Aldi zet aanval op Amerikaanse Westkust in | RetailDetail

Aldi zet aanval op Amerikaanse Westkust in

Aldi zet aanval op Amerikaanse Westkust in

De Duitse warenhuisgroep Aldi Süd wil nog dit jaar een regionaal hoofdkantoor en distributiecentrum in het Californische Moreno Valley beginnen bouwen. Het project is goed een investering van veertig miljoen euro, levert honderden nieuwe jobs op en demonstreert de ambitie van de keten om uit te breiden in het westen van de Verenigde Staten. Dat zegt althans de stedelijke overheid van Moreno Valley.

Uitbreiding naar Westkust

Aldi is al aanwezig in 32 staten van de VS, maar de meeste van de 1.200 discountwinkels liggen tussen Kansas en de Oostkust. Nu wil de keten echter nadrukkelijker naar het westen: tegen 2015 wil Aldi aan de westkust al honderd filialen hebben. De keten opent per jaar zo'n 50 à 80 nieuwe verkooppunten in de VS.

 

De opening van een nieuwe regionale hoofdzetel zorgt rechtstreeks voor 200 nieuwe jobs tegen volgend jaar. Daarbij komen nog honderden jobs voor logistieke dienstverleners die in onderaanneming voor Aldi zullen werken. Om Aldi te verleiden om in Moreno Valley te investeren, krijgt de discounter gedurende 18 jaar een korting van 20% op de nutsvoorzieningen van de overheid.

 

Het nationale hoofdkantoor voor Aldi in de Verenigde Staten is gevestigd in Batavia (Illinois), waar de keten in 1976 ook zijn eerste Amerikaanse verkooppunt opende.

Heeft u vragen of opmerkingen? Neem dan gerust contact op met de redactie​


Nog flink wat groeipotentieel voor discounters in West-Europa

16/07/2018

Ondanks overbewinkeling in heel wat Europese markten plannen discounters tegen 2023 tien miljoen vierkante meter bijkomende winkeloppervlakte op het continent. Ook in zogenaamd verzadigde markten als Duitsland en het VK liggen er mooie groeikansen.

Delhaize-café siert hoofdkantoor Ahold Delhaize

16/07/2018

Sinds kort is het merk Delhaize sterker aanwezig op het hoofdkantoor van Ahold Delhaize in Zaandam: de retailer opende er een café dat versierd is met stukken uit de rijke geschiedenis van De Leeuw.

Listeriabesmetting brengt Greenyard in problemen

16/07/2018

Groentenproducent Greenyard ligt onder vuur na een listeriabesmetting in zijn Hongaarse fabriek. Het bedrijf zegt alle nodige maatregelen te nemen, maar de beurskoers keldert.

Eerste OKay met Collect&Go-afhaalpunt opent in Heusden

16/07/2018

OKay, de buurtsupermarkt van Colruyt Group, opent een eerste vestiging met Collect&Go-afhaalpunt in Heusden. De nieuwe vestiging test de afhaalservice, die bij succes ook naar andere OKay-winkels wordt uitgerold.

Carrefour doet inspanning voor werknemers met brugpensioen

16/07/2018

In het kader van haar transformatieplan voorziet Carrefour Belgium een bijkomende premie tot 500 euro voor werknemers die in het SWT-stelsel stappen, als ze een opleiding volgen voor een knelpuntberoep.

Eerste gezonde eetmuur in Amsterdam

13/07/2018

Eind augustus opent in de Kinkerstraat van Amsterdam de Health Food Wall. Goed nieuws voor de liefhebbers van gezonde voeding die een salade boven een kroket verkiezen.