Albert Heijn opent derde Kempische winkel in Turnhout | RetailDetail

Albert Heijn opent derde Kempische winkel in Turnhout

Albert Heijn opent derde Kempische winkel in Turnhout

Ook Turnhout heeft nu een Albert Heijn: de Nederlandse warenhuisketen opende er op de Gamma-site langs de Steenweg op Gierle haar derde Kempense verkooppunt. Eerder startte ze ook al filialen op in Mol en Olen.

AH wordt trekker in nieuwe hotspot

De Turnhoutse winkel heeft een oppervlakte van 1.700 m², waarop een aanbod van zowat 17.000 artikelen wordt uitgestald. Het hele project is goed voor een zeventigtal nieuwe arbeidsplaatsen.

 

De Albert Heijn-winkel past er in een groter geheel: in totaal komen op de site vijf nieuwe baanwinkels, gespreid over twee blokken. Twee andere ketens bekwamen ook al een sociaal-economische vergunning (Dreambaby en Action), DG Retail blijft nu op zoek naar nog twee huurders voor de resterende twee panden van respectievelijk 1.106 en 1.175 m².

 

De Steenweg op Gierle kent de laatste tijd een snelle ontwikkeling: vorig jaar ging ook het Winkelpark XXL er open met onder meer winkels van Scapino, JBC en Torfs. Ook keukenbouwer Dovy en de papierwarengroep AVA streken er neer. En voor Decathlon wordt er eveneens een nieuwe site ontwikkeld.

Heeft u vragen of opmerkingen? Neem dan gerust contact op met de redactie​


Online supermarkt Picnic naar Duitsland?

16/03/2018

Het lijkt erop dat de Nederlandse websupermarkt Picnic nu ook in het Duitse Noordrijn-Westfalen de markt verkent. Het bedrijf, dat mogelijk kansen ziet in de voorlopig weinig bevochten Duitse regio, wil nog niet reageren op de geruchten.

Filet Pur: Een zwart gat van ongeziene proporties

16/03/2018

Ondanks hun streven naar almaar goedkoper vlees zijn onze supermarkten door de band schandalig duur, leerden we afgelopen week. Zit daar enige logica achter? Lees het onthullende weekoverzicht van RetailDetail Food!

Deze innovaties verschijnen bij Delhaize in de schappen

16/03/2018

Gemak, gezondheid en smaak: dat zijn de drie assen voor productontwikkeling bij Delhaize. De retailer presenteerde deze week een vijftigtal primeurs aan zijn winkelmanagers en zelfstandige uitbaters.

Wim Ballieu (Balls & Glory) voorspelt einde vleesconsumptie

16/03/2018

Wim Ballieu, de oprichter van gehaktballenketen Balls & Glory, verwacht dat we binnen 20 jaar geen vlees meer zullen eten. Hij zegt dat in de nasleep van de voorbije schandalen rond de vleesproductie.

Délifrance vervoegt het portfolio van FFC

15/03/2018

De voorbereidingen voor de overname van Délifrance Benelux door het Nederlandse Franchise Friendly Concepts zijn in volle gang. Vanaf 1 april neemt de franchiseorganisatie de masterfranchise van de Franse broodjesketen in de Benelux in beheer.

IKEA ontwikkelt nu ook een echte 'bug burger'

15/03/2018

SPACE10, het innovatielab van meubelgigant Ikea, komt voor de dag met een gezond alternatief voor de de klassieke hamburger. Het vlees wordt vervangen door rode biet en meelworm. Ook een 'dogless hotdog' zit in de pijplijn.

Back to top