Winkeliers mogen wifi niet gebruiken om klanten te volgen | RetailDetail

Winkeliers mogen wifi niet gebruiken om klanten te volgen

Winkeliers mogen wifi niet gebruiken om klanten te volgen

De privacycommissie heeft geoordeeld dat handelaars die hun klanten volgen via het gebruik van gratis wifi de wet overtreden: via de wifi kunnen handelaars immers heel wat gegevens van hun klanten verkrijgen.

Informeren niet voldoende

De commissie wil nu dat klanten de mogelijkheid krijgen om aan te geven dat ze niet langer willen gevolgd worden via wifisignalen. Klanten moeten ook hun toestemming geven wanneer de gegevens die handelaars zo verkrijgen worden gebruikt om reclameboodschappen te versturen. Bovendien meent de privacycommissie dat het niet voldoende is om klanten enkel te informeren over het gebruik van wifitracking.

 

Willem Debeuckelaere, voorzitter van de privacycommissie, vreest echter dat de waarschuwing bij veel handelaars in dovenmansoren zal vallen. Handelaars vrezen immers dat veel klanten zullen aangeven om niet langer gevolgd te worden en bovendien heeft de commissie niet het budget om op het terrein te controleren wie de wet naleeft.

Heeft u vragen of opmerkingen? Neem dan gerust contact op met de redactie​


Shop for Geek ziet potentieel voor 25 winkels

22/05/2018

Na recente openingen in Aalst en Namen staat de teller al op dertien winkels voor Shop for Geek, de winkelformule voor gadgets en merchandisingartikelen. Dat moeten er snel een 25-tal worden. De retailer pakt nu ook de Franse markt aan.

Eigenaar 3i wil Action toch voor zichzelf houden

22/05/2018

Investeerder 3i wil Action dan toch helemaal houden. Hoewel de eigenaar van de discountketen vorige week liet uitschijnen een koper te zoeken voor een deel van zijn participatie in Action, ontkent 3i dat nu.

Marks & Spencer haalt het mes boven: 100 winkels dicht

22/05/2018

De Britse retailer wil ingrijpend herstructureren. De komende vier jaar moeten niet 60, maar wel 100 Britse winkels de deuren sluiten. “Noodzakelijk om de toekomst veilig te stellen”, klinkt het.

Eigenaar wil af van flink stuk van Action

18/05/2018

De eigenaar van Action, investeringsmaatschappij 3i, wil volgend jaar een deel van de discountketen verkopen. De Britten zouden geïnteresseerden zoeken voor een belang van zo’n 35% van de keten.

Veel minder inbreuken op verbod cashbetalingen

17/05/2018

Vier jaar na de invoering van het verbod om aankopen van meer dan 3.000 euro nog cash te betalen, is het aantal inbreuken fors gedaald. Werden in 2014 nog 435 handelaars betrapt, dan waren dat er in 2016 nog maar 61.

Colruyt Group lanceert betaalfunctie voor Xtra-kaart

16/05/2018

Vanaf 22 mei zullen klanten in de winkels van Colruyt Group kunnen betalen met hun Xtra-klantenkaart. De vertrouwde Colruyt-betaalkaart verdwijnt. Toch wordt de Xtra-kaart geen krediet- of debetkaart.