Veritas opent dinsdag eerste Duitse winkel | RetailDetail

Veritas opent dinsdag eerste Duitse winkel

Veritas opent dinsdag eerste Duitse winkel

Op dinsdag 15 september opent Veritas zijn eerste Duitse winkel. Die eerste stap in zijn Europese expansie zet de accessoireketen in het retailpark Ruhr Park Bochum in Noordrijn-Westfalen.

Creatieve klemtoon in aanbod en concept

De eerste Duitse testwinkel wordt 350 m² groot, meer dan een gemiddelde Belgische vestiging van de keten. In Duitsland pakt Veritas dan ook uit met een geheel nieuw winkelconcept, waarbij andere accenten worden gelegd voor de lokale markt en ook rekening wordt gehouden met het feit dat de formule voor de Duitsers nog onbekend is.

 

“Veritas heeft een uniek concept. Om de nieuwe klanten dat te leren kennen, hebben we geopteerd voor duidelijke communicatie en meer ruimte. De winkel zal huiselijker aanvoelen, met meer hout, en echt een belevingsconcept hebben. Dagelijks zal er wel een demo of workshop zijn en twee maal per week is er het ‘café’, waarbij iedereen de naaimachines in de winkel mag komen gebruiken”, legt CEO Ine Verhaert uit.

 

Het accent komt in de Duitse winkels ook meer te liggen op het creatieve, aangezien daar een duidelijke vraag naar bestaat. “Ons creatieve aanbod hebben we uitgebreid en ook aangepast aan de markt, bijvoorbeeld door een typische soort breinaalden toe te voegen. Ook de prijzen hebben we aangepast aan de markt. Het assortiment is ook meer gemixt: we leggen zo de crea-producten naast de accessoires, om de link tussen de twee echt duidelijk te maken.”

 

Twee tot vier testwinkels in Noordrijn-Westfalen

Veritas wil in de Duitse deelstaat twee tot vier testwinkels openen gedurende een testperiode van minstens vier seizoenen. Als de evaluatie positief is, gaat de Belgische keten over tot een uitrol in de hele staat, aan een rato van acht tot tien winkels per jaar – zoals ook afgesproken is met externe investeerder Indufin, die in maart is ingestapt in het bedrijf om een verdere groei mogelijk te maken.

 

De retailer wil daarbij wel steeds binnen een straal van 350 km van het distributiecentrum in Kontich blijven, maar gezien het hoge inwoneraantal van Noordrijn-Westfalen (17 miljoen inwoners, meer dan België dus) zijn die ambities toch niet gering. Een tweede winkelopening staat vast voor begin november in Aken, de opening van een Duitse webshop is voorzien voor 2016.

Heeft u vragen of opmerkingen? Neem dan gerust contact op met de redactie​


Blokker krikt online ambities verder op

22/03/2018

Blokker zet zijn interne herstructurering voort, ditmaal met de integratie van Nextail en de verhuis van het Blokker-hoofdkantoor naar Amsterdam Zuidoost. Daarmee hoopt de winkelketen vooral zijn online groei een sterke impuls te geven.

CEO Peter Somers wil RetailDetail naar een hoger niveau tillen

22/03/2018

Sinds januari 2018 heeft RetailDetail een nieuwe CEO. Peter Somers, e-commerceondernemer en voormalig directielid van bpost, koestert grote groeiambities voor het bedrijf.

“Protectionisme maakt iedereen armer” (Christian Verschueren, EuroCommerce)

22/03/2018

Handelsoorlogen en discriminatie binnen de eenheidsmarkt vergroten de druk op retailers in Europa. Algemeen directeur Christian Verschueren van EuroCommerce maakt zich zorgen, maar blikt vol vertrouwen vooruit.

Komt er een Metro/Makro Cash & Carry in Charleroi?

21/03/2018

De Metro-groep zou interesse hebben in de oude groentenhal van Charleroi als locatie voor een nieuwe vestiging. Met de komst van een Metro voor professionals zou ook de aantrekkingskracht van de site, thuishaven van 35 concessiehouders, verhogen.

Omzet e-commerce vorig jaar over 10 miljard euro

21/03/2018

E-commerce zit in de lift, ook in België. Toch is er nog erg veel groeipotentieel online: dat is de belangrijkste conclusie van BeCommerce, dat in zijn Market Monitor 2017 een online omzet van 10,05 miljard euro noteert voor België.

Claire’s vraagt faillissement aan

21/03/2018

De Amerikaanse keten Claire’s heeft nu ook officieel het faillissement aangevraagd. Het gaat daarbij wel enkel over de Amerikaanse tak van het bedrijf.

Back to top