Albert Heijn bevestigt derde winkelopening op het Kiel

Albert Heijn bevestigt derde winkelopening op het Kiel

De derde Belgische Albert Heijn is een feit: op 5 april opent de Nederlandse supermarktketen op de Sint-Bernardsesteenweg in het Antwerpse Kiel. Daarmee begint Albert Heijn stevig greep te krijgen op het Antwerpse supermarktlandschap.

Albert Heijns verovering van België begint duidelijk bij Antwerpen: na Brasschaat en Stabroek in het Noorden, komt de derde supermarkt van de challenger in het Zuiden van de Scheldestad. Later dit jaar volgt dan een vierde Antwerpse winkel, dit maal op het Hessenplein in de binnenstad zelf.

 

Nieuwbouw, geen overname

Op het Kiel vestigt Albert Heijn zich dit keer in een winkelstraat, in een ruim en luchtig nieuwbouwpand vlak tegenover shoppingcenter Den Tir. Albert Heijn wil niet kwijt of het de eerste zelf uitgebate winkel van de supermarktketen wordt, of dat er opnieuw met franchisenemers wordt gewerkt.

 

Ook over de plannen van de Nederlandse distributeur buiten Antwerpen houdt Albert Heijn de lippen nog steeds stijf, al zou AH volgens de geruchten druk bezig zijn met onderhandelingen in West-Vlaanderen.

Heeft u vragen of opmerkingen? Neem dan gerust contact op met de redactie​


Filet Pur: Het kan altijd nog erger

20/10/2017

Het is geen feestje hoor, werken in FMCG. Slechts enkelen komen er vrolijk mee weg, de meerderheid lijdt in stilte. Zoals nogmaals blijkt uit het ironische weekoverzicht van RetailDetail Food, dat vandaag vol nuttig advies staat.

RetailDetail Food #24 staat online

20/10/2017

Zijn winkels in drukke stadscentra steeds moeilijker bereikbaar? Voelen ze het aan de omzet, nemen ze maatregelen? Het nieuwe nummer van de gepersonaliseerde RetailDetail Food krant gaat er dieper op in.

Vleesvervangers bezig aan sterke opmars

20/10/2017

De verkoop van vleesvervangers is de voorbij drie jaar met maar liefst 40% gestegen. Ondertussen koopt een kwart van de Belgische huishoudens wel eens een vleesvervanger en is het aanbod sterk gegroeid.

Metro kent kleine groei in 2016/2017

20/10/2017

Uit de voorlopige cijfers van het Duitse Metro blijkt dat het bedrijf in het boekjaar 2016/2017 met 1,6% is gegroeid. Ook op vergelijkbare basis was er nog net sprake van groei. Metro spreekt van een succesvol jaar.

Emté blijft wegen op resultaten Sligro Food Group

19/10/2017

Bij de bekendmaking van de resultaten voor het derde kwartaal heeft Sligro Food Group laten verstaan dat het nog steeds op zoek is naar een oplossing voor Emté. Ondertussen blijft de omzet van die bedrijfstak dalen.

Unilever verkoopt minder ijsjes in magere zomer

19/10/2017

De voorbije zomer was er maar weinig sprake van stralend weer en dat heeft ook zijn effect gehad op de ijsverkoop van Unilever. Dat onderdeel van het Brits-Nederlandse bedrijf zag zijn omzet met 6,7% dalen.

Back to top