Zeeman wil nieuw imago, zonder matroos | RetailDetail

Zeeman wil nieuw imago, zonder matroos

Zeeman wil nieuw imago, zonder matroos
Shutterstock

Textieldiscounter Zeeman is op zoek naar een nieuw imago en heeft daarom een nieuw winkelconcept ontwikkeld. Het meest opvallende daarbij is dat de typische matroos uit beeld verdwijnt.

Meer ruimte

De eerste vestiging met het nieuwe concept werd onlangs geopend in thuisbasis Alphen aan den Rijn. De vernieuwde Zeeman XL oogt een stuk strakker dan zijn voorgangers. Niet enkel is de matroos uit het logo verdwenen, maar ook op andere manieren wil de winkel zich een moderner imago aanmeten. Voor de winkel zijn er geen vlaggen of parasols te vinden en in de winkel is er veel meer ruimte om te winkelen. Bovendien is er met meer zorg gedacht aan het uitstallen van de producten: alles wordt daarbij netjes gestapeld of opgevouwen.

 

Voor het bedrijf was het wel belangrijk dat er een goede mix werd gevonden tussen een beter en moderner imago, en het idee dat Zeeman nog steeds een discounter is. “Je moet wel uitstralen dat je discounter bent. We kijken steeds: hebben we de laagste prijzen”, zegt financieel directeur Albert van Bolderen.

 

“Investeringsachterstand

Zeeman is al langer bezig met een imagowijziging, wat volgens directeur Bart Karis dringend nodig was. “Het is een mooi label met fantastische mogelijkheden, waar achterstallig onderhoud aan kleefde. Het revitaliseren leek me een prachtige uitdaging. Er was een investeringsachterstand in de filialen”, zei Karis daar een tijdje geleden al over. Een betere winkelervaring is een belangrijk onderdeel van dat nieuwe imago.

 

Dat het nieuwe imago zijn vruchten afwerpt, blijkt uit de cijfers: in 2016 steeg de omzet met 3,4% naar 548 miljoen euro en de winst werd zelfs verdubbeld, ondanks stevige investeringen.

Heeft u vragen of opmerkingen? Neem dan gerust contact op met de redactie​


Gerelateerde items

Samsonite opent flagshipstore volgens nieuw concept in Antwerpen

19/03/2018

Antwerpen heeft er een nieuwe winkel bij van koffermerk Samsonite. De Samsonite Store opende vorige week in de Huidevettersstraat en lanceert er ook het nieuwe lifestylemerk Samsonite RED.

Consumenten tegen supermarkten: "Voed ons op!"

19/03/2018

Consumenten vragen supermarkten om duurzamere aankopen te stimuleren in de nieuwe campagne ‘ik ben meer dan mijn kassaticket’. Zes ngo’s gaan daarvoor de samenwerking aan op initiatief van blogster Ingrid Renders van Maison Slash.

Eigenaar CK Hutchison zet stap opzij

19/03/2018

Li Ka-shing, de eigenaar en topman van CK Hutchison (het bedrijf achter ketens als Kruidvat en ICI Paris XL), zet half mei een stap opzij. Dan geeft de 89-jarige de fakkel door aan zijn oudste zoon, Victor Li.

350.000 stuks namaakspeelgoed in beslag genomen

15/03/2018

De Cel Namaak van de FOD Economie heeft vorig jaar 350.000 stuks namaakspeelgoed in beslag genomen tijdens een grootscheepse actie. Dat maakte Kris Peeters bekend naar aanleiding van de tiende verjaardag van de bewuste cel.

Ombudsman voor de Handel lost 85% van de klachten op

15/03/2018

Half mei vorig jaar ging de Ombudsman voor de Handel officieel van start in ons land. Tot en met 31 december kreeg de dienst 541 klachten binnen. Voor 231 daarvan was de Ombudsman bevoegd en in 85% van die klachten kwam er een oplossing uit de bus.

Boeken dicht voor Toys ‘R’ Us

15/03/2018

Het finale einde is nu wel heel dichtbij voor de gewezen speelgoedgrootheid Toys “R” Us. Nadat eerder al de doodsklokken luidden over de 100 Britse winkels, gaan nu ook de meer dan 700 Amerikaanse winkels hun deuren sluiten.

Back to top