Winkeliers mogen wifi niet gebruiken om klanten te volgen

Winkeliers mogen wifi niet gebruiken om klanten te volgen

De privacycommissie heeft geoordeeld dat handelaars die hun klanten volgen via het gebruik van gratis wifi de wet overtreden: via de wifi kunnen handelaars immers heel wat gegevens van hun klanten verkrijgen.

Informeren niet voldoende

De commissie wil nu dat klanten de mogelijkheid krijgen om aan te geven dat ze niet langer willen gevolgd worden via wifisignalen. Klanten moeten ook hun toestemming geven wanneer de gegevens die handelaars zo verkrijgen worden gebruikt om reclameboodschappen te versturen. Bovendien meent de privacycommissie dat het niet voldoende is om klanten enkel te informeren over het gebruik van wifitracking.

 

Willem Debeuckelaere, voorzitter van de privacycommissie, vreest echter dat de waarschuwing bij veel handelaars in dovenmansoren zal vallen. Handelaars vrezen immers dat veel klanten zullen aangeven om niet langer gevolgd te worden en bovendien heeft de commissie niet het budget om op het terrein te controleren wie de wet naleeft.

Heeft u vragen of opmerkingen? Neem dan gerust contact op met de redactie​


CEO Hudson’s Bay treedt volgende maand af

23/10/2017

Op 1 november treedt Jerry Storch af als CEO van de Canadese warenhuisgroep Hudson’s Bay. De zoektocht naar een nieuwe CEO is al begonnen; uitvoerend voorzitter Richard Baker wordt even CEO ad interim.

Colruyt Group opent 3 winkels op 1 plek

23/10/2017

De Colruyt Group opent in Mol binnenkort een vestiging van Bio-Planet, Dreamland en Dreambaby op één locatie. Het heeft daarvoor een volledig nieuw pand neergepoot op de voormalige locatie van Center Shop.

Meer dan helft Amerikaanse huishoudens in de ban van Amazon

21/10/2017

Liefst 90 miljoen Amerikanen zijn lid van Amazon Prime, het getrouwheidsprogramma van Amazon, op een totaal van 126 miljoen geschatte huishoudens in de VS. Amazon heeft zijn thuismarkt dus stevig in de greep. Wat kunnen we daar in Europa van leren?

Zooplus groeit met vijfde in derde kwartaal

20/10/2017

In het derde kwartaal van 2017 is de omzet van huisdierenwebshop Zooplus met 22% gegroeid naar 277 miljoen euro. Daarmee zet het bedrijf de groei van de eerste kwartalen verder.

"Kringwinkels hebben nood aan meer werknemers"

20/10/2017

Morgen is het de Dag van de Kringwinkel en die wordt door De Kringwinkels aangegrepen om er op te wijzen dat er dringend extra werknemers moeten worden aangenomen, om zo de OVAM-doelen te halen.

Regering past akkoord nachtwerk e-commerce aan

20/10/2017

De regering gaat de regeling die het eerder sloot rond nachtwerk in e-commerce aanpassen. Daardoor wordt nachtwerk vanaf 20u al mogelijk van zodra er een akkoord is met slechts één vakbond.

Back to top