Agora Culinair neemt groothandel Van Hout Horeca over | RetailDetail

Agora Culinair neemt groothandel Van Hout Horeca over

Agora Culinair neemt groothandel Van Hout Horeca over

De holding van de Herentalse familie Vleugels, eigenaar van onder andere Agora Culinair/’t Vleesboerke, heeft Van Hout Horeca in het Limburgse Hamont overgenomen. De nieuwe combinatie wordt meteen een van de grootste horecagroothandels in België.

Geen opvolgers in de familie

Agora Culinair en Van Hout zijn geen onbekenden voor elkaar: beide familiebedrijven werken al meer dan twintig jaar intensief samen binnen de aankoopgroepering Resto-Frit (bekend van de populaire Smulllbox van Samson & Gert).

 

“De overname van Horeca Van Hout is het gevolg van het gebrek aan familiale opvolging ”, zegt afgevaardigd bestuurder Luc Geusens van Van Hout Horeca. Oprichter Paul Van Hout gaat na 50 jaar met pensioen en bij gebrek aan opvolgers werd er gezocht naar een overnemer. “Die werd gevonden in Agora Culinair. Met de verkoop aan de familie Vleugels is het behoud verzekerd van het familiale karakter van het bedrijf en de continuïteit voor de medewerkers en voor de klanten.”

 

Voor de medewerkers, de klanten en de leveranciers verandert er in de praktijk niets. Luc Geusens, die al jaren de leiding heeft over het team, blijft eveneens op post.

 

Groepsomzet van om en bij de 50 miljoen euro

Door de overname ontstaat één van de grootste horecagroothandels van ons land. Agora Culinair telde tot vandaag ongeveer 800 klanten in de brede horeca ‑ van frituren over broodjeszaken, traiteurs, grootkeukens en brasseries tot restaurants ‑ en was vooral actief in de provincies Antwerpen, Oost-Vlaanderen en Limburg. Van Hout Horeca bedient zo’n 450 horecaklanten en staat sterk in Limburg en Vlaams-Brabant.

 

De totale groepsomzet zal door deze overname vijftig miljoen euro bedragen en de nieuwe groep zal 120 mensen in dienst hebben.

Heeft u vragen of opmerkingen? Neem dan gerust contact op met de redactie​


Gerelateerde items

Europese inkoopgroep Agecore zet Nestlé onder druk

16/02/2018

De Europese inkoopgroep Agecore heeft er mee gedreigd om 160 producten van Nestlé van zijn lijst te schrappen, tenzij ze betere voorwaarden krijgen. Onder andere Colruyt, Coop en Edeka maken deel uit van Agecore.

Kraft Heinz voldoet niet aan verwachtingen

16/02/2018

Het Amerikaanse Kraft Heinz heeft in het vierde kwartaal zowel op vlak van omzet als op vlak van winst niet kunnen voldoen aan de verwachtingen van de analisten. De winst vernegenvoudigde wel, maar dat overtuigde de analisten niet.

Sterke tweede jaarhelft stuwt Danone in 2017

16/02/2018

Danone heeft het boekjaar 2017 kunnen afsluiten met een vergelijkbare groei van 2,5%, die het vooral te danken heeft aan een sterke tweede jaarhelft. Daarin ging de vergelijkbare omzet er met 4,2% op vooruit.

Aldi Nord en Süd fuseren niet, maar gaan wel samenwerken

16/02/2018

Tot een fusie komt het momenteel nog niet, maar Aldi Nord en Aldi Süd bekijken wel de mogelijkheid om in Duitsland nauw samen te werken op vlak van inkoop en marketing. Een toekomstige fusie wordt wel ontkend.

Filet Pur: Er staat een olifant aan de kassa

16/02/2018

Hoe de Spaanse voedingsindustrie zich van haar mooiste zijde laat kennen, waarom de foodconcurrentie naar ongekende hoogten stijgt en tegen wanneer de job van kassamedewerker verdwijnt? Dat vertelt het ongezouten weekoverzicht van RetailDetail Food!

Aldi richt de blik op Italië

16/02/2018

Aldi is klaar om vanaf volgende maand ook de Italiaanse markt te veroveren: dan opent het in een klap tien nieuwe winkels in het Zuid-Europese land. Het bouwde ook een eerste distributiecentrum nabij Verona.

Back to top