Winkelmanagement in de cloud: hoe gaat dat? | RetailDetail

Winkelmanagement in de cloud: hoe gaat dat?

Winkelmanagement in de cloud: hoe gaat dat?

(publireportage) Een kassasysteem in de winkel is een basisbehoefte voor retailers, maar een goed systeem kan veel meer dan alleen aankopen verwerken. Lightspeed heeft daarom een krachtig kassasysteem in de cloud ontworpen.

Kassasysteem in de cloud

Met een iPad in de zaak zorgt u niet alleen voor soepel winkelmanagement, maar heeft u alle belangrijke data tot uw beschikking om uw business nog beter in te richten.

 

Lightspeed heeft een krachtig kassasysteem in de cloud ontworpen en blijft deze sinds 2005 continu doorontwikkelen om de retailondernemer te voorzien van een kassasysteem dat altijd klaar is voor de toekomst.

 

Inzicht in uw voorraad

Lightspeed’s POS slaat alle data online op in de cloud, veilig en snel. Door in de cloud te werken heeft u dus altijd toegang tot al uw winkeldata. U heeft daardoor dus ook realtime inzicht in uw voorraad en verkoopdata, ongeacht het kanaal waar uw producten verkocht worden. Uw voorraad wordt automatisch bijgehouden - online en offline. Zo weet u zeker wat u nog in stock heeft en kunt u niet verkopen als de voorraad op is. Voorraadbeheer is het hart van het systeem!

 

Persoonlijk personeel

Geef uw personeel de kans zich te onderscheiden met een POS in de hand op de werkvloer. Zo zijn ze net zo flexibel als de klant. Zij kunnen real time informatie opvragen over de beschikbaarheid van een item en swipen met gemak naar productdetails en gerelateerde producten. Uw verkoopmedewerkers halen zo het beste uit klantinteractie. En zulke aandacht voor de klant… daar valt natuurlijk geen prijskaartje aan te hangen. Consumenten kunnen overal terecht, maar kiezen uiteindelijk voor de winkels met een persoonlijke aanpak.

 

Aandacht voor uw klant

Een persoonlijke aanpak stopt niet in de winkel: het gaat verder bij het afrekenen. Klantenbinding via uw kassa is namelijk geen utopie. Bij het afrekenen kunt u namelijk ter plekke klantprofielen aanmaken. En voegt u contactinformatie en productvoorkeuren toe. U kunt ook meteen het bonnetje mailen, als de klant dat liever wil. Ook is een goede POS flexibel in te stellen: maak bijvoorbeeld aangepaste knoppen voor de beste verkopende producten - dit zorgt voor een snelle afhandeling bij het afrekenen.

 

Grip op uw data met rapportages

Een kassasysteem in de cloud slaat allerlei nuttige data over sales op: verkochte items, totale verkoop over een bepaalde periode of de gemiddelde omzet per uur, specifieke dagrapportages per productcategorie, totale winst of winst per uur. Er zijn tientallen rapportages in een klik te maken. En dat over meerdere locaties, meteen te zien op één systeem.

 

De kassa van Lightspeed biedt dus uitgebreide tools om je winkel te managen. Simpel, maar allesbehalve basic.

Heeft u vragen of opmerkingen? Neem dan gerust contact op met de redactie​


Gerelateerde items

Erotiekketen Christine le Duc wil weer verleiden

14/08/2018

De keten van eroticashops Christine le Duc wil in Nederlandse handen een nieuwe verleidingspoging wagen. Gered uit het failliete concern Beate Uhse, zet de retailer haar zinnen op de Belgische en Nederlandse markt.

Amazon mag levering volgende dag niet garanderen

13/08/2018

De Britse reclamewaakhond heeft het niet voor Amazons belofte om bestellingen van Prime-leden de volgende dag te zullen leveren. Tijdens de feestdagen vorig jaar waren er vertragingen, dus moet Amazon de garantie schrappen.

RetailDetail Day 2018: geobsedeerd door de klant

13/08/2018

Meer dan ooit staat de klant hoog op de agenda van retailers en merken. Maar is dat niet altijd zo geweest? De RetailDetail Day kijkt voorbij de hype en peilt naar de essentie van klantgericht ondernemen in het digitale tijdperk.

Hoe koopt de consument van morgen?

09/08/2018

Wist je dat winkelen en kopen twee verschillende activiteiten zijn geworden? De weg die de klant van de toekomst aflegt, ziet er helemaal anders uit. Beleef hem zelf in een Inspiration Tour van retailhub en dompel je onder in 1.250 m² innovatie. 

Decathlon neemt Zwitserse sportketen Athleticum over

09/08/2018

Decathlon neemt de Zwitserse sportketen Athleticum over. Verkoper Maus Frères krijgt een minderheidsbelang in Decathlon Zwitserland, een overnamebedrag is niet meegedeeld.

Prima halfjaar voor Rakuten

09/08/2018

De Japanse e-commercereus Rakuten, ’s werelds nummer 5 gemeten naar handelsvolume, zag zowel zijn omzet als zijn winst de voorbije zes maanden flink toenemen. Intussen gaat de groep zijn interne structuur grondig reorganiseren om sneller te kunnen inspelen op de almaar sneller wijzigende marktomstandigheden.