Albert Heijn opent derde Kempische winkel in Turnhout

Albert Heijn opent derde Kempische winkel in Turnhout

Ook Turnhout heeft nu een Albert Heijn: de Nederlandse warenhuisketen opende er op de Gamma-site langs de Steenweg op Gierle haar derde Kempense verkooppunt. Eerder startte ze ook al filialen op in Mol en Olen.

AH wordt trekker in nieuwe hotspot

De Turnhoutse winkel heeft een oppervlakte van 1.700 m², waarop een aanbod van zowat 17.000 artikelen wordt uitgestald. Het hele project is goed voor een zeventigtal nieuwe arbeidsplaatsen.

 

De Albert Heijn-winkel past er in een groter geheel: in totaal komen op de site vijf nieuwe baanwinkels, gespreid over twee blokken. Twee andere ketens bekwamen ook al een sociaal-economische vergunning (Dreambaby en Action), DG Retail blijft nu op zoek naar nog twee huurders voor de resterende twee panden van respectievelijk 1.106 en 1.175 m².

 

De Steenweg op Gierle kent de laatste tijd een snelle ontwikkeling: vorig jaar ging ook het Winkelpark XXL er open met onder meer winkels van Scapino, JBC en Torfs. Ook keukenbouwer Dovy en de papierwarengroep AVA streken er neer. En voor Decathlon wordt er eveneens een nieuwe site ontwikkeld.

Heeft u vragen of opmerkingen? Neem dan gerust contact op met de redactie​


Schotland voert als eerste minimumprijs in voor alcohol

21/11/2017

Schotland heeft een wereldprimeur te pakken, want het mag eindelijk een minimumprijs voor alcohol invoeren. De wet werd in 2012 al goedgekeurd, maar werd sindsdien tegengehouden door de whiskystokers.

Carrefour aanvaardt herbruikbare verpakkingen van klanten aan bedieningstogen

20/11/2017

Na een geslaagd testproject in de hypermarkt van Carrefour in Bierges, aanvaarden alle vestigingen van Carrefour Hypermarket en Market in eigen beheer vanaf nu herbruikbare zakjes en dozen die klanten zelf meebrengen aan de bedieningstogen van de winkels.

Greenpeace komt met kritische parodie op kerstreclame Coca-Cola

20/11/2017

Voor veel mensen betekent de kerstreclame van Coca-Cola op tv de echte start van de kerstperiode. Dit jaar heeft Greenpeace echter een parodie daarop gemaakt, waarin de organisatie de aandacht legt op de vervuiling waarvoor de frisdrankmaker verantwoordelijk is.

Tweede Leuvense foodhal De Smidse geopend

20/11/2017

Leuven is een foodhal rijker: dit weekend opende De Smidse aan het nieuwe Sluispark. In de voormalige smederij van Stella Artois zijn nu een verpakkingsvrije winkel, aperobags van Jeroen De Pauw, een pasta-atelier en meer te vinden.

Alibaba investeert 2,5 miljard in Auchan-dochter

20/11/2017

De Chinese e-commercereus Alibaba heeft een belang van 36% genomen in supermarktbedrijf Sun Art Retail Group. Met 450 supermarkten is dat de tweede grootste supermarktketen van China, en de Franse retailer Auchan is er de grootste aandeelhouder.

Colruyt controleert vleesleveranciers nu ook zelf

20/11/2017

Colruyt verscherpt de controle op zijn vleesproducten na de reeks schandalen die de vleessector de voorbije maanden alweer in een negatief daglicht stelde. In opdracht van de warenhuisketen licht een externe partner de slachthuizen onaangekondigd door.

Back to top