Albert Heijn bevestigt derde winkelopening op het Kiel

Albert Heijn bevestigt derde winkelopening op het Kiel

De derde Belgische Albert Heijn is een feit: op 5 april opent de Nederlandse supermarktketen op de Sint-Bernardsesteenweg in het Antwerpse Kiel. Daarmee begint Albert Heijn stevig greep te krijgen op het Antwerpse supermarktlandschap.

Albert Heijns verovering van België begint duidelijk bij Antwerpen: na Brasschaat en Stabroek in het Noorden, komt de derde supermarkt van de challenger in het Zuiden van de Scheldestad. Later dit jaar volgt dan een vierde Antwerpse winkel, dit maal op het Hessenplein in de binnenstad zelf.

 

Nieuwbouw, geen overname

Op het Kiel vestigt Albert Heijn zich dit keer in een winkelstraat, in een ruim en luchtig nieuwbouwpand vlak tegenover shoppingcenter Den Tir. Albert Heijn wil niet kwijt of het de eerste zelf uitgebate winkel van de supermarktketen wordt, of dat er opnieuw met franchisenemers wordt gewerkt.

 

Ook over de plannen van de Nederlandse distributeur buiten Antwerpen houdt Albert Heijn de lippen nog steeds stijf, al zou AH volgens de geruchten druk bezig zijn met onderhandelingen in West-Vlaanderen.

Heeft u vragen of opmerkingen? Neem dan gerust contact op met de redactie​


Ahold en Delhaize nu ook in de Verenigde Staten één

08/12/2017

De eenmaking van Ahold en Delhaize gaat verder: in januari worden ook Ahold USA en Delhaize America samengevoegd. Zo wil het Belgisch-Nederlandse fusiebedrijf verder in de kosten snijden.

Machtsstrijd binnen familie Aldi Nord eindelijk ten einde

08/12/2017

De jarenlange machtsstrijd bij Aldi Nord, het deel van Aldi waarvan ook in België en Nederland winkels te vinden zijn, is ten einde gekomen na een uitspraak van de rechtbank. De invloed van de oprichtersfamilie wordt hierdoor beperkt.

Vakbonden Carrefour leven in angst voor transformatieplan

08/12/2017

Bij supermarktbedrijf Carrefour hebben ze de komende maanden en jaren heel wat werk voor de boeg om een herstructurering tot een goed einde te brengen. De vakbonden kijken ondertussen met een bang hart naar de toekomst.

Filet Pur: Een lege doos, vol gebakken lucht

08/12/2017

Dat de supermarkt niet meer is dan een vuilnisbak voor mislukkelingen, dat leerden we deze week, onder andere. De Sint bracht wel meer opwindend fmcg-nieuws, zoals blijkt uit dit vakkundig afgekruide nieuwsoverzicht van RetailDetail Food.

Vijf supermarkttrends voor 2018

08/12/2017

De internationale supermarktonderzoeksorganisatie IGD identificeert de vijf trends die de foodretailmarkt zullen bepalen in de komende twaalf maanden.

Bree krijgt Belgische primeur van Jumbo

07/12/2017

Supermarktketen Jumbo heeft zijn eerste Belgische vestiging beet: de retailer zal een pand betrekken in een nieuw retailpark in het Limburgse Bree, verneemt RetailDetail. De opening is wel nog niet voor morgen.

Back to top