdracht om de winstdaling een halt toe te roepen.

“Boycot selfscankassa’s” roepen Carrefour-vakbonden op

15/02/2018

Medewerkers van Carrefour hebben opgeroepen om selfscankassa’s te boycotten, uit protest tegen de geplande ontslagen bij de keten. Het blijft echter niet bij woorden: actievoerders hebben de selfscankassa’s in de hypermarkt in Bergen gesaboteerd.

Back to top