Albert Heijn test in twee winkels nieuw concept | RetailDetail

Albert Heijn-winkels gaan online integreren

Albert Heijn-winkels gaan online integreren
Shutterstock

Of het komt doordat bol.com nu onder de Albert Heijn-baas valt, weten we niet, maar in Rotterdam en Den Haag test de keten sinds vorige week een nieuw winkelconcept dat online en offline veel meer met elkaar verweeft. 

Offline zelfde service als online

In het nieuwe concept wordt onder andere de winkelbalie een stuk belangrijker dan nu het geval is. “Het is bijvoorbeeld mogelijk om je boodschappenkratten, waar statiegeld op zit, in te leveren. Ook kun je online bestelde producten retourneren en koopzegels aanschaffen”, zegt AH-woordvoerder Anoesjka Aspeslagh tegen Distrifood. Het idee is om klanten ook offline de service te bieden die ze online kunnen krijgen.

 

Daarnaast zullen klanten in de winkel er door het winkelpersoneel op worden gewezen dat ze de producten ook online kunnen kopen. “Bij dat laatste kun je denken aan communicatie bij het schap waar zware of grote producten staan”, zegt Aspeslagh. Albert Heijn wil met het nieuwe concept zowel online als offline eenzelfde beeld tonen aan de klant. “Het belangrijkste doel van de pilot is dat we voor klanten een Albert Heijn willen zijn, of je nou in de winkel of op ah.nl je boodschappen doet”, aldus de woordvoerder.

 

Eigenaar Ahold probeert al langer online en offline met elkaar te verzoenen. Enkele dagen geleden kwam nog het nieuws naar buiten dat internetdochter bol.com voortaan tot de verantwoordelijkheden van Wouter Kolk behoort, de Nederlandse baas van Albert Heijn en Delhaize.

Heeft u vragen of opmerkingen? Neem dan gerust contact op met de redactie​


Gerelateerde items

Nieuw concept voor foodstart-ups in hartje Antwerpen

20/03/2018

In de Hoogstraat in Antwerpen vinden kleine start-ups die verse voeding verkopen binnenkort ruimte om hun concept uit te proberen. De indoormarkt opent de deuren in de voormalige De Krak en biedt plaats aan twintig pop-upzaken.

Spar wil nu ook voet op Griekse bodem

19/03/2018

Spar International heeft zijn zinnen gezet op Griekenland als het volgende land om de voedingsmarkt te veroveren. Spar Hellas zal samenwerken met Asteras en Mesis om binnen de vier jaar meer dan 500 winkels op te zetten.

Dr. Oetker koopt de helft van Freixenet

19/03/2018

Henkell, de drankdivisie van Dr. Oetker, haalt net iets meer dan de helft van de aandelen binnen van cavamerk Freixenet. Na twee jaar onderhandelen is de deal eindelijk rond, al wordt de Duitse voedingsreus geen alleenheerser bij Freixenet.

Picnic bevestigt komst naar Duitsland

19/03/2018

Voor het weekend waren er geruchten opgedoken dat de Nederlandse online supermarkt Picnic testen uitvoerde in Duitsland. Dat nieuws is nu bevestigd door medeoprichter Michiel Muller.

Online supermarkt Picnic naar Duitsland?

16/03/2018

Het lijkt erop dat de Nederlandse websupermarkt Picnic nu ook in het Duitse Noordrijn-Westfalen de markt verkent. Het bedrijf, dat mogelijk kansen ziet in de voorlopig weinig bevochten Duitse regio, wil nog niet reageren op de geruchten.

Filet Pur: Een zwart gat van ongeziene proporties

16/03/2018

Ondanks hun streven naar almaar goedkoper vlees zijn onze supermarkten door de band schandalig duur, leerden we afgelopen week. Zit daar enige logica achter? Lees het onthullende weekoverzicht van RetailDetail Food!

Back to top