Agora Culinair neemt groothandel Van Hout Horeca over | RetailDetail

Agora Culinair neemt groothandel Van Hout Horeca over

Agora Culinair neemt groothandel Van Hout Horeca over

De holding van de Herentalse familie Vleugels, eigenaar van onder andere Agora Culinair/’t Vleesboerke, heeft Van Hout Horeca in het Limburgse Hamont overgenomen. De nieuwe combinatie wordt meteen een van de grootste horecagroothandels in België.

Geen opvolgers in de familie

Agora Culinair en Van Hout zijn geen onbekenden voor elkaar: beide familiebedrijven werken al meer dan twintig jaar intensief samen binnen de aankoopgroepering Resto-Frit (bekend van de populaire Smulllbox van Samson & Gert).

 

“De overname van Horeca Van Hout is het gevolg van het gebrek aan familiale opvolging ”, zegt afgevaardigd bestuurder Luc Geusens van Van Hout Horeca. Oprichter Paul Van Hout gaat na 50 jaar met pensioen en bij gebrek aan opvolgers werd er gezocht naar een overnemer. “Die werd gevonden in Agora Culinair. Met de verkoop aan de familie Vleugels is het behoud verzekerd van het familiale karakter van het bedrijf en de continuïteit voor de medewerkers en voor de klanten.”

 

Voor de medewerkers, de klanten en de leveranciers verandert er in de praktijk niets. Luc Geusens, die al jaren de leiding heeft over het team, blijft eveneens op post.

 

Groepsomzet van om en bij de 50 miljoen euro

Door de overname ontstaat één van de grootste horecagroothandels van ons land. Agora Culinair telde tot vandaag ongeveer 800 klanten in de brede horeca ‑ van frituren over broodjeszaken, traiteurs, grootkeukens en brasseries tot restaurants ‑ en was vooral actief in de provincies Antwerpen, Oost-Vlaanderen en Limburg. Van Hout Horeca bedient zo’n 450 horecaklanten en staat sterk in Limburg en Vlaams-Brabant.

 

De totale groepsomzet zal door deze overname vijftig miljoen euro bedragen en de nieuwe groep zal 120 mensen in dienst hebben.

Heeft u vragen of opmerkingen? Neem dan gerust contact op met de redactie​


Gerelateerde items

Carrefour geeft meer details over transformatieplan

22/05/2018

Gezondheid en digitalisering zijn speerpunten in de plannen van Carrefour Belgium. Binnenkort kunnen klanten e-commerce bestellingen afhalen of terugbrengen in alle Express buurtwinkels. In de hypermarkten maakt non-food plaats voor bio en horeca.

Eigenaar wil af van flink stuk van Action

18/05/2018

De eigenaar van Action, investeringsmaatschappij 3i, wil volgend jaar een deel van de discountketen verkopen. De Britten zouden geïnteresseerden zoeken voor een belang van zo’n 35% van de keten.

Filet Pur: Snoep maar lekker verder!

18/05/2018

Hoe Colruyt zo goedkoop kan blijven, wat Albert Heijn bekokstooft in het versrayon, waarom Delhaize glutenvrij wordt en hoe vrolijk het er bij Aldi aan toe gaat? Dat verneemt u in het pittig gekruide weekoverzicht van RetailDetail Food.

Hoegaarden verhuist deel productie naar Vietnam en China

18/05/2018

Het witbier Hoegaarden groeit sterk in Azië, maar verliest zijn pluimen in Europa. AB InBev verhuist daarom een deel van de productie naar China en Vietnam: in de brouwerij in Hoegaarden zelf wordt twee dagen per week minder gebrouwen.

Holland & Barrett wil veganistische winkels openen

17/05/2018

De Britse gezondheidsketen Holland & Barrett (in de Benelux vroeger Essenza) plant volledig veganistische winkels te openen. Dat is immers een trend waar de keten op moet inpikken, vindt CEO Peter Aldis.

Nestlé op dieet: snoeit verder in suiker, vet en zout

17/05/2018

Nestlé wil nog meer gaan snijden in de suiker-, zout- en vetgehaltes van zijn producten. Zo wil het voedingsconcern inspelen op de wereldwijde vraag naar gezondere voeding.