Albert Heijn opent derde Kempische winkel in Turnhout | RetailDetail

Albert Heijn opent derde Kempische winkel in Turnhout

Albert Heijn opent derde Kempische winkel in Turnhout

Ook Turnhout heeft nu een Albert Heijn: de Nederlandse warenhuisketen opende er op de Gamma-site langs de Steenweg op Gierle haar derde Kempense verkooppunt. Eerder startte ze ook al filialen op in Mol en Olen.

AH wordt trekker in nieuwe hotspot

De Turnhoutse winkel heeft een oppervlakte van 1.700 m², waarop een aanbod van zowat 17.000 artikelen wordt uitgestald. Het hele project is goed voor een zeventigtal nieuwe arbeidsplaatsen.

 

De Albert Heijn-winkel past er in een groter geheel: in totaal komen op de site vijf nieuwe baanwinkels, gespreid over twee blokken. Twee andere ketens bekwamen ook al een sociaal-economische vergunning (Dreambaby en Action), DG Retail blijft nu op zoek naar nog twee huurders voor de resterende twee panden van respectievelijk 1.106 en 1.175 m².

 

De Steenweg op Gierle kent de laatste tijd een snelle ontwikkeling: vorig jaar ging ook het Winkelpark XXL er open met onder meer winkels van Scapino, JBC en Torfs. Ook keukenbouwer Dovy en de papierwarengroep AVA streken er neer. En voor Decathlon wordt er eveneens een nieuwe site ontwikkeld.

Heeft u vragen of opmerkingen? Neem dan gerust contact op met de redactie​


Colruyt Group presteert beter dan verwacht

19/06/2018

Mede dank zij een sterk eindejaar kon Colruyt Group afgelopen boekjaar opnieuw z’n marktaandeel licht verhogen. Een beetje tegen de verwachtingen in bleven de marges op peil. Ook de onlineactiviteiten deden het goed.

Delhaize krijgt saladebars van Foodmaker

19/06/2018

In de Delhaize-supermarkt van de Antwerpse Stadsfeestzaal is voortaan een saladbar van Foodmaker te vinden. De gezonde fastfoodketen zal daarnaast ook andere eilanden in Delhaizes krijgen: er liggen al een vijftal projecten vast.

Melkmerk Joyvalle gaat op in Campina

19/06/2018

Zuivelproducent FrieslandCampina wil de focus voortaan op één sterk melkmerk leggen: Joyvalle wordt geïntegreerd onder de Campina-paraplu.

Nieuw commercieel plan moet Makro reanimeren

18/06/2018

Met een professioneel assortiment en grote verpakkingen wil Makro meer consumenten vaker tot kopen verleiden. De retailer gaat ook lokale klanten beter bedienen. Maar de klok tikt: al eind 2019 moet de ommekeer zichtbaar zijn.  

Toch geen royale vertrekpremie voor ex-topman Carrefour

18/06/2018

Georges Plassat, de voormalige CEO van Carrefour, ziet af van de royale vertrekregeling die voor hem was voorzien. Hij doet dat onder druk van de publieke opinie.

Online supermarkt Wink.be stopt ermee

18/06/2018

De groep Louis Delhaize trekt de stekker uit zijn webshop Wink.be. De specialist voor online boodschappen kreeg sinds de start in 2013 nooit uitzicht op rentabiliteit.