Veritas opent dinsdag eerste Duitse winkel

Veritas opent dinsdag eerste Duitse winkel

Op dinsdag 15 september opent Veritas zijn eerste Duitse winkel. Die eerste stap in zijn Europese expansie zet de accessoireketen in het retailpark Ruhr Park Bochum in Noordrijn-Westfalen.

Creatieve klemtoon in aanbod en concept

De eerste Duitse testwinkel wordt 350 m² groot, meer dan een gemiddelde Belgische vestiging van de keten. In Duitsland pakt Veritas dan ook uit met een geheel nieuw winkelconcept, waarbij andere accenten worden gelegd voor de lokale markt en ook rekening wordt gehouden met het feit dat de formule voor de Duitsers nog onbekend is.

 

“Veritas heeft een uniek concept. Om de nieuwe klanten dat te leren kennen, hebben we geopteerd voor duidelijke communicatie en meer ruimte. De winkel zal huiselijker aanvoelen, met meer hout, en echt een belevingsconcept hebben. Dagelijks zal er wel een demo of workshop zijn en twee maal per week is er het ‘café’, waarbij iedereen de naaimachines in de winkel mag komen gebruiken”, legt CEO Ine Verhaert uit.

 

Het accent komt in de Duitse winkels ook meer te liggen op het creatieve, aangezien daar een duidelijke vraag naar bestaat. “Ons creatieve aanbod hebben we uitgebreid en ook aangepast aan de markt, bijvoorbeeld door een typische soort breinaalden toe te voegen. Ook de prijzen hebben we aangepast aan de markt. Het assortiment is ook meer gemixt: we leggen zo de crea-producten naast de accessoires, om de link tussen de twee echt duidelijk te maken.”

 

Twee tot vier testwinkels in Noordrijn-Westfalen

Veritas wil in de Duitse deelstaat twee tot vier testwinkels openen gedurende een testperiode van minstens vier seizoenen. Als de evaluatie positief is, gaat de Belgische keten over tot een uitrol in de hele staat, aan een rato van acht tot tien winkels per jaar – zoals ook afgesproken is met externe investeerder Indufin, die in maart is ingestapt in het bedrijf om een verdere groei mogelijk te maken.

 

De retailer wil daarbij wel steeds binnen een straal van 350 km van het distributiecentrum in Kontich blijven, maar gezien het hoge inwoneraantal van Noordrijn-Westfalen (17 miljoen inwoners, meer dan België dus) zijn die ambities toch niet gering. Een tweede winkelopening staat vast voor begin november in Aken, de opening van een Duitse webshop is voorzien voor 2016.

Heeft u vragen of opmerkingen? Neem dan gerust contact op met de redactie​


Mark Thomson (Zebra): "De tools voor de toekomst zijn al voorhanden"

17/11/2017

Volgens Mark Thomson, Director of Retail Industry Solutions bij Zebra, verandert de retail in de nabije toekomst ingrijpender dan in de voorbije vijftig jaar bij elkaar opgeteld.

Qrf Beste Winkelketen van België en Qrf Webshop Awards: spanning stijgt!

16/11/2017

Op donderdag 23 november is het zover: op die avond worden de winnaars van de ‘Qrf Beste Winkelketen van België’ en ‘Qrf Webshop Awards’ bekendgemaakt tijdens de RetailDetail Night. 

Omzet 100 grootste webshops in België stijgt 13,5%

16/11/2017

De omzet van de top 100 webshops in België is van 3,7 miljard euro toegenomen naar 4,2 miljard euro, een stijging met 13,5%. Vooral voedingsmiddelen en huishoudelijke artikelen gaan vlotter over de digitale toonbank.

Supermarkten aan de ketting in regio Turnhout

16/11/2017

Grootwarenhuizen kunnen niet langer uitbreiden of nieuwe filialen openen in de stadsregio Turnhout. De maatregel moet de lokale handel in Turnhout, Vosselaar, Beerse en Oud-Turnhout een duwtje in de rug geven.

Topman Horeca Vlaanderen nieuwe baas Unizo

16/11/2017

Als de raad van bestuur van Unizo op 7 december het licht op groen zet, wordt Danny Van Assche de opvolger van Karel Van Eetvelt als topman bij ondernemersorganisatie. Voor de 45-jarige Van Assche zou dat een terugkeer naar de roots zijn.

Barbie wijst G.I. Joe & Co (voorlopig?) af

16/11/2017

Speelgoedreus Mattel zou het overnamebod door concurrent Hasbro hebben afgewezen, schrijft persbureau Reuters op basis van bronnen dicht bij het dossier. Welke gevolgen dat heeft, is vooralsnog onduidelijk.

Back to top