Albert Heijn bevestigt derde winkelopening op het Kiel

Albert Heijn bevestigt derde winkelopening op het Kiel

De derde Belgische Albert Heijn is een feit: op 5 april opent de Nederlandse supermarktketen op de Sint-Bernardsesteenweg in het Antwerpse Kiel. Daarmee begint Albert Heijn stevig greep te krijgen op het Antwerpse supermarktlandschap.

Albert Heijns verovering van België begint duidelijk bij Antwerpen: na Brasschaat en Stabroek in het Noorden, komt de derde supermarkt van de challenger in het Zuiden van de Scheldestad. Later dit jaar volgt dan een vierde Antwerpse winkel, dit maal op het Hessenplein in de binnenstad zelf.

 

Nieuwbouw, geen overname

Op het Kiel vestigt Albert Heijn zich dit keer in een winkelstraat, in een ruim en luchtig nieuwbouwpand vlak tegenover shoppingcenter Den Tir. Albert Heijn wil niet kwijt of het de eerste zelf uitgebate winkel van de supermarktketen wordt, of dat er opnieuw met franchisenemers wordt gewerkt.

 

Ook over de plannen van de Nederlandse distributeur buiten Antwerpen houdt Albert Heijn de lippen nog steeds stijf, al zou AH volgens de geruchten druk bezig zijn met onderhandelingen in West-Vlaanderen.

Tags: