Albert Heijn bevestigt derde winkelopening op het Kiel | RetailDetail

Albert Heijn bevestigt derde winkelopening op het Kiel

Albert Heijn bevestigt derde winkelopening op het Kiel

De derde Belgische Albert Heijn is een feit: op 5 april opent de Nederlandse supermarktketen op de Sint-Bernardsesteenweg in het Antwerpse Kiel. Daarmee begint Albert Heijn stevig greep te krijgen op het Antwerpse supermarktlandschap.

Albert Heijns verovering van België begint duidelijk bij Antwerpen: na Brasschaat en Stabroek in het Noorden, komt de derde supermarkt van de challenger in het Zuiden van de Scheldestad. Later dit jaar volgt dan een vierde Antwerpse winkel, dit maal op het Hessenplein in de binnenstad zelf.

 

Nieuwbouw, geen overname

Op het Kiel vestigt Albert Heijn zich dit keer in een winkelstraat, in een ruim en luchtig nieuwbouwpand vlak tegenover shoppingcenter Den Tir. Albert Heijn wil niet kwijt of het de eerste zelf uitgebate winkel van de supermarktketen wordt, of dat er opnieuw met franchisenemers wordt gewerkt.

 

Ook over de plannen van de Nederlandse distributeur buiten Antwerpen houdt Albert Heijn de lippen nog steeds stijf, al zou AH volgens de geruchten druk bezig zijn met onderhandelingen in West-Vlaanderen.

Heeft u vragen of opmerkingen? Neem dan gerust contact op met de redactie​


Amazon wil nog zes kassaloze winkels openen

23/02/2018

Er komen na de opening van de eerste Amazon Go-winkel vorige maand nog minstens zes van de hoogtechnologische en kassaloze winkels gemakswinkels bij. Onder meer Los Angeles en Seattle krijgen nieuwe Amazon Go-winkels.

Belgische CEO Le Pain Quotidien verlaat bedrijf

23/02/2018

Vincent Herbert heeft na 17 jaar besloten om zijn functie als CEO van Le Pain Quotidien neer te leggen. Hij wordt opgevolgd door Jerry Gamez, die flink wat ervaring heeft bij fastfoodketen Burger King en Walmart.

Filet Pur: Uw portie speculatieve onzin

23/02/2018

Here we go again: foodretail is in essentie slechts een loopgravenoorlog. Maar wie haalt de consument uit z’n winterdepressie? Hier ligt een ondankbare taak voor het wekelijkse nieuwsoverzicht van RetailDetail Food!

Ontdek de smaak van morgen op Tavola 2018: 11-12-13 maart 2018 in Kortrijk Xpo

23/02/2018

(publireportage) Delicatessen & hoge kwaliteit maken van Tavola een topevent voor de foodretail,  met 450 marktleiders én ambachtelijke fabrikanten, en veel nieuwigheden. We stellen u graag de winnaars van de Gouden Tavola voor.

Takeaway.com neemt Oost-Europese concurrenten over

23/02/2018

Fastfoodleveraar Takeaway.com heeft zijn Bulgaarse sectorgenoot BGmenu en het Roemeense Oliviera overgekocht en komt zo weer een stap dichter bij zijn doel Europees marktleider te worden.

Spar test dit voorjaar contactloos en kassaloos betalen

22/02/2018

Retail Partners Colruyt Group – de zelfstandigentak van Colruyt Group – werkt voor Spar aan een app waarmee klanten hun eigen boodschappen kunnen scannen en afrekenen via hun smartphone.

Back to top