Albert Heijn opent derde Kempische winkel in Turnhout

Albert Heijn opent derde Kempische winkel in Turnhout

Ook Turnhout heeft nu een Albert Heijn: de Nederlandse warenhuisketen opende er op de Gamma-site langs de Steenweg op Gierle haar derde Kempense verkooppunt. Eerder startte ze ook al filialen op in Mol en Olen.

AH wordt trekker in nieuwe hotspot

De Turnhoutse winkel heeft een oppervlakte van 1.700 m², waarop een aanbod van zowat 17.000 artikelen wordt uitgestald. Het hele project is goed voor een zeventigtal nieuwe arbeidsplaatsen.

 

De Albert Heijn-winkel past er in een groter geheel: in totaal komen op de site vijf nieuwe baanwinkels, gespreid over twee blokken. Twee andere ketens bekwamen ook al een sociaal-economische vergunning (Dreambaby en Action), DG Retail blijft nu op zoek naar nog twee huurders voor de resterende twee panden van respectievelijk 1.106 en 1.175 m².

 

De Steenweg op Gierle kent de laatste tijd een snelle ontwikkeling: vorig jaar ging ook het Winkelpark XXL er open met onder meer winkels van Scapino, JBC en Torfs. Ook keukenbouwer Dovy en de papierwarengroep AVA streken er neer. En voor Decathlon wordt er eveneens een nieuwe site ontwikkeld.

Heeft u vragen of opmerkingen? Neem dan gerust contact op met de redactie​


Frites Atelier van Sergio Herman wordt internationale keten

24/01/2018

De luxueuze frituren Frites Atelier van topkok Sergio Herman blijken een succes: Gent en Brussel krijgen een eigen friettent voor ‘foodies’ en meer vestigingen zijn op komst. De chef-kok wil zelfs naar steden als Barcelona en Berlijn.

Sterk Albert Heijn, stabiel Delhaize in vierde kwartaal

24/01/2018

Ahold Delhaize heeft er een degelijk vierde kwartaal op zitten, vooral dankzij sterke prestaties van Albert Heijn en Bol.com. In België blijft Delhaize ter plaatse trappelen.

Carrefour schrapt duizenden jobs ten voordele van e-commerce

23/01/2018

De Franse hypermarktgroep Carrefour gaat enkele duizenden werknemers op straat zetten, kondigde CEO Alexandre Bompard vandaag aan. Dankzij een nieuw transformatieplan, met nadruk op e-commerce, wil Carrefour "wereldleider in voedseltransitie" worden.

Unilever schrapt banen bij Belgisch retailsalesteam

22/01/2018

Unilever Belgium reorganiseert haar team van winkelvertegenwoordigers. Er gaan daarbij elf banen verloren, bevestigt het bedrijf aan de RetailDetail-redactie.

Zo hard groeit Amazon in food

22/01/2018

E-commerce vertegenwoordigt nog steeds een beperkt aandeel in de foodverkopen, maar de Amerikaanse én Europese groeicijfers van Amazon voor het jaar 2017 ogen bepaald indrukwekkend. Is het kantelpunt nabij?

Amazon opent eerste winkel zonder kassa’s voor grote publiek

22/01/2018

Amazon opent vandaag in Seattle, nabij zijn hoofdkantoor, de eerste winkel zonder kassa’s voor het grote publiek. Het was al langer bezig met een test bij het eigen personeel, maar nu krijgt dus iedereen toegang.

Back to top