Winkeliers mogen wifi niet gebruiken om klanten te volgen | RetailDetail

Winkeliers mogen wifi niet gebruiken om klanten te volgen

Winkeliers mogen wifi niet gebruiken om klanten te volgen

De privacycommissie heeft geoordeeld dat handelaars die hun klanten volgen via het gebruik van gratis wifi de wet overtreden: via de wifi kunnen handelaars immers heel wat gegevens van hun klanten verkrijgen.

Informeren niet voldoende

De commissie wil nu dat klanten de mogelijkheid krijgen om aan te geven dat ze niet langer willen gevolgd worden via wifisignalen. Klanten moeten ook hun toestemming geven wanneer de gegevens die handelaars zo verkrijgen worden gebruikt om reclameboodschappen te versturen. Bovendien meent de privacycommissie dat het niet voldoende is om klanten enkel te informeren over het gebruik van wifitracking.

 

Willem Debeuckelaere, voorzitter van de privacycommissie, vreest echter dat de waarschuwing bij veel handelaars in dovenmansoren zal vallen. Handelaars vrezen immers dat veel klanten zullen aangeven om niet langer gevolgd te worden en bovendien heeft de commissie niet het budget om op het terrein te controleren wie de wet naleeft.

Heeft u vragen of opmerkingen? Neem dan gerust contact op met de redactie​


Omnichannel in retail: Hoe maak je de marketingafdeling echt omnichannel?

15/02/2018

De transitie naar een omnichannelorganisatie is cruciaal én dringend in de retailsector, ziet Peter Desmyttere, oprichter en CEO van Husky Marketing Planner: “In retail werken organisaties nog vaak in silo’s.” Hij geeft een concreet stappenplan op het Omnichannel Congress.

Amazon rekruteert 2.000 medewerkers in Frankrijk

15/02/2018

Het Franse filiaal van het Amerikaanse internetwarenhuis Amazon is op zoek naar 2.000 medewerkers om de sterke groei te kunnen bijbenen. Amazon.fr is niet alleen bij onze zuiderburen, maar ook in ons land de populairste webshop.

Gino Van Ossel: “Omnichannel kan wél rendabel zijn”

15/02/2018

Omnichannel is nog geen verworvenheid in retail: veel ketens blijven vasthangen aan hun fysieke winkelnetwerk en hebben niet de volledige klantreis in kaart. Toch zijn er ook inspirerende voorbeelden.

Prima jaar voor Decathlon dankzij sterke expansie

15/02/2018

In 2016 rondde Decathlon voor  het eerst de kaap van de 10 miljard euro omzet. Vorig jaar werd ook de grens van 11 miljard gesloopt, met dank aan een sterke internationale expansie.

Generatiewissel bij BIC op moeilijk moment

15/02/2018

Wissel aan de top bij Bic, de Franse specialist van wegwerpartikelen: huidig CEO Bruno Bich geeft de touwtjes in handen van zijn 39-jarige zoon Gonzalve. Die staat voor de moeilijke opdracht om de winstdaling een halt toe te roepen.

“Boycot selfscankassa’s” roepen Carrefour-vakbonden op

15/02/2018

Medewerkers van Carrefour hebben opgeroepen om selfscankassa’s te boycotten, uit protest tegen de geplande ontslagen bij de keten. Het blijft echter niet bij woorden: actievoerders hebben de selfscankassa’s in de hypermarkt in Bergen gesaboteerd.

Back to top