Winkeliers mogen wifi niet gebruiken om klanten te volgen

Winkeliers mogen wifi niet gebruiken om klanten te volgen

De privacycommissie heeft geoordeeld dat handelaars die hun klanten volgen via het gebruik van gratis wifi de wet overtreden: via de wifi kunnen handelaars immers heel wat gegevens van hun klanten verkrijgen.

Informeren niet voldoende

De commissie wil nu dat klanten de mogelijkheid krijgen om aan te geven dat ze niet langer willen gevolgd worden via wifisignalen. Klanten moeten ook hun toestemming geven wanneer de gegevens die handelaars zo verkrijgen worden gebruikt om reclameboodschappen te versturen. Bovendien meent de privacycommissie dat het niet voldoende is om klanten enkel te informeren over het gebruik van wifitracking.

 

Willem Debeuckelaere, voorzitter van de privacycommissie, vreest echter dat de waarschuwing bij veel handelaars in dovenmansoren zal vallen. Handelaars vrezen immers dat veel klanten zullen aangeven om niet langer gevolgd te worden en bovendien heeft de commissie niet het budget om op het terrein te controleren wie de wet naleeft.

Heeft u vragen of opmerkingen? Neem dan gerust contact op met de redactie​


Amazon denkt aan fysieke winkels in Duitsland

18/12/2017

De topman van de Duitse tak van Amazon heeft in een interview gezegd dat fysieke winkels van de online retailer in Duitsland slechts "een kwestie van tijd" zijn. Volgens hem is dat noodzakelijk, omdat de klant dat wil.

Beate Uhse vraagt faillissement aan

15/12/2017

Het Duitse eroticabedrijf Beate Uhse heeft het faillissement aangevraagd. Het bedrijf had al langer problemen om in een digitale wereld de omzet op peil te houden. De winkels blijven open. 

Deze retailers pakken uit met knappe kerstcommercials

15/12/2017

Heel wat internationale retailers pakken in de aanloop naar de eindejaarsfeesten uit met ambitieuze kerstcommercials. RetailDetail selecteerde twaalf opmerkelijke reclamespots. Laat u ook een traantje van ontroering?

Unizo wil geen verbod op plastic zakjes

15/12/2017

In tegenstelling tot Vlaams minister van Leefmilieu, Joke Schauvliege, is Unizo een verbod op plastic zakjes in de retail niet genegen. De organisatie pleit voor een systeem waarbij de klant moet betalen voor elk zakje.

Gent lanceert visienota voor handelsvestigingsbeleid

14/12/2017

Gent is naar eigen zeggen de eerste centrumstad (die in navolging van het decreet Integraal Handelsvestigingsbeleid van het Vlaams Parlement) een eigen visienota heeft opgesteld voor de toekomst van handelsvestigingen in de stad.

Alweer 10% meer online uitgaven in ons land

14/12/2017

Alle Belgen samen spendeerden de voorbije drie kwartalen liefst 7,35 miljard euro online, 10% meer dan in dezelfde periode van vorig jaar. De voorspelde kaap van tien miljard euro bestedingen is volgens GfK dan ook nog steeds haalbaar.

Back to top