Aldi zet aanval op Amerikaanse Westkust in | RetailDetail

Aldi zet aanval op Amerikaanse Westkust in

Aldi zet aanval op Amerikaanse Westkust in

De Duitse warenhuisgroep Aldi Süd wil nog dit jaar een regionaal hoofdkantoor en distributiecentrum in het Californische Moreno Valley beginnen bouwen. Het project is goed een investering van veertig miljoen euro, levert honderden nieuwe jobs op en demonstreert de ambitie van de keten om uit te breiden in het westen van de Verenigde Staten. Dat zegt althans de stedelijke overheid van Moreno Valley.

Uitbreiding naar Westkust

Aldi is al aanwezig in 32 staten van de VS, maar de meeste van de 1.200 discountwinkels liggen tussen Kansas en de Oostkust. Nu wil de keten echter nadrukkelijker naar het westen: tegen 2015 wil Aldi aan de westkust al honderd filialen hebben. De keten opent per jaar zo'n 50 à 80 nieuwe verkooppunten in de VS.

 

De opening van een nieuwe regionale hoofdzetel zorgt rechtstreeks voor 200 nieuwe jobs tegen volgend jaar. Daarbij komen nog honderden jobs voor logistieke dienstverleners die in onderaanneming voor Aldi zullen werken. Om Aldi te verleiden om in Moreno Valley te investeren, krijgt de discounter gedurende 18 jaar een korting van 20% op de nutsvoorzieningen van de overheid.

 

Het nationale hoofdkantoor voor Aldi in de Verenigde Staten is gevestigd in Batavia (Illinois), waar de keten in 1976 ook zijn eerste Amerikaanse verkooppunt opende.

Heeft u vragen of opmerkingen? Neem dan gerust contact op met de redactie​


Amazon wil nog zes kassaloze winkels openen

23/02/2018

Er komen na de opening van de eerste Amazon Go-winkel vorige maand nog minstens zes van de hoogtechnologische en kassaloze winkels gemakswinkels bij. Onder meer Los Angeles en Seattle krijgen nieuwe Amazon Go-winkels.

Belgische CEO Le Pain Quotidien verlaat bedrijf

23/02/2018

Vincent Herbert heeft na 17 jaar besloten om zijn functie als CEO van Le Pain Quotidien neer te leggen. Hij wordt opgevolgd door Jerry Gamez, die flink wat ervaring heeft bij fastfoodketen Burger King en Walmart.

Filet Pur: Uw portie speculatieve onzin

23/02/2018

Here we go again: foodretail is in essentie slechts een loopgravenoorlog. Maar wie haalt de consument uit z’n winterdepressie? Hier ligt een ondankbare taak voor het wekelijkse nieuwsoverzicht van RetailDetail Food!

Ontdek de smaak van morgen op Tavola 2018: 11-12-13 maart 2018 in Kortrijk Xpo

23/02/2018

(publireportage) Delicatessen & hoge kwaliteit maken van Tavola een topevent voor de foodretail,  met 450 marktleiders én ambachtelijke fabrikanten, en veel nieuwigheden. We stellen u graag de winnaars van de Gouden Tavola voor.

Takeaway.com neemt Oost-Europese concurrenten over

23/02/2018

Fastfoodleveraar Takeaway.com heeft zijn Bulgaarse sectorgenoot BGmenu en het Roemeense Oliviera overgekocht en komt zo weer een stap dichter bij zijn doel Europees marktleider te worden.

Spar test dit voorjaar contactloos en kassaloos betalen

22/02/2018

Retail Partners Colruyt Group – de zelfstandigentak van Colruyt Group – werkt voor Spar aan een app waarmee klanten hun eigen boodschappen kunnen scannen en afrekenen via hun smartphone.

Back to top