Albert Heijn pakt non-foodassortiment aan

Albert Heijn pakt non-foodassortiment aan

Verschillende bronnen melden dat Albert Heijn van plan is om zijn non-foodassortiment stevig aan te pakken. Daarbij zou een groot deel van het assortiment verdwijnen uit de winkels. De veranderingen moeten in april of mei zichtbaar worden.

 

Sterkere aansluiting bij food

Bij Albert Heijn willen ze voorlopig nog niet veel commentaar geven over de mogelijke wijziging van het assortiment, maar er wordt wel bevestigd dat er inderdaad wat te gebeuren staat op de non-foodafdelingen van de supermarktketen. Dat schrijft Distrifood.

 

Ook medewerkers van verschillende filialen hebben al laten verstaan dat er in de toekomst minder ruimte zal zijn voor non-food, al wordt dat ontkend bij Albert Heijn. De ruimte in de winkel zal gelijk blijven, maar het assortiment zal wel veranderen.

 

Volgens één van de bronnen zal de link tussen non-food en food sterker gemaakt worden en wordt er in de toekomst gekozen voor een non-foodassortiment dat meer aansluit bij food, zoals toestellen om eten te bereiden.

 

Albert Heijn probeerde in 2009 al zijn non-foodaanbod aan te pakken, toen het een speciaal team oprichtte dat ervoor moest zorgen dat non-food een prominentere rol kreeg in de winkels. Die strategie is echter nooit een groot succes geworden.

Heeft u vragen of opmerkingen? Neem dan gerust contact op met de redactie​


Gerelateerde items

Filet Pur: Gratis is het nieuwe duur

22/09/2017

Wat een week! De ene na de andere retailer wordt onder curatele geplaatst, en een omgekeerde driehoek zet de foodsector op zijn kop. Klinkt mysterieus? Lees dan gauw het FMCG-overzicht van RetailDetail Food.

Spar Good Food verbindt retail met horeca

22/09/2017

Beleving is essentieel voor het succes van de buurtwinkel. Spar Lambrechts bedacht daarom het onderscheidende concept Spar Good Food, dat een bruggetje legt richting buitenhuisconsumptie.

RetailDetail Food #22 staat online

22/09/2017

In het nieuwe nummer van RetailDetail Food maken we een stand van zaken op met enkele franchiseformules. Waar zijn ze momenteel mee bezig, bij Spar Colruyt Group, Lambrechts, Delhaize, Carrefour en Alvo?  

Passendale. Proef de traditie van bij ons.

22/09/2017

(publireportage) Passendale, een Belgische kaas, traditioneel bereid volgens een origineel recept. Elke Passendale bol wordt met de nodige zorg en vakkundigheid vervaardigd onder het wakend oog van onze kaasmeesters. 

Breaking: François-Melchior de Polignac weg bij Carrefour Belgium

22/09/2017

De redactie verneemt dat de CEO van Carrefour Belgium het bedrijf verlaat. Guillaume de Colonges, zopas benoemd tot directeur exécutif Europe du Nord et de l’Est, zal rechtstreeks de directie van Carrefour Belgium op zich nemen. 

Louis Delhaize lanceert huismerk ‘Louis’

22/09/2017

In het groeiende segment van buurtwinkels en petrolshops zet Delfood meer dan ooit in op differentiatie. Het nieuwe huismerk Louis wil een merk op mensenmaat zijn, met een uitgesproken Belgisch karakter. 

Back to top