Aldi zet aanval op Amerikaanse Westkust in

Aldi zet aanval op Amerikaanse Westkust in

De Duitse warenhuisgroep Aldi Süd wil nog dit jaar een regionaal hoofdkantoor en distributiecentrum in het Californische Moreno Valley beginnen bouwen. Het project is goed een investering van veertig miljoen euro, levert honderden nieuwe jobs op en demonstreert de ambitie van de keten om uit te breiden in het westen van de Verenigde Staten. Dat zegt althans de stedelijke overheid van Moreno Valley.

Uitbreiding naar Westkust

Aldi is al aanwezig in 32 staten van de VS, maar de meeste van de 1.200 discountwinkels liggen tussen Kansas en de Oostkust. Nu wil de keten echter nadrukkelijker naar het westen: tegen 2015 wil Aldi aan de westkust al honderd filialen hebben. De keten opent per jaar zo'n 50 à 80 nieuwe verkooppunten in de VS.

 

De opening van een nieuwe regionale hoofdzetel zorgt rechtstreeks voor 200 nieuwe jobs tegen volgend jaar. Daarbij komen nog honderden jobs voor logistieke dienstverleners die in onderaanneming voor Aldi zullen werken. Om Aldi te verleiden om in Moreno Valley te investeren, krijgt de discounter gedurende 18 jaar een korting van 20% op de nutsvoorzieningen van de overheid.

 

Het nationale hoofdkantoor voor Aldi in de Verenigde Staten is gevestigd in Batavia (Illinois), waar de keten in 1976 ook zijn eerste Amerikaanse verkooppunt opende.

Tags: